2012-06-22

Iubire neconditionata

www.hoshinavi.com
Traia candva un om care a infruntat toate greutatile vietii si a parcurs cu dragoste toate caile lumii Maya (lumea iluziei, cum e numita in unele legende orientale) si a ajuns la poarta Nirvanei (cume e numit Raiul in Orient). Acolo il astepta un Gardian care i-a pus mai multe intrebari si l-a supus la mai multe teste. Omul avea raspunsurile corecte si toate testele le-a trecut cu succes. In Cartea Vietii Gardianul nu gasea decat fapte bune inregistrate, puritatea sufletului, curatenie si a constatat ca omul era demn sa paseasca pragul Nirvanei, cand aude un latrat.
- Ce-i asta? se mira Gardianul, privind spre picioarele omului.
- E cainele meu, prietenul care m-a insotit cu credinta pe calea vietii si mi-a fost alaturi la bine si la greu.
- Doar n-ai de gand sa-l iei cu tine! se arata uluit Gardianul.
- Ba da; nu-l pot lasa singur dupa ce el m-a insotit pretutindeni aratandu-mi dragoste. E prietenul meu cel mai bun.
- Dupa o viata in care ai facut totul bine si ai ajuns la poarta Nirvanei vrei sa abandonezi totul pentru un caine?! Cainii nu pot intra in Nirvana, trebuie sa il lasi aici.
Chiar si cainele si-a rugat stapanul sa il abandoneze si sa-si urmeze calea, multumindu-i ca l-a hranit, l-a iubit si i-a fost alaturi. Omul, profund mahnit, il riveste pe Gardian in ochi si zice:
- Daca trebuie sa-mi parasesc prietenul pentru a intra in Nirvana aleg sa ma intorc in lumea suferintei alaturi de prietenul meu.
Si a plecat omul, urmat de catelul credincios, dar in orice directie s-ar fi indreptat, oricat ar fi ocolit, tot la poarta Nirvanei ajungea.
- Ce inseamna asta? intreaba cu uimire, privind cerul.
Gardianul ii apare din nou, zambind cu dragoste.
- Tocmai ai trecut ultimul test - ii spune. Refuzand sa intri in Nirvana singur ai depasit ultima bariera ce era intre tine si Nirvana.

O alta adaptare dupa o poveste din “Legea iubirii” (The Law of Love & Its Fabulous Frequency Of Freedom), de Jasmuheen  - nascuta in 1957, cu numele Ellen Greve)

2 comentarii:

  1. Fabuloasa poveste :)
    Minunat exemplu de recunostinta pentru iubirea neconditionata oferita. Mi-a placut. Enorm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine m-a impresionat povestirea.
      Iti multumesc pentru atentia de care mereu dai dovada si imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului.
      O zi minunata sa ai! Multe-multe zile minunate sa ai! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.