2012-06-21

Pasiunea: unde, cand si cui este permisa manifestarea?

Cand dragostea e mare sexul nu mai conteaza - e o vorba care circula prin targ si acopera o sfera larga de amorezati. Ori, daca nici sexul nu mai conteaza cand dragostea e mare de ce sa conteze varsta si aspectul fizic, locul si timpul la care amorezatii isi manifesta acest sentiment? Ar trebui, poate, sa conteze bunul simt.

Intr-o zona de camp, in apropierea caii ferate, unde s-a impamantenit obiceiul de a se sta vara la soare, pe o patura cu patratele mari, un cuplu trecut de prima tinerete se saruta de zor. El, cu camasa descheiata si burta cazuta peste cureaua pantalonilor si ea cu maricei colacei de grasime in jurul taliei, imbracata cu un tricou decoltat si lalau si pantaloni scurti, desi picioarele nu sunt epilate… Nu-i deranjeaza asistenta dar gestul lor este deranjant pentru unii dintre cei prezenti, care mai sunt insotiti si de copii aflati la varsta curiozitatii. Un tata prezent acolo cu sotia si copiii se apropie de cuplu si, cu oarecare sila, le spune sa se abtina sau sa-si ia o camera, pentru ca sunt dizgratiosi si ofera copiilor un exemplu rau. Si gata scandalul! Ea isi da drumul la gura si nu vreti sa stiti ce-i zice tatalui ingrijorat de exemplul pe care-l au copii lui. Se ridica amandoi, isi aranjeaza hainele, isi iau patura si pleaca. Multumit de sine tatal isi reia locul pe patura, langa consoarta intinsa pe burta si indiferenta la ce se intampla in jur. Si el e multumit cu privelistea ce i se deschide ochilor - ochii lui si ai copiilor pentru care era tare ingrijorat. La cativa metri, langa o tufa, o tanara cu parul valvoi sta in bratele unui tanar care-si tine palma intre picioarele ei. El suplu, ea durdulica in costum de baie, se saruta de zor. Ca si cuplul trecut de prima tinerete, cei doi au tot cheia de la boscheti dar nimeni nu le reproseaza ca se manifesta indecent in public - din contra, pare ca cei prezenti ii privesc cu intelegere si zambesc complice, ca si cum le-ar zice: “asa, baieti, manifestati-va; dragostea e minunata”.
Pentru a completa tabloul trece trenul, suierand, pentru ca se apropie de intrarea in gara. Praful de pe marginea terasamentului se ridica si e dus de vant catre cuplul de indragostiti si peste tatal ingrijorat si familia lui. Pana si cainii aflati acolo cu stapanii sunt deranjati de praful ridicat, dar oamenii nu reactioneaza ca si cum le-ar provoca disconfort. Oamenii care si-au intins acolo paturile nu sunt deranjati nici de cacarezele de oaie ascunse in iarba nici de balega vacilor care pasc adesea in zona si nici de excrementele cainilor pe care proprietarii ii plimba acolo, pe langa calea ferata.
Nu va imaginati ca sunt vreo mimoza care se inchide - sfioasa - la astfel de scene! Fie ca sunt tineri, fie ca sunt mai putin tineri personal mi se pare usor nefiresc ca oamenii sa-si manifeste in public “preludiul amorului”. Poate pentru ca nu am inclinatii de voayeur? Sau, poate, pentru ca sunt demodata si nu inteleg cum sta treaba cu dezinhibarea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.