2014-08-25

Ganduri despre unii oameni

Moartea lui Socrate şi răstignirea lui Hristos fac parte dintre trăsăturile cele mai caracteristice ale omenirii. (A.Schopenhauer)
Vânătorii de trofee periclitează existența multor specii. Vânătoarea în exces, ca sport sau pentru produse de lux in special, nu e de ajutor geosistemului în general și nu protejează Terra împotriva încălzirii globale sau răcirii globale sau împotriva inundațiilor, cutremurelor, tornadelor sau uraganelor.
Blana aparține animalelor frumoase care s-au născut cu ea, nu oamenilor urâți care o poartă.
Postare inspirată de un articol al Vienelei: Dorinta de a ajuta, ca un fel de explicație pentru motivația care-i animă pe cei mai mulți să fie (sau să pară) mai preocupați de animale decât de oameni.

Sursa foto (toate drepturile aparțin autorilor):
https://www.facebook.com/PuppyArticFox?fref=photo (in febr 2021 link era invalid) 
https://www.facebook.com/pages/Fans-of-Animal-Rights/538495896210987?ref=stream 

3 comentarii:

  1. Chiar aseara, inainte de a adormi, am vazut o emisiune despre crescatorii de lei din Africa de sud si am simtit ca omul este mai "animal" decat orice animal. Incruciseza leii pana reusesc sa scoata numai pui albi, ii iau de langa mame imediat dupa nastere si ii cresc pentru vanatoarea in tarc, contra unor sume mari de bani, normal.
    Traim intr-o lume tot mai mizerabila...

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.