2015-03-14

Mi se netezeste creierul: te inchini la idoli daca iubesti cainii

A.S. Cei care cititi, sa nu mai cititi pe diagonala, pentru a pricepe ca nu generalizez, ci ma refer strict la textul de care am dat pe net; dar de crezut ce scrie in alte carti in afara de Biblie nu cred si nu ma intereseaza decat pentru cultura generala, pentru ca unele contin lucruri interesante, de bun simt.
Cine a citit Biblia, cuvant cu cuvant, sa ridice mâna. 
**
Cred ca e un facut sa dau peste tot felul de aberatii, cautand cu totul altceva, si sa pierd timpul cu fel si fel de bigoti… Poate ca de m-as apuca sa citesc anumite site-uri m-ar lua durerea de cap (m-ar duce cine stie unde!) si m-as intreba, foarte serios, daca omenirea a evoluat. Probabil ca cei mai multi oameni au evoluat, dar unii au ramas muuuult in urma...

Nu inteleg de ce unii articuleaza cuvinte cum ca sunt oameni care apara cainii in detrimentul oamenilor, care iubesc cainii mai mult decat ii iubesc pe oameni! Nu-i asa! Unii apara (si) cainii poate pentru ca sunt mai putini cei care o fac sau pentru ca doar atata putere au: sa apere animalele. Pentru a-i apara pe oameni sunt cei… puternici; nu-i asa?! De unde ideea ca cei care apara animalele nu apara si oamenii?! E doar propaganda, daca ma intrebati pe mine. Nu ma intrebati?! Bine. Oricum, v-am informat.
Or fi si exceptii, dar putine, deci nereprezentative…

Cei care scriu si vorbesc impotriva celor care iubesc si cainii sunt dintre aceia care invata pe oameni ca Soarele se invarte in jurul Pamantului si nu invers, dintre aceia care scriu “Romania” cu “R” mic… Chiar n-au observat la o recitire, chiar nu a observat altcineva si sa le fi atras atentia?! Sau… cei care citesc nu-s capabili sa observe astfel de greseli (fie ele si din graba facute, nu din nestiinta). Am observat dar… n-am niciun interes sa le atrag atentia – desigur, nu-i crestineste, dar e omeneste. Si numele Evei, din Biblie, il scriu tot cu litera mica – poate pentru a sublinia ideea propovaduita si in doctrina crestina cum ca  femeia nu-i decat o coasta, o fiinta inferioara masculului? Nu… Nici Petru n-au scris cu litera mare – poate de ciuda ca el are cheia de la poarta Raiului sau pentru ca a sustinut (intr-o controversa ideologica cu Pavel) ca numai israelitii (evreii) pot fi convertiti la crestinisim nu si alte popoare?

Se tot bate moneda ca omul are suflet si trece din lumea asta in(tr-o) cealalta – dar sunt dogme in care omul nu trece nicaieri, ci doar moare - adica, crapa, e dus, ingropat (sau ars), miroase florile de la radacina - isi inceteaza existenta ca om si se transforma in… hrana pentru viermi sau plante – cica plantele sadite pe mormite sunt mai… viguroase. Frate! Ce sinistra sunt! Din vina celor care afirma, cu nonsalanta, ca sunt nebuni cei care nu pot face distinctie intre om si animal. Categoric ca-s dusi cu pluta acestia, doar ca doctrinarii ortodocsi se refera la cei care au obraznicia sa vorbeasca impotriva eutanasierii, in delir, a cainilor fara stapan si/sau au caine in casa. Deci si vanatoarea in nestire e ok in mintea lor, in simtirea lor sensibila – ce naiba nevoie avem de animale cand avem nevoie de blanuri, de posete si pantofi din piele, de fildes si alte alea. Da-l incolo de ecosistem – ca nu se invarte in jurul Pamantului! Cui ii trebuie, in asteptarea celor1000 de ani pace?!

Imi spun ei ca e blasfemie sa afirmi ca animalul are suflet! Daca nu are ratiune – zic ei - nu are nici suflet. Unii n-au logica elementara… Ma refer la mine, pentru ca nu pot face diferenta intre suflet si suflare. Deci, daca n-am logica nu pot fi acuzata de nimic. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Dar de unde stiu ei ca nu are suflet animalul?! Aceleasi texte le pot interpreta altfel si n-o sa-mi dea cu rest – dar eu n-am scoaaaala, sa ma pricep. Cica daca imi permit sa iubesc un caine ma intorc la inchinarea la idoli! Blasfemie, din nou! Mi-ar placea sa-mi spuna ei ce-o fi inchinarea la toate acele tablouri ale unor oameni pe care alti oameni i-au declarat sfinti – cica ar fi facut nu stiu ce minuni! Ce-au facut? Au descoperit focul, apa calda, gaura din gogoasa? Au stat ani de zile in varf de stalp sau n-au vorbit toata viata – si nu pentru ca erau muti? Poate pentru ca le era lene… Ar fi bine sa taca mai multi, ‘ca atunci cand vorbesc unii fac doar curent. Cica ma inchin la idoli daca iubesc cainii. Bine, domnilor: fiecare cu idolii lui – unii cu fiinte necuvantatoare si utile, altii cu portrete agatate pe pereti. Unde scrie-n Biblie sa declare oamenii alti oameni ca sfinti si sa-si faca tablouri cu sfinti? Daca tot ma luati cu Biblia, raspundeti-mi… O sa-mi ziceti ca scrie in cartea nu-stiu-carui sfant parinte (pe care cine l-a facut sfant?). Poate ar fi bine sa cititi mai mult din Biblie si mai putin din alte carti, daca-mi vorbiti despre Cuvantul lui Dumnezeu.
Eeee, de-ar putea fi cainii religiosi altfel ar sta treaba – cu cat mai multi, cu atat mai bine.

Imi explica ei ca omul e mai presus decat toate fiintele de pe Pamant. Nu-i contrazic ca omul e cel mai puternic si cel mai periculos (dar numai cand e inarmat, in raport cu animalele), dar chiar o fi mai presus? Adica vor ei sa ma faca a crede ca fara animale ar mai fi omul altceva decat o ierbivora violenta?! Sau insectivora. Violent e omul oricum…
Cine poate mai mult poate si mai putin…

Cea mai tare faza e… mila lor pentru oamenii sarmani! Cica se cheltuiesc prea multi bani cu operatiile si ingrijirea cainilor si mai deloc pentru oameni! Ups! Dar ei de ce nu se deranjeaza sa faca mai multe cantine pentru saraci, sa deschida mai multe farmacii pentru saraci, sa ajute mai mult saracii, sa sponsorizeze (macar in parte) operatiile pentru care se face cheta publica, sa ofere burse pentru elevi dotati cu inteligenta peste medie sau doar talentati? Oh, ei stiu doar sa ceara de la saraci – fie ca au, fie ca n-au saracii trebuie sa plateasca servicii religioase – si parca-s tot mai multe…

In felul acesta pot sa-i intreb si eu: de ce nu ma scutesc ei de a cere bani de la stat pentru biserici, in primul rand, pentru salariile popilor cu grade inalte si alte de-astea sfinte. Fireste ca unii sunt intitulati preafericiti si prea nu stiu cum! Au bani gramada si-i doare-n tivul aurit ca altii lesina de foame. Cand ii vezi pe unii grasi, buhaiti, cu bujori in obrajori iti dai seama ca-s cuprinsi de smerenie – pocneste sfintenia in ei… Le trebuie o gramada de bani numai sa-si faca haine din ce in ce mai mari, sa-i cuprinda. Daca ingenuncheaza au nevoie de sprijin pentru a se ridica…

Cica daca ai un animal in casa te poti imbolnavi pana la al patrulea neam! Soarele meu! Mi-e mintea in eclipsa! Hei! Aici Pamantul! Ma aude cineva?! Unde-s geneticienii, sa afle de unde au oamenii unele boli genetice?

Si, in final, mi se atrage atentia ca ei sunt crestini de 2000 de ani. Acum, sa nu le fie cu suparare, dar sunt crestini de mai mult de doua mii de ani – despre mine asta pot afirma, desi sunt tot crestin ortodox, dar, poate, mai evoluat (mandria-i un pacat, asa-i?). :) De fapt, pentru obiectivitate, sunt crestina de numai cateva zeci de ani… In mileniul patru tot de doua mii de ani vor fi crestini ortodocsi? Timpul se calculeaza altfel pentru cei plini de credinta?! Daca Soarele se invarteste in jurul Pamantului… s-ar putea sa fie cum zic ei, sau nu. Oh! Mai e! Cica in istoria neamului românesc nu s-a pomenit ca omul sa stea in casa cu cainele sau sa lase cainele pe strazi! Oameni! Pe ce lume ati trait – sau traiti?! Chiar aveti habar despre ce afirmati? Si-mi ziceti ca “diavolul e tatal minciunii”? (cine-i mama?!) Deci voi, mintind in asa hal, sunteti fiii diavolului. Corect asa cum ziceti: Adevarul vă va face liberi! Imi pare bine ca, in final, sunteti sinceri. Sa fiti sanatosi, ca mi-e drag de voi – ati fi si amuzanti, daca… n-ar fi de plâns.

Ca popa, sa ajungi pana acolo incat sa te iei de oamenii care au grija si de caini si sa-i acuzi (chiar si indirect) de blasfemie mi se pare cam prea mult. Mai ramane excomunicarea! Dar, cum zicea unul: Soarele se invarte in jurul Pamantului – si se invarte, si se tot invarte… si cat timp Soarele se va roti in jurul Pamantului nu va fi nimeni excomunicat pentru ca iubeste cainii si vrea sa creada ca animalele au suflet.

Pamantul catre Luna: - Am homo sapiens!
Luna: - Am avut si eu, o sa treaca!

Sursa inspiratoare, sa nu ziceti ca va introduc in eroare:
http://fratiapentruadevarsicaritate.ro/adevarul-aratat-de-dumnezeu-despre-caini/

3 comentarii:

  1. Cu adevărat "mare-i grădina lui Dumnezeu şi plină de lighioane"!. Sunt atâţia ciudaţi care îşi dau cu părerea "în numele credinţei", dar le bubuie căpăţâna de-atâta prostie.Mare dreptate avea cineva când spunea că mai de preţ este tăcerea înţeleaptă, de vorbăria stupidă.
    Tot ce-i viu pe pământul ăsta sunt "sufletele lui Dumnezeu". Desigur, fiecare în felul său, dar toate trebuie respectate şi preţuite. Iar dacă iubeşti mai mult o vietate anume, asta nu e "închinare la idoli"! Ce idei strâmbe au unii!!!
    Numai bine, dragă Diana şi zile frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Credinta ar putea fi asa de… frumoasa! Preotii (toti) ar trebui sa calauzeasca oamenii pe calea armoniei, nu sa semene zazanie intre cei care iubesc cainii si cei care nu. Ar trebui sa-si invete enoriasii ca atunci cand aud pe cineva zicand “mai mult iubesc animalele decat oamenii” sa nu arunce vorbe de ocara, ci sa se apropie, sa inteleaga de ce acel om face o asemenea afirmatie (poate are o durere crunta ascunsa in suflet, o povara pe care o duce singur). Sunt destui cei care zic: “cum sa nu iubesc mai mult un caine atunci cand vad asa ceva?” dar acestia nu simt asta, ci doar isi exprima in acest mod (intr-un moment dat) oroarea pentru o fapta cumplita savarsita de om. Sunt convinsa ca nu exista prea multi oameni care iubesc animalele si sa nu sara in ajutorul unui semen – cei care iubesc si animalele stiu sa aprecieze viata, sub orice forma s-ar prezenta aceasta. Un om care hraneste un animal e improbabil sa nu ofere (macar!) o coaja de paine unui om flamand.
      Multumesc!
      Zile fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  2. Nu inteleg , trebuie sa fierbem in cazanele iadului , sau sa impietrim in fata Gomorei si Sodomei ?
    Nu inteleg , ce vor oamenii de la Dumnezeu , daca exista sau nu , s-au convins oare ce cale aleg ? , unde se indreapta si cum ? , nu se inteleg nici pe sine ? , vai credinta ! , avem nevoie de Dumnezeu si de credinta ortodoxa , unii se plang ca erea pe cale de disparitie pe timpul comunismului , acum oare sunt mai presusi de orisice prin prizma practicarii religiei ? , in Africa , triburile mai vaneaza si acum porci spinosi de mi de ani ,ca fiind unica lor hrana lasata de la Dumnezeu , ei se pricep decat la vanatoare , sunt popoare care nu mananca carne de porc , mananca multe vite si vitei , asa o fi mai presusa religia acestor popoare , sa ne numim superiori si trufasi , sa nu stabilim un cap de pod , insa sa purtam diferite razboaie eterne pe diferite cai ? , sa nu intelegem prezentul si sa nu fim lasati sa traim in prezent , sa nu fie oare nici o aura deasupra capetelor noastre a celor simpli , oameni simplii , trebuii sa respiram mirosul lumanarilelor , si pomenile altora sa mancam ? trebuie sa spunem Amin si sa ne inteleg cu aceste persoane dezgustatoare in momentele grele ? ce ar avea omenirea de castigat de la propaganda ? cu ce s-au specializat in credinta ca exista Dumnezeu ? , cum sa se intoarca la copiii lor , la casele lor obositi de ei insisi ? Primul lucru care trebuie spus dupa 2000 de ani , nu e rusine , ci n-am terminat nici acum ! , nu muncim pentru noi ! , dar ce muncim impotriva altora ? , impotriva aproapelui nostru ? , a caii in sine a crestinismului ? le e dat oamenilor lucruri inexplicabile pentru altii si chiar credinciosilor de se comporta astfel ? , nu mai ia finta nimic , nu se mai insufleteste nimic , nu se mai doreste nimic ? , suntem in permanenta atacati de fauna ? sau ne place decat flora ? , pizmuim incontinu pana si naivitatea noastra de a fi buni cu ceilanti are in ea ura !

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.