2016-09-30

Poliţiştii locali in serviciul cetăţenilor

Nu e gluma: politistii chiar sunt in serviciul cetatenilor, in sensul de a-i proteja pe ei si bunurile lor - pentru a-i ajuta etc. O dovada foarte clara in acest sens este politistul sef din Bistrita - seful politiei locale. Acest sef de politisti locali s-a gandit sa le propuna consilierilor modificarea unei hotarari astfel incat politaii sa ii poata amenda pe cei care hranesc pisicile.

Asta-i gluma!
Seful plutonului de politisti:
- La naiba! Cum a putut sa ne scape infractorul? Nu au fost pazite toate iesirile?
- Ba da, dar probabil ca a scapat pe usa de intrare.

Politistii locali nu sunt tocmai politisti, pentru ca nu au “scoala de politie” absolvita, ci au fost angajati asa, prin concurs organizat de politisti, dar au si ei atributiile lor: sa ne scape de cei care arunca mizeriile pe unde apuca, deseuri menajere in cosurile de gunoi stradale, coji de seminte si chistoace prin parcuri si statii, moloz in zona verde, de cersetorii care ne hartuiesc, de cei care stationeaza (si altele de gen) in locuri nepermise – desi aceasta atributie e contestata si o amenda data de ei in locul unui politist rutier ar putea fi atacata cu succes in instanta.

Au fost cativa primari (si nu numai) care visau sa fie amendati cei care hranesc cainii (nu doar in RO, ci si prin alte parti) dar nu le-a tinut figura pentru ca asta ar insemna nu doar sa lase cainii sa se chinuie, dar si ca ar deveni agresivi si cei care nu sunt.

Tipul acesta, politai, a cerut Serviciului de ecarisaj sa ridice si pisicile, dar a fost, evident, refuzat.

El, seful, n-are idee cam cum stau lucrurile cu legile, n-are idee ca cei din adaposturile publice pentru caini nu au autorizatie sa ridice si pisici – autorizatie se obtine, nu-i bai, dar daca au si conditii (vorba sa fie in cazul celor mai multe adapostrui publice din RO!) pentru a le ţine captive. Conditiile ar putea fi indeplinite, dar totul se va face tot pe banii bistritenilor.

De ce s-a iscat dileala asta? Cica un bistritean ar fi reclamat “localilor” ca pisicile, “incurajate” de o femeie care le hraneste, i-au zgariat masina; el a cumparat o prelata – de 103 lei, a specificat in reclamatie – dar degeaba, pisicile au urinat pe ea, si-au zgâriat prelata

Reclamagiul isi da cu presupusul ca cele cinci pisici care-si fac veacul in jurul blocului unde locuieste ar putea fi responsabile in sezonul rece de defectiuni ale motorului autoturismelor.

Vedeti?! Politisti locali sunt tare implicati! Are omu’ nevoie sa scape de pisici? Hop si ei, cu initiative.
Si ce-au gasit de cuviinta sa faca? Au amendat-o pe femeia care le-a hranit “in mod repetat” desi a fost avertizata de politai sa n-o mai faca. Nu, nu pentru ca le-a hranit! Amenda a fost data pentru “nerespectarea normelor de igiena”! Ma intreb: oare au pandit-o sau au scris amenda pe baza declaratiilor reclamagiului? Sper ca femeia va contesta amenda…
Mai scrie in adevarul.ro:
În timp ce şeful Poliţiei Locale declară război iubitorilor de pisici, centrul istoric al Bistriţei este împânzit de cerşetori care agasează în mod permanent turiştii şi locuitorii oraşului, iar centura municipiului este plină de prostituate care-şi oferă serviciile în plină stradă. Nici când vine vorba despre depozitările ilegale de deşeuri Bistriţa nu stă mai bine. Toate aceste probleme care încă nu şi-au găsit rezolvare intră în atribuţiile Poliţiei Locale Bistriţa.
Un fel de concluzie: si in Bistrita s-au rezolvat toate problemele, acum trebuie starpite CINCI pisici.
Ce fac cel mai bine politistii locali: amendeaza pe cei care vand zarzavat la margine de drum, pe cei care dorm pe banci sau in parcuri pentru ca n-au unde dormi.
Va mai amintiti de consilierii din Timisoara, care au votat un regulament (pentru locurile de joaca) in care scrie, intre altele la fel de “hazlii”:
Este interzisa scoaterea nisipului din groapa de nisip si depozitarea sau imprastierea lui pe marginea din lemn a gropii sau in incinta locului de joaca, pe echipamente sau pe mobilierul urban din vecinatate. Este interzisa producerea de zgomote prin strigate, utilizarea la un volum necorespunzator a aparaturii audio?
Clar: copiii n-au voie sa strige in locurile amenajate pentru ei, trebuie sa se joace in soapta. Oare producerea de zgomote prin lovirea cu fier pe fier ar fi permisa? Nu! Permis e doar zgomotul facut de oamenii primariei care cosmetizeaza gardul viu si taie iarba la 7:30 dimineata sau cel facut de cei care trantesc paletii de lemn si descarca marfa la ora 7 dimineata...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Sursa: http://adevarul.ro/locale/bistrita/razboiul-unui-sef-politie-locala-pisicile-stapan-vrea-captureze-sa-i-pedepseasca-cei-hranesc-1_57ecff515ab6550cb81d71c6/index.html

2 comentarii:

  1. Implicarea in evenimente simple este la indemana si se pot bifa usor statistici. Si pana la urma este vorba de rezolvarea reclamatiilor! Poate nimeni nu a reclamat ca se taie copacii la 7.30, dar cineva a reclamat ceva legat de pisici... Nu stiu cum functioneaza sistemul, dar cred ca este mai greu cu autosesizarea!
    Nu mai imi propun sa-mi stric starile de spirit din toate cauzele planetei. Ca nu mai am inspiratie si nu am nici o bagheta magica sa rezolv lucrurile...:D

    Weekend placut si multa liniste, draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, despre rezolvarea reclamatiilor este vorba. :) A celor care nu implica efort, in general. Si... cele mai multe reclamatii sunt dintre cele care nu implica prea mult, ci sunt - parca - menite sa semene zazanie
      Nici n-ar trebui sa reclame cineva, ci "oamenii primariei" ar trebui sa fie primii care respecta legea (intervalul legal de "liniste" in acest caz) pentru a fi un exemplu pentru cetateni. :)

      Starea de spirit aproape ca nu mi-o mai stric. :) Ma revolt sau ma "infurii" pe moment dar voi ajunge ca majoritatea: observator sau... agent constatator. :))

      Multumesc, Suzana draga!
      Noapte linistita!
      Zile fericite iti doresc. Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.