2018-02-22

Primul din viaţa mea. Fleur and Color

La sfârşitul lunii decembrie 2017, mama a cumpărat o cutie cu “praf de tort” – să meargă totul mai repede, pentru că trebuia să plece şi nu avea timp să facă un tort aşa cum face ea de obicei, cu ingrediente adevărate, nu cu prafuri. Era pentru tortul dedicat surorii mele care e născuta pe 1 ianuarie. Dar mama tot n-a reuşit să-l facă aşa că… m-am oferit eu. Primul tort făcut de mine (cred că şi ultimul, dar… să nu zic niciodată niciodată)
Deşi abia am învăţat să fierb apa m-am încăpăţânat şi m-am instalat la bucătărie, in după-amiaza zilei de 31 decembrie. Mi-a luat ceva timp până am citit (şi înţeles) instrucţiunile, am pregătit mai multe vase, plicurile cu prafuri şi alte cele – vă scutesc de amănuntele privind căutarea vasului potrivit pentru a amesteca aluatul cu telul electric (cred că s-a micşorat simţitor cantitatea tot mutând ingredientele dintr-un vas in altul) - apoi am pus aluatul pentru blat la copt, într-o cratiţă tapetată cu… hârtie de scris unsă cu ulei (de unde hârtie pentru copt la ora la care lucram eu?!) – culmea e că a ieşit bine! L-am răsturnat fără să-l fărâm şi am început să-l tai in trei. Haida-de! Nu voi reuşi să înţeleg cum de reuşesc alţii! Am folosit cuţitul lung, bine ascutit, pe care-l foloseşte mama, şi mi-au ieşit doar două cercuri şi ceva din acel blat. Un tort strâmb, aia am făcut! L-am peticit cu ceva rămăşiţe, am pus mai multă cremă in partea care schiopăta, am întins crema între “felii” şi pe margini (cam zdrenţuit, e drept) şi-am reuşit să întind şi glazura - care se “usca” de nici n-aveam timp s-o întind cum trebuie! Pe platou nu se vedea prea tare că-i şchiop, şi nici că nu era perfect rotund.
Trebuia să şi scriu pe el ceva, aşa că am umplut o punguliţă cu crema rămasă, i-am făcut o găurică la un colţ (procedură pe care o utilizam cândva pentru felicitări) şi am… ornat. Un fel de ornare, pentru că ceea ce vedeţi e orice dar nu ornament.
Vă vine sau ba să credeţi dar tortul a avut un succes imens! Cred că i-a împins curiozitatea să mănânce, şi pe cei care, de regulă, nu se dau in vânt după dulciuri!
Da, lauda de sine nu miroase a bine dar… ce parfum frumos areeee! :)
Sora mea, de colo: de ce nu ai pus şi ceva stafide sau felii de portocală sau…? Simplu! N-am pus pentru că in instrucţiuni nu scria!
De ce l-am fotografiat?! Eee… Să i-l arăt mamei! Şi abia acum mi-am amintit că am făcut tort, că l-am fotografiat atunci, inainte de a sosi oaspeţii, şi nu m-am lăudat şi mamei cu tortura mea. O să-i arăt poza, dacă nu uit.
Şi, in final, pentru această temă am fotografiat singura floare de Crăciunel (Epiphyllum truncatum) care-a mai rămas – cam ascunsă floricica; n-am mişcat ghiveciul pentru că… nu degeaba-i mai şi zice “Nu mă deranja”.
Craciunel inflorit

12 comentarii:

  1. Draga mea "cofetareasa"! 😅
    Sunt sigura ca tortul a iesit excellent, asta datorita faptului ca l-ai facut cu dragoste! ♥ Am martori musafirii!!! 😅
    In ceea ce priveste Crăciunelul ... al meu este mutat foarte des dar nu-I pasa, parca "deranjatul" îi face mai bine! 😅 Si oricum este semn bun daca are doar o floare ... vine primavara, desi meteo zice cu totul altceva!
    Sa ai o seara perfecta si un sfarsit de saptamana grandios! 😅 Multumesc de participare!
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Un singur tort am facut in viata mea, a aratat ok pt un tord homemade, dar nu a fost insiropat cat trebuia, deci...a fost un pic spre groaznic.

    RăspundețiȘtergere
  3. https://youtu.be/Dj30OEeFX6s
    dai lovitura cu asta!! usor si bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. wow, Diana draga, ma uimesti cu talentele tale ascunse! Saptamana trecuta ne-ai dat gata cu setul acela antic din cupru, acum cu tortul de ciocolata! Cred ca Delia a fost total multumita ♥ Si mamica ta mandra tare-tare :-) Super arata tortul tau! Esti un talent-innascut! Asa ceva obtin "gospodinele" care exerseaza cateva luni sau chiar ani!
    Te pup si te felicit inca o data.
    Cat priveste firava floricica... e sublima! Atat de delicata ca o stampa japoneza!
    Pupici si imbratisari de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt convins că a fost excelent! Pentru că ai pus suflet la realizarea lui și... ce mai contează că e puțin mai... „generos” pe o parte?
    Mult succes în continuare și la alte bunătăți, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hello dear Diana!
    I’m sure you made your mother very proud!!!
    The cake looks delicious!!!
    And very well decorated!
    Lovey picture of the pink flower!
    Wishing you a lovely weekend!Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata chiar foarte bine, asa ca fii mandra de tine si nu mai carcoti!
    Eu astept pe urmatorul sa-l vad. De exemplu de 8 martie! Ce zici de o asa provocare?
    Pupici si zile minunate, draga Diana! 😅 (emoticon tot de la Ella!)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ăsta e primul tort făcut şi spui că nu e chiar cum ar trebui? Pfuaaii. Când mă gândesc că prima mea ciorbă a ieşit tocăniţă prinsă... nu vreau să ştiu ce-ar fi ieşit primul tort. :D
    Arată tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună Diana!
    Artă super tortul,să nu mai spui că nu te pricepi,nu se vede în poză că nu este perfect și dacă nu a rămas pe platou înseamnă că a fost delicios...
    deja mi-ai făcut poftă!
    Îți doresc un weekend frumos și dulce!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu cred catortul a iesit excelent,toata lumea s-a lins pe bot,si ai sa mai faci si altele si mai gustoase !!!
    Un sfarsit de saptamana frumos si gustos,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred că a ieşit tare gustos că aspectul e fain şi nimeni nu ar bănui că e primul tort făcut de tine. Crăciunelul e vesel, îi merge bine, de ce să-l mai deranjezi că ţi-a ieşit şi poza. Să ai o zi veselă şi lumi8noasă, Diana! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. <3 Primul tort, facut cu multa dragoste !!!! <3
    Vai trebuie sa iti povestesc de o faza amuzanta, legata de ziua surioarei mele (nascuta tot in ianuarie, dar pe 21 :P. Eram la Bucuresti si ne grabeam foarte tare cu pregatirile. Asa ca am zis sa sarim peste partea cu coptul blatului si i-am luat un blat si "praf" de crema (toate creme de la Dr O au acelasi gust, asadar asta era de cacao, ca idee). Se chinuie ea sa isi asambleze tortul, in timp ce eu pregateam un tiramisu (pregateam o cafea foarte buna... penntru insiropat. L-am pus intr-un vas oval, de yena si decorat cu ciocolata rasa si cubulete... Si la final am pus si lumanarele pe tiramisul ei in loc sa le pun pe tortul ei (fara gust... nici blatul, nici crema nu aveau gust ). Nici acum nu m-a iertat. :))))))))) Dar ce sa fac?... unu ca tiramisu chiar iesise mai bun si doi... :D (aderatul motiv) era mai greu sa stingi toate lumanarelele alea insirate oval lol).

    Floricica e minunata! Bunica mea avea una... intr-adevar nu o misca nicioadata. Si mereu mi-am dorit si eu o floricica di aceasta ;).

    Pupici cu mult drag !!!! <3

    ps: Tortul a iesit minunat! Daca vrei, vorbim despre o reteta super simpla de blat :D. Si poate fi si fara crema... de ex cu mere. Tot nu am mai facut de mult tortul cu mere (care poate fi mancat si cald :D.
    :*

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.