Pagini

2014-08-26

Obsesia vaccinarii - vaccinul B.C.G.

Gripa tratată corespunzător te ține șapte zile, dacă n-o tratezi te ține o săptămână…

Vaccinurile (în logica lucrurilor) scad capacitatea sistemului imunitar, exact așa cum administrarea de antibiotice prea des crește rezistența organismului la acestea fiind necesare unele din ce în ce mai puternice.

Vaccinările obligatorii - în unele cazuri la naștere - nu sunt o soluție pentru eradicarea unor boli considerate a fi cu impact major. Un exemplu ar fi vaccinul B.C.G., împotriva tuberculozei, vaccin care se face la naștere. Sunt mai mulți cercetători care sunt de acord cu aceasta.

Vaccinul B.C.G (sigla bacilului lui Calmette și Guerin, inventatorii vaccinului) a fost fabricat plecând de la o cultură de bacili Mycobacterulm tuberculosis bovis, de aceea intră în categoria de vaccin viu atenuat. Se face obligatoriu tuturor nou-născuților, la noi în țară, fiind inclus în programul național de vaccinări.
România este singura ţară din UE unde se mai efectuează vaccinarea B.C.G. la naştere.

Profesorul Mande, la 24 octombrie 1967, denunţă deschis neajunsurile vaccinului BCG, la aproape 50 de ani de la descoperirea lui. Profesorul Stephani, de la Universitatea de Medicină din Geneva, a reunit 104 de lucrări, scrise de 82 de autori, despre daunele produse de B.C.G., în care scrie: Acest bacil viu invadează sistemul limfatic, unde se instalează conform obiceiului strămoşului său (bacilul tuberculozei bovine). Nimeni nu poate spune astăzi care va fi evoluţia sa în următoarele decenii. Cauza tuberculozei limfatice generalizate este încă necunoscută”. În urma vaccinării B.C.G., au fost diagnosticate 104 cazuri de otită purulentă, unele din ele fiind complicate cu osteită locală purulentă, cauză frecventă a surdităţii. Profesorul de Microbiologie Jean Basset accentuează şi el, alături de mulţi alţi oameni de ştiinţă, complicaţiile frecvente şi grave ale vaccinului BCG.
Profesorul Lignieres concluzionează: Tuberculoza este cel mai des provocată de însuşi vaccinul BCG; Dr. Scohy se opune nu doar vaccinului B.C.G., dar şi principiului vaccinării (ceea ce i‑a adus multe necazuri…), motivele fiind expuse în revista Des clefs pour vivre (nr 4, august 1994), între care citez:
- După vaccinarea cu B.C.G., nu mai este posibilă depistarea precoce a infecţiilor tuberculoase (!), ci doar într‑o fază tardivă, mult mai gravă. La ora actuală există tratamente eficace pentru TBC şi, dacă ar fi depistate de la început, aceste infecţii ar putea fi vindecate cu antibiotice, fără alte complicaţii.
- Infecţiile tuberculoase depistate la cei vaccinaţi cu B.C.G., sunt mult mai grave şi mai contagioase decât la cei nevaccinaţi, din cauză că acest vaccin provoacă o reacţie de hipersensibilitate întârziată defavorabilă, cu o cazeificare sub formă lichidă, de cele mai multe ori, care diseminează în întregul organism.
- Vaccinarea sistematică din Franţa nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creştere a cazurilor de TBC. În Franţa, de mulţi ani, profesori de Medicină cer renunţarea la vaccinul B.C.G. Doi dintre aceşti medici sunt: profesorul J. Chrétien,  pneumoftiziolog la Spitalul Laennec, Paris, şi profesorul J. P. Derenne, pneumolog la Spitalul Saint‑Antoine, Paris, ambii exprimându‑şi dorinţa de mai multe ori în revista medicală Le Concours Médical.

Pe plan mondial. Studiul OMS - certurile repetate legate de vaccinul B.C.G. au determinat Organzaţia Mondială a Sănătăţii să facă un studiu în India, între anii 1968‑1971. OMS a ales un număr de 209 de localităţi, însumând 360.000 de persoane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o reacţie negativă (nevacinaţi) au fost împărţite în două grupe: una a fost vaccinată şi alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani şi jumătate.
Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: Vaccinul B.C.G. nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaseră iniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră nicio reacţie. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu‑i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.

Reacţiile adverse şi complicaţiile vaccinului B.C.G.:
‑Abcese locale: apar la locul inoculării, la aproximativ 6 săptămâni de la vaccinare şi sunt considerate ca fiind o complicaţie, dacă diametrul leziunii măsoară peste 0,6 cm;
‑ Adenopatii: la 13 săptămâni de la vaccin, se constată o inflamaţie a ganglionilor regionali, care deseori se infectează, formându‑se abcese;
‑ Osteite şi osteomielite: inflamaţia şi infecţia oaselor, în special a oaselor lungi, care pot apare între 6 luni şi 4 ani de la vaccinare (în medie 12 luni);
‑ TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigită tuberculoasă şi deces;
‑ Otite purulente, soldate uneori cu surditate;
‑Infecţii frecvente ale căilor aeriene superioare şi inferioare: laringite, rinofaringite, otite, bronşite;
‑Afecţiuni reumatice;
‑Scăderea imunităţii;
‑Decesul.
În concluzie, nu este deloc recomandată vaccinarea BCG a sugarilor.

Dacă nu vrei să-ți vaccinezi copilul acesta nu e primit mai apoi în comunitate: la creșă, la grădiniță, la școală etc.. Dar dacă într-o clasă cu 30 de elevi 29 dintre ei sunt vaccinați de ce să nu permiți înscrierea unui copil nevaccinat? Ceilalți sunt protejați împotriva tuberculozei dacă acel unic copil nevaccinat ar contracta boala. Nu e logic? Sau ar trebui sa fie logic, dar logica este ignorată atunci când sunt în discuție bani - mulți bani.

Sursa (si): http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/12/03/adevarul-despre-vaccinul-bcg-dr-christa-todea-gross/

4 comentarii:

  1. un articol soc! zau, nu cunosc date în legatura cu acest vaccin deci nu pot intra in discutie, insa din cele ce prezinti tu aici, logica ta este corecta... Oare în ce LUME traim?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca traim intr-o lume a gigantilor farmaceutici; a corporatiilor, in general...

      Ștergere
  2. interesant! nu știam nimic din tot ce sppui tu aici! chiar merită studiat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt asa de multe "medicamntele" despre care se spune ca pot face mai mult rau decat bine incat aproape ca-i inteleg pe cei care refuza chimicalele si virusii vii pe care vor unii sa-i introduca in organismul lor sub forma de vaccin... Recunosc: nici eu nu ma "omor" dupa medicamente si, din fericire, n-am prea avut nevoie de ele... Nu m-as vaccina antigripa nici daca m-ar pica cu ceara! :))

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.