2015-06-26

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste o femeie

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste o femeie - iubeste-o cu adevarat! Gaseste-o pe aceea care iti cheama sufletul, dincolo de ratiune. Arunca-ti lista de preferinte, doar aseaza-ti urechea pe pieptul ei si asculta-i inima. Asculta numele, rugaciunile, cantecele tuturor fiintelor – inaripate, cu blana sau fara – de sub pamant sau din apa, inverzite sau inflorite, nenascute sau pe moarte… Asculta nostalgia cantecului lor urcand inapoi spre Cel care le-a dat viata. Daca nu ti-ai auzit numele inseamna ca nu ai ascultat suficient. Daca ochii nu ti-au fost plini de lacrimi, daca nu te-ai inchinat la picioarele ei si n-ai simtit niciodata tristeatea de a fi aproape sa o pierzi…

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste o femeie – o singura femeie! Iubeste-o dincolo de tine, dincolo de dorinta si ratiune, dincolo de preferintele tale masculine pentru tinerete, frumusete si varietate si dincolo de conceptele tale superficiale despre libertate.
Ne-am oferit atat de multe optiuni incat am uitat ca adevarata eliberare vine din chiar sederea in centrul focului sufletului si arzand pentru Dragoste.
Exista o unica Zeita. Priveste in ochii ei si vezi – vezi cu adevarat – daca ea e cea care iti strafulgera fiinta. Daca nu, pleaca imediat. Nu-ti pierde timpul cu “incercari”. Decizia nu are legatura cu felul in care este ea pentru ca, in ultima instanta, nu e vorba despre cu cine, ci despre cand alegi sa te abandonezi.

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste o femeie! Iubeste-o pe viata, dincolo de frica de moarte, dincolo de teama de a fi manipulat de Mama din mintea ta. Nu-i spune ca esti gata sa mori pentru ea, ci spune-i ca esti gata sa traiesti cu ea, sa plantati copaci si sa-i priviti crescand. Fii eroul ei spunandu-i cat e de frumoasa in vulnerabilitatea-i maiestuoasa, amintindu-i in fiecare zi, prin adoratie si devotament, ca ea e Zeita.

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste o femeie. Iubeste-o in toate ipostazele si in toate anotimpurile ei, iar ea iti va vindeca dualitatea mintii, iti va completa jumatatea de inima care-ti tin despratite spiritul si trupul, care te fac un singuratic, mereu cautand in afara ta ceva care sa dea sens vietii. Intotdeauna va exista o alta femeie. Curand, noul stralucitor va deveni vechiul plictisitor si nelinistea va creste din nou, schimband femeile ca pe masini, dand Zeita la schimb pentru ultimul obiect al dorintei.
Barbatul nu mai are nevoie de alte optiuni, are nevoie de femeie, de calea femininului, a rabdarii si compasiunii, a non-cautarii, a non-actiunii, a rasuflarii intr-un singur loc si a radacinilor suficient de puternice si profund ingemanate care sa tina Lumea laolalta in timp ce ea se elibereaza de cimentul si otelul infipte in carnea sa.

Daca vrei sa schimbi lumea iubeste o femeie. O singura femeie. Iubeste-o si protejeaz-o ca si cum ar fi cupa sacra. Iubeste-o prin teama ei de abandon pe care o suporta pentru intreaga omenire, Nu, rana nu e numai a ei, pentru a o vindeca singura. Nu, ea nu e slaba in codependenta ei.

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste o femeie. Iubeste-o pana la capat, pana cand va crede in tine, pana cand instinctele ei, viziunea, vocea, arta, pasiunea, salbaticia ei revin la ea. Iubeste-o pana cand forta dragostei ei devine mai puternica decat toti demonii media si politici care urmaresc sa o devalorizeze si sa o distruga.

Daca vrei sa schimbi lumea abandoneaza-ti cauzele, armele, protestele. Renunta la lupta interioara, la furia indreptatita si iubeste o femeie, dincolo de dorinta pentru marire, dincolo de cautarea iluminarii. Cupa Sfanta e chiar in faţa ta, doar sa vrei sa o iei si sa renunti la a mai cauta ceva dincolo de aceasta intimitate.

Daca pacea e visul care poate fi reamintit numai prin inima unei femei? Daca dragostea barbatului pentru o femeie este cheia care deschide inima ei?

Daca vrei sa schimbi lumea iubeste o femeie pana in profunzimea umbrei tale, pana la cele mai inalte culmi ale fiintei tale, inapoi la gradina unde ai intalnit-o prima data, la poarta taramului curcubeului unde ati patruns ca Lumina, ca Unul, la punctul fara de intoarcere, la sfarsitul unei Lumi si inceputul unei noi Lumi.
(2008)
Textul original:
http://lisacitore.com/poetry/if-you-want-to-change-the-world-love-a-woman-2008/
Traducere:
http://www.astrocafe.ro/articole/articole-20/articol-dac_vrei_s_transformi_lumea_iubete_o_femeie-3133
Nota: mi-a placut textul si l-am copiat aici, sa-l am la indemana, chiar daca traducerea / adaptarea nu mi se par nemaipomenite.

Pentru completare: Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat:
https://diana-kundalini.blogspot.ro/2015/06/daca-vrei-sa-schimbi-lumea-iubeste-un.html

3 comentarii:

  1. ooooo... si eu m-am grabit la postarea anterioara sa spun ca superbul text, pare o replica la melodia lui Bryan Adams :) Uite aici replica perfecta! Emotionant text, într-adevar! Sensibil si profund...

    ♥ pup draga mea. Noapte buna! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te-ai grabit deloc! :) Acela a fost momentul potrivit. Dupa ce am citit cuvintele tale am accesat youtube sa ascult melodia... :) Acum stiu care e una dintre sursele de inspiratie ale textului - nu m-as fi gandit, fara impulsul de la tine, ca ar putea fi… compilatii. :)
      Noapte buna! Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. Foarte frumos text. Minunate gânduri. Şi adevărate. Cu o mică... "precizare": nu orice femeie, ci doar ACEEA, unica, minunata, perfecta, singura "jumătate", alături de care bărbatul devine un întreg perfect. Aici e marea problemă: să găseşti exact pe cine trebuie şi chiar că poţi să schimbi lumea!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.