2016-08-14

Taxiul, blana şi blănurile

Cei care au animale de companie - in special caini - stiu ca e destul de greu (in unele orase) sa aiba parte de taximetristi dispusi sa ii transporte impreuna cu prietenii lor blanosi. Motivele sunt diverse: incepand de la alergia soferului si pana la parul lasat de caine in masina, pe tapiserie. E dreptul lor sa refuze, nimic de zis, dar cum din ce in ce mai multi oameni par sa aleaga sa aiba un caine as zice ca ar trebui sa-si schimbe si ei “viziunea”.

Unii taximetristi accepta cainii mici, purtati in brate sau in cusca de transport – acestia sunt mai multi decat cei care accepta si transportarea cainilor de talie medie, mare si foarte mare, dar - in cazul comenzilor - toti prefera sa fie anuntati prin statie despre existenta prietenului blanos care urmeaza sa se plimbe cu ei. Cei mai multi proprietari de caini care sunt acceptati in taxi cu prietenii lor blanosi lasa un bacsis mai generos decat multi dintre clientii obisnuiti. :)

De-a lungul timpului am transportat destui caini cu taxiul si n-am avut probleme in a gasi unii nici pentru boxer, nici pentru ciobanesc german si – cu atat mai puţin – pentru cei mici – in Brasov, despre alte orase stiu doar din auzite; aici, insa, cei mai multi taximetristi sunt dispusi sa te transporte si numai pe o distanta de 500 de metri – ceea ce le aduce mai multe bile albe.
Nu toti cainii transportati erau ai mei, dar am avut in grija mai multi decat am crescut. Multi dintre cei care au grija de cainii maidanezi ii transporta – mai ales noaptea – cu taxiul, daca trebuie sa ii duca la veterinar de urgenta sau intr-un loc unde sa nu fie in pericol.
Desigur, exista si “taxi pet” in unele orase – in Brasov ar fi astfel de servicii, dar nu am apelat, inca, la firmele respective. Tot in Brasov exista cel puţin o clinica veterinara care are ambulanta.
           
Am citit un articol la Vienela, “Se cauta o masina”, si mi-am amintit ce mi-a zis un taximetrist care m-a transportat alaturi de Miki (sau invers: pe Miki alaturi de mine). :)
I-am multumit ca m-a acceptat cu pitica si mi-a zis, amuzat:
- Printre clientii fideli am si o doamna avocat pe care o transport si de mai multe ori pe zi uneori, si  care iarna poarta o blana lunga de vulpe. Cand coboara ea trebuie sa curat tapiseria cu aspiratorul si peria! In urma cainilor aspiratorul e suficient.


Sursa foto: http://www.petfinder.ch/service/ratgeber/ratgeber-hund.html

4 comentarii:

  1. Foarte amuzantă replica taximetristului din finalul articolului. Pentru cei care refuză un animăluț în mașina lor, le trebuie doar câțiva clienți ca doamna cu haina de vulpe și gata! Nu vor mai zice nimic când vine cineva u un cățeluș care poate să stea cuminte, într-un colț, pe banchetă. Bine, se știe că sunt și căței mai zăpăciți, care fac multe „minuni” când stau într-o mașină și se apucă de ros, de „udat canapeaua”, lătrat la lună și alte isprăvi. Am văzut câțiva de-ăștia și m-am amuzat... privind de afară. Dar sunt și copii care fac la fel! Trebuie să învățăm să ne îngăduim cu răbdare și înțelepciune, oameni și animale.
    Numai bine și o duminică minunată, îți doresc cu mult drag, Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taximetristii au o multime de povesti! Mie imi place sa ii ascult. :)
      Ooo... Cei mai multi vor refuza, in continuare, sa transporte caini, chiar daca oamenii vor naparli (de pe haine) in masinile lor. Ei pierd. :) Cred ca un proprietar responsabil ar avea grija ca animalutul sa nu faca pagube altuia. Vorba ta: intelepciunea e baza. :)
      Multumesc, Alex. Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana minunata!

      Ștergere
  2. Sincer, nu am stiut ca poti fi respins de un taxi pentru ca mergi cu un blanos. Trebuia sa ma gindesc insa, pentru ca pe mine m-a respins cineva pe motiv ca merg... prea aproape! :)
    Pana la urma asta tine de omenie si respect. Poti avea si un pled pentru astfel de situatii, daca te gandesti la curatenia masinii. Sunt mereu solutii, daca eventual chiar vrei!

    O duminica linistita si frumoasa, draga Diana! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O singura data m-a respins un taximetrist, in Bucuresti, pe motiv ca e distanta prea scurta de la Gara de Nord pana pe la jumatatea Caii Grivitei. De atunci nici n-am mai apelat la serviciile taximetristilor din Bucuresti. :)
      Sunt o multime de rase de caini care nu naparlesc sau naparlesc atat de puţin incat nici nu se poate spune ca naparlesc, dar degeaba le-ai zice (unora), ca ei o tin pe a lor: nu vor par de caine in masina.
      Asa zic si eu: cei care sunt responsabili au grija sa nu produca neplaceri altora. Plus, cainii mari stau foasrte bine la picioarele stapanului, mai ales pe locul de langa sofer.
      Multumesc, Suzana draga.
      Iti doresc sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.