Pagini

2021-03-27

Variante de virus

Știrea:
de obicei se observă o pierdere a unor fragmente de ADN la copii (nu scrie dacă din ADN-ul copiilor sau al virusului, dar cred că vor să se subînțeleagă că din cel al virusului); în cazul variantei belgiene se observă numeroase adăugiri - o inserție de nouă nucleotide în secvența proteinei spike (zice, pentru cotidianul „Le Soir”, Vincent Bours, șeful unui laborator din Liege, unde se secvențiază virusul la modă).
*
Într-un an și-un pic, un virus despre care se știe mai nimic a „colmatat” multe ramuri industriale, economice etc. - mai puțin fabricile de armament/tehnică de luptă, bănuiesc, și categoric nu companiile care se ocupă cu producerea și lansarea de sateliți în cosmos, companiile producătoare de medicamente și alte chestii medicale. Nici producătorii de alimente nu sunt în colaps, încă, dar nu mai au mult pentru că puterea de cumpărare a furnicuțelor lucrătoare scade pe zi ce trece. Și asta nu-i nimic! Acest virus despre care se știe mai nimic dezvoltă... variante. Nu mutații, nu tulpini, ci variante. A fost varianta originală, „virusul chinez” - dar i s-a dat un nume, ‘că nu-i frumos să-i zicem după numele unui stat. Apoi... după aproape un an, ne-au asaltat variantele! Varianta braziliană, varianta britanică, varianta belgiană care-i cea mai nouă și, ca de obicei, îi intrigă pe „cercetători” (pentru toate aceste variante s-au adăugat litere și numere, să nu le spună după „naționalitate”). Intrigați mai sunt cercetătorii, și încasează cu spor, pentru cercetări amănunțite. Am sentimentul că virusul acesta-i vanitos sau... „cercetătorii” din felurite state sunt vanitoși și vor, și ei, o variantă a lor, pe care s-o studieze consumând saci de bani plătiți, practic (în foarte mare parte), de furnicuțele lucrătoare.
Aceasta nouă variantă nu se compară cu celelalte, afirmă cei care secvențiază genomul virusului. Ar fi fost culmea să semene! Clar! E vanitos și virusul!
Am scris mai sus „vor să se subînțeleagă” - de parcă toți ar fi cunoscători în domeniu și se prind imediat că proteina spike „ține” de virusul cu multe variante.
Pe când o variantă româneasca?! N-are România bani de-așa ceva... Bani pentru secvențiere, evident.
Cred că acest virus e mai deștept decât oamenii! O fi fost importat din cosmos?! N-ar fi de mirare să se constate că e de natură extraterestră! Cine știe ce se poate aduce de prin cosmos cu atâtea navete spațiale...

știrea:
https://adevarul.ro/international/europa/o-variantabelgiana-sars-cov-2-intriga-cercetatori-n-am-mai-vazut-asa-ceva-1_605a0ecc5163ec4271389fe9/index.html

Actualizare 31 martie. La mijlocul lunii martie in Franta se studia o noua varianta a virusului (unii ii spun tulpina), raspandita mai ales in regiunea Bretania.
https://www.digi24.ro/stiri/franta-studiaza-o-noua-varianta-a-sars-cov-2-detectata-in-regiunea-bretania-1468739
Image by Gerd Altmann from Pixabay

14 comentarii:

  1. Asta a fost facut de meseriasi... A paralizat tot... 3 ani tine pandemia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel putin 3 ani. Inca din primavara trecuta au fost voci (de "specialisti", evident) care sustineau ca 3-4 ani, daca nu mai mult, ne vom "lupta" cu acest virus (sper sa fi fost doar un "puseu de autoimportanta" al respectivilor). Abia in septembrie se vor apropia, in Ro, de rezolvarea cu vaccinarea - pana in octombrie, deci, ramane cum au stabilit: stam in casa, ne spalam des pe maini, pastram distanta, respiram in punga...

      Ștergere
    2. Din pacate, vaccinarea adultilor nu rezolva problema... Trebuie vaccinata toata populatia si sa nu mai apara mutatii. Asa zic unii specialisti.

      Ștergere
    3. Sau trebuie imunizata popoulatia in procent de 70% macar. Oricum e nasoala treaba. :))))))

      Ștergere
    4. Din punct de vedere medical, zic alti specialisti (cunoscuti, dar nu pentru ca apar des la TV), ca e aberatie vaccinarea tuturor oamenilor, avand in vedere ca exista foarte multi oameni care nu se imbolnavesc imediat de gripa (sau alte bazaconii); exista si imuni, altfel spus, si ar fi absurd sa fie vaccinati acestia. Sigur, pentru ca nu se stie clar cine e imun si cine nu...

      Ștergere
    5. Pana anul trecut era suficuenta vaccinarea intr-un procent mult mai mic, asa cum si declararea pandaliei sa facea pentru un numar muuuult mai mare de cazuri pe o "suprafata data".

      Ștergere
  2. https://www.napocanews.ro/2021/03/sindromul-hamburg-un-film-profetic-din-1979-despre-pandemia-de-azi.html
    Am primit pe tel. titlul acestui film. Nu l-am vazut, doar am vazut articolul. Insa incep sa ma intreb cand a inmugurit ideea unui astfel de plan. Imi dau seama ca se disemineaza ideile principale pt. a se crea ideea obisnuintei cu un vaccin anual.
    Fomisti tare, ca doar nu le pasa de alde noi...

    Numai bine, Diana draga! Tocmai am auzit ca 11 nave romanesti cu animale sunt blocate in canalul de Suez din cauza unui alt vas intepenit de-a curmezisul...Iti dai seama?

    Pup.❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Limbajul din film seamana cu cel folosit de cativa (nu stiu cum sa-i numesc, deci nu-i numesc) la inceputul pandaliei. Se poate spune ca sunt stereotipii (si nu degeaba: pregatesc oamenii, psihic, pentru epidemii - "excesul" de adrenalina poate fi daunator) in toate cazurile de gen... Mi-a "placut" cum au multumit populatiei pentru ajutorul dat in castigarea... razboiului! Si le-au cerut ajutorul sa-i identifice pe cei care nu au fost vaccinati... Ofof! Ceea ce traiesc europenii de un an si-un pic e ceva obisnuit (periodic) in unele state, africane mai ales.
      Unora le pasa de oameni, dar sunt prea putini...

      Peste o suta de mii de animale vii! :(( Cate or mai trai la aceasta ora? La alte implicatii evit sa ma gandesc. S-o fi deblocat Canalul? Ziceau ca sambata (ieri) spera sa rezolve.

      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Pupici! Numai de bine! 😘

      Ștergere
  3. Cu sau fara naționalități, virusu' e n floare și noi chinuiți bine. Doamne ajuta! sa rezistam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unii sunt la limita rezistentei din mai toate punctele de vedere.

      Ștergere
  4. E un subiect foarte sensibil in statele in care se presupune ca exista libertatea opiniilor. Nu ma refer la alte state. Eu cred ca populatia e impartita in patru categorii: cei ce au incredere in autoritati, cei care n-au incredere in autoritati, cei care simuleaza supunerea, cei care riposteaza.
    Să ne citim sănătosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din martie anul trecut libertatea opiniilor a inceput sa fie ingradita pe față in mai toate statele (si continua sa fie, dar intr-un grad ceva mai mic). Atunci cand suntem fortati sa luam de bun numai ceea ce "apare", obsesiv, la TV increderea in autoritati/specialisti incepe sa scada.
      Multumesc. Sa ne citim sănătosi!

      Ștergere
  5. Îmi amintesc cum eram anul trecut pe vremea asta! SHOW MUST GO ON!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare bataie de joc a fost! Cand au aparut cu "izoleta" am inceput sa am dubii... Cand au inceput sa spuna ca oamenii cad morti pe strada am stiut ca se minte la greu (pe asta cu "mort in strada" n-au insistat).

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.