Pagini

2016-03-09

Din perlele de intelepciune ale politicienilor

Legea electorala din România permite candidatura pentru functii politice incepand de la varste destul de “fragede” si fara a pretinde candidatilor macar o diploma de bacalaureat. E foarte clar: nu varsta si nu diploma confera intelepciune si inteligenta dar ar fi un minim care sa garanteze cetatenilor ca persoana care le va conduce destinele stie cu ce se mananca viata, stie care sunt nevoile cetatenilor si altele asemenea. Un cetatean care si-a obtinut diploma de bacalaureat la varsta de 18 ani arata, macar, ca a fost capabil sa promoveze acest examen de capacitate. E la fel de clar: sunt tineri foarte inteligenti care nu s-au deranjat sa invete pentru acest examen la timp, dar ei nu au candidat pentru functii politice si, oricum, si-ar fi putut dovedi valoarea, ar fi dovedit ca pot duce ceva pana la capat, chiar daca diploma nu garanteaza si inteligenta sau reusita in politica.
sursa
Dintre politicienii români producatori de perle am ales doar cativa…
Domnul Marian Vanghelie e super cunoscut pentru perlele pe care le produce. Zice el: De cele mai multe ori, cei mai buni lideri sunt aia care cand deschideau frigiderul nu aveau nimic in frigider.

Theodor Paleologul, fost ministru al culturii: Asa cum scrie in DEX, cuvantul “coleg” este neutru, nu este de fel feminin. Sau: Motivul pentru care am intrat in politica e mânia, dar nu aia a lui Ahile din Iliada.

Europarlamentarul Monica Macovei: M-am gandit ca, in multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela.

Gabriel Oprea, pe vremea cand era vicepremier: Avem, in momentul de faţă, un numar de aproximativ doua victime care au fost inecate.

Traian Basescu, fost presedinte si fost multe altele, afirma cu tarie despre el: Eu nu sunt nici intelectual, nici altceva.

Ioana Petrescu, fosta ministru la finante, numita de dl Ponta pe criterii numai de el stiute: E imbucurator ca oamenii mananca pâine si foarte multi oameni saraci consuma acest aliment.

Victor Ponta, in iunie 2014, pe vremea cand era prim-ministru, viziteaza tabara militarilor români din Kandahar, Afganistan, unde incepusera procedurile de retragere a trupelor românesti. In timpul vizitei s-a dat alarma de atac cu racheta si oficialii au fost pitiţi in buncar, dar nu s-a amintit de eventuale explozii in zona. Zice Ponta, dupa vizita: Daca i-am convins si pe talibani sa traga cu racheta si pe americani sa traga alarma inseamna ca sunt foarte bun.

In februarie 2016, Ioan Ciulea, consilier local din Medias, vine cu o perla de data aceasta penala, pentru ca instiga la savarsirea unei infractiuni (procurorii s-au autosesizat la acea data). El sugereaza modificarea unei hotarari a consiliului local privind normele si regimul contraventilor privind cresterea, detinerea si protectia animalelor in municipiul Medias astfel: obligarea detinatorilor persoane fizice si juridice de caini care tulbura linistea publica a locatarilor  la casa prin latratul continu prin intensitate mare, acest lucru sa se faca cu acordul vecinilor in scris si totodata sa-si opereze animalul la corzile vocale sau dupa caz instrainarea animalului. Individul cere devocalizarea animalului. Devocalizare inseamna ca veterinarul va sectiona corzile vocale total sau partial, operatiune interzisa prin legea din 2004 alaturi de codotomie, cuparea urechilor, ablatia ghearelor si a dintilor – operatiuni care sunt permise daca sunt necesare din motive medicale. Potrivit legii interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal de companie sau altor scopuri sunt interzise. Sectionarea corzilor vocale se face partial sau total, intervenindu-se printr-o incizie in laringe sau prin gura; rezultatul poate fi o “simpla” amutire si poate ajunge sa pericliteze animalului capacitatea de inghitire si respiratie, punandu-i viata in pericol.

Credeti ca numai in RO sunt exemple de intelepciune ambulanta? Cel mai recent exemplu de care am dat:
Consilierul Ciulea e pui pe langa Pete Nielson, un republican din statul Idaho, SUA, care zice, intr-o discutie privind avortul: “Daca femeia ramane insarcinata in urma violului inseamna ca i-a placut.” Constata asta in urma “logicii”; pe scurt: femeia, de regula, nu ramane gravida in urma violului din cauza traumei, deci daca ramane gravida inseamna ca i-a placut macar intr-o foarte mica masura. El isi exprima dubiile cu privire la posibilitatea medicala a sarcinii in urma violului iar daca femeia ramane gravida ar trebui sa pastreze copilul, se deduce. E interesant de citit “firul logic” al individului, deductia lui cum ca biologia si Mama Natura nu sunt… stupide, si comparatia sarcinilor in urma violului cu bolnavii de cancer. (http://politicalo.com/idaho-state-rep-if-women-get-pregnant-after-rape-that-means-they-must-have-enjoyed-it/  in febr 2021 site-ul nu mai poate fi accesat)

Cand destinele popoarelor sunt conduse de astfel de specimene se mai mira cineva de ceva?

10 comentarii:

  1. Ce sa le ceri?De la Medias si alte cateva le stiam,dar am un gust asa amar,cand aud de ei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa le cerem sa schimbe legea electorala. :) In fond, e democratie: ei trebuie sa faca ce vrea poporul, nu invers. Ce-ar mai fi sa reusim?! :)))
      Seara frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  2. Multumesc pentru ca treci pe la mine si iti urez si eu tie o primavara frumoasa, sanatate si multe bucurii!
    Eu intru mai rar pe blogosfera din lipsa de timp insa urmaresc cat de des pot blogurile preferate printre care Kundalini si mai nou Giodedi.
    Te imbratisez, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere. De fapt, placerea e de partea mea cand trec pe la tine.
      Iti multumesc, la randul meu, pentru urari, aprecieri si pentru vizite. Giodedi! :) Am atatea de scris acolo! :) Sper sa si reusesc.
      Sanatate iti doresc, bucurii si multe calatorii superbe. Primavara frumoasa sa ai! Toate semintele pe care le plantezi sa ajunga la rod bogat. :)
      Te imbratisez!

      Ștergere
  3. Eu vreau sa apucam ziua in care se confisca averile mari obtinute fraudulos. Ce zici, mai prindem vremurile alea? :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine sa avem sperante dar.... sa fie realiste. :)))
      Nu! Ar fi prea frumos, prea corect! :)

      Ștergere
  4. Diploma nu garantează reușita în politică, în schimb demonstrează că omul e capabil măcar să înfrunte rigorile unor examene și ca are o brumă de cultură. Aș spune că omul politic, pe lângă un grad superior de pregătire, atestat cu diplome, și o anumită experiență de conducere și de viață, ar trebui să aibă soție/soț și măcar un copil. Ar gândi altfel asupra viitorului națiunii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Existenta unui copil in familia unui parlamentar nu e o garantie ca indivizii s-ar comporta corect – dovada exista: multi dintre cei cercetati/condamnati pentru coruptie sau care au votat legi nu tocmai favorabile pentru copii/pentru familiile cu copii etc. au copii. Cei mai multi au nepoti, daca nu au copii… sau au rude / prieteni care au copii… si degeaba. In rest, subscriu.
      Parlamentul italian si-a schimbat reglementarile interne pentru a putea suspenda pensiile parlamentare in cazul parlamentarilor pentru care s-au pronuntat pedepse definitive pentru comiterea unor infractiuni grave si sentinte penale mai mari de doi ani… La noi isi acorda pensii speciale…

      Ștergere
  5. Vai și amar! Astea nu sunt perle, ci... coșmaruri! Ce ne mai mirăm că realitățile românești sunt așa cum sunt? Dacă și în cele mai simple aspecte ale societății ei debitează asemenea ”apoftegme”, ce să mai spunem de politicile grele ale unei țări? Și culmea este că se înghesuie să conducă țara, deși vedem bine în ce gropi ne aruncă pe toți cu „dibăcia” lor. (aia cu pâinea este „mortală”!!). Unii nu vin în politică nici măcar cu un bac luat, alții sunt mari „doctori” (dar nu în știință, ci... „din burtă”). Numitorul comun al tuturor este, din păcate, incompetența! Of!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zis: sunt cosmaruri! :( Nu ma mai mir de realitatile românesti, insa ma mir cum de mai fac oamenii aceleasi greseli din 4 in 4 ani, din 5 in 5 ani… Si ma gandesc la ceva: cei care propun indivizi pentru a fi alesi (si ii sprijina politic) urmaresc incultii pentru a-i putea manipula usor, pentru a-i putea tenta usor… Cum scrie Zina mai sus: macar o bruma de cultura sa aiba, sa-si dea seama ce scrie in legile pe care le voteaza si care sunt implicatiile pe termen lung.
      Of si aoleu… :(
      Iti doresc o zi frumoasa!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.