2022-12-15

Steaua Craciunului. Adventul foto 15

Auzise Bo prin sat că se difuzează un film la căminul cultural; un film despre plante decorative pe care le preferă umanii de Crăciun dar – cel mai important – și despre câini și pisici, iar el e direct interesat să mai afle câte ceva despre aceste vietăți – mai ales despre pisici.

S-a strecurat în sală fără vreo problemă, pentru că nu era prea multă lume acolo.

foto in foto cu un caine si o isica langa floarea numita Steaua Craciunului, si soricelul breloc

La asta nu se-aștepta! Pe ecran, un câine și o pisică păreau prieteni foarte buni, discutând lângă o minunată floare despre care cineva povestea că ar fi Poinsettia, numită și „Steaua Crăciunului” sau „Floarea Nopții Sfinte”.

Floarea ca floarea, dar pe el îl nedumerea prietenia celor două patrupede. El știa – ancestral – că pisica și câinele nu mai sunt prieteni de când pisica a înșelat încrederea câinelui.

Of! Prieteni sau ba, n-ar trebui să guste din floarea-stea! Nu e foarte otrăvitoare pentru ei (dacă nu se lăcomesc), dar nici bine n-o să le fie câteva zile! "Să le spună cineva!" gândea agitat șoricelul. Chiar atunci a auzit glasul din „spatele” ecranului – se spunea acolo fix ceea ce el gândea. Când privi în jurul lui... a nutrit speranța că au înțeles exact câinii și pisicile (și-și vor transmite informația de la unii la alții) pentru că umanii erau preocupați de ale lor.

Ziua 15 din Adventul fotografic este despre Poinsettia (Steaua Crăciunului), o plantă frumoasă care la mine nu ține mai mult de câteva zile. Mă bucur că în acest an nu am primit una pentru că mă doare sufletul văzând-o murind.

4 comentarii:

  1. Iar ceva nou in succesiune! Bo a mai invatat ceva nou si eu la fel!
    Noapte buna, Diana draga! Deja e duminica, asa ca sa-ti fie placuta!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place Bo cel curios, se documenteaza în fiecare zi și ne spune și nouă. Mulțumim. Secventa din film foarte frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stai ca nu e timpul pierdut .... :))) Mai este pana la Craciun!
    Glumesc. Dar mie mi-ar placea sa primesc una alba. Nu imi amintesc sa fi avut vreodata (poate ar fi cazul sa imi fac...)
    Ce frumoasa este imaginea din „film”. E tablou? Superba imagine. Si... Bo, de fapt cainile si pisicile se inteleg, dar si la ei exista programe.. si programe. :) Depinde de mediul in care s-au nascut / crescut si de programele invatate...
    Ca la oameni. Hehe.
    Trimitem imbratisari si de la pletosel ... E rocker Kouki :))))))). Si-a lasat plete.
    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunată ar fi o prietenie între cei trei: cățel, pisicuță și Bo 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.