2024-03-22

Concediu ameteala tehnica

Revin: tocmai ce am apăsat aiurea și am readus postarea la stadiul de schiță! 

Pot posta, dar nu pot comenta nici pe blogul meu - pare să fie ceva legat de cont. Daca dispar iar e pentru că nu mă duce mintea sa rezolv! Uuuuuf! 😢

Pe la mijlocul lunii ianuarie s-au bușit laptopul (notebook, fiind, de fapt) și am intrat în concediu obligatoriu - comoditatea, între altele, a prelungit acest concediu. Nu e prima ameteala tehnologică și, sigur, nu va fi ultima așa de lunga daca nu găsesc un curs unde sa învăț cum sa depanez astfel de aparate. La modul în care se dezvolta tehnologia in materie e cazul sa învăț, daca vreau să rămân "conectata". 

Am incercat o "reparație", dar fiind o buba tehno (hard) nu mi-a reușit. Am aflat "diagnosticul", dar "medicul" a fost prea ocupat să se ocupe (din motive obiective). 

Pentru că lipsa aparat = lipsa sursa venit principala m-am hotărât să cumpăr un PC second-hand. Cel mai aproape magazin de gen e departe de "zona de confort", dar... neavând de ales... mi-am făcut drum în acea direcție. PC second-hand aveau, dar... nu în magazin - ar fi trebuit să revin. Oh, nuuu! Și, la preț dublu, am cumpărat o tableta! Distracția a început acasă, cand am înțeles că e ca un telefon mai mare, și eu știu să utilizez telefonul doar pentru convorbiri și smsuri! Am tot butonat si ceva-ceva am reușit să pricep. Greu de tot - pentru mine! În aproape o săptămână nu am reusit sa învăț cum procedez pentru a face tot ceea ce am nevoie.

Tableta e buna, dar înteleg că e buna pentru.... trecut. Pfuuu! Asta e! Asta sunt și cu mine defilez - alta mama nu mai face.

La început, când am rămas fără aparatul preferat, m-am intoxicat serios la televizor. Mă refer la "știri" și "tocsouri". Mamaaa! Bate-ma de vrei, dar vino să mă iei! Așa o mestecare de cuvinte n-am mai auzit de când a devenit internetul accesibil pentru mulțimi. Zic unii:"nu-ți place, schimbi canalul/închizi televizorul". Mda! Ideea nu e că nu poți schimba rigola, ci e aceea că manipularea e cusuta cu ață alb pe fond negru. E mai mult dezinformare, abureală, scandal decât informare. In cazul "divertismentului" nu comentez: fiecare cu ale lui. 

La o fază aproape că am rămas holbată. Ziceau că la nivel de U.E. se simulează o criza alimentară și climatica - oamenii vor devastată magazinele, pentru alimente, se vor ucide între ei pentru hrana etc. s.a.m.d.. Un adevărat scenariu pentru un nou film "Jocurile foamei". Cu nu mulți ani în urmă au simulat "pandemie mondială" - virus agresiv, necunoscut, ucigător. Și în anul 2020 s-a "întâmplat" cam ca-n simulare. Curat noroc! Sau... ghinion?! 

Ce-am mai văzut la TV? Reclame la o mulțime de medicamente/ suplimente alimentare. Altfel spus: medicamente! medicamente! Incredibil! Cumperi extraveral, ca exemplu (care-i din plante, cică), numai cu rețetă verde, algocalmin numai cu rețetă, dar "suplimentele" cu extras de canabis sunt la liber - și se face propaganda pentru "liberalizarea ierbii". Mdeh! Așa o fi mai sănătos pentru populație.

Tot de la TV am aflat că șeful statului s-a oferit să intre în concurs pentru șefia Alianței Nord Atlantice în numele.... nostru, al cetățenilor. In numele meu sigur nu.

Și-am mai aflat despre un nou partid: partidul comasat român, adică.... partidul național liberal social democrat. UAU! Marele partid unic revine! 

Apoi... m-am saturat saturat de tembelizor ai am cumpărat o tableta in loc de PC sau laptop ai iata-ma aici, că un începător in fața unui ecran.

Cățelușa mica întinsă pe canapea

 Mă simt cam cum arată Miki in poza: mi-e ciuda că nu reușesc să rezolv singura aparatele... Miki avea alte motive pentru a avea atitudinea in cauza: a vrut să mai stea afară și... făcea pe supărata.