2012-12-16

Parfumul dimineții de Crăciun – Poveste Parfumată

În anul când am scris povestea – pentru un concurs: “Scrisori către Moș Crăciun”, organizat de un cotidian cu acoperire națională – foloseam apă de parfum Perceive, de la Avon, care se încadrează în categoria “orientale”. Esența principală este de frezii. Frezia, în limbajul floral, înseamna “dăruiește-mi iubirea ta”. Esența de frezii e accentuată de atingerea ușoară a piperului alb, învăluind floarea de ylang ylang aflată lângă prune, pere coapte și cuișoare, pe o bază liniștitoare dată de vanilie, senzuală și caldă datorită moscului și lemnului de santal…

În Martie 2000 a murit cățelușa rasa boxer, Bonny, după ce ne-a oferit nouă ani minunați, și îmi doream cu ardoare altă cățelușă – dar cum să aduc un alt căine, la bloc? Bonny a ajuns la noi pentru că cineva ne-a rugat, când Bonny avea vreo trei luni de viață, să o ținem vreo trei săptămâni. Și s-au făcut nouă ani! Nu am găsit cui să o dăm, s-a obișnuit la bloc și… asta a fost – dar nu era ceva premeditat! De aceea, dorința de a avea o nouă cățelușă rasa boxer rămânea arzătoare dar nu o duceam la îndeplinire din motive obiective: viața la bloc nu e tocmai potrivită pentru un câine boxer care are nevoie de multă mișcare, de spațiu pentru că e un câine care nu stă locului o clipă!

Boby, caine din rasa Boxer, cu jucaria primita de Mos Craciun
Boby

Am citit despre concurs și mi-am zis că e ocazia potrivită de a face publică dorința fără, însă, a ști ceilalți cine, ce, visează! Am scris povestea și am trimis-o.

Era ziua de 22 Noiembrie 2004. În Decembrie s-au anunțat câștigătorii dar nu se regăsea acolo scrisoarea trimisă de mine.

În 24 Decembrie 2004, în scara blocului rătăcea bezmetic un câine boxer: slab, plin de cicatrici, cu urechile franjuri – la propriu, de la luptele date, probabil, pentru hrană sau teritoriu.

Doua vecine au crezut că e al nostru! Și au sunat la ușă! Cine poate rezista acelor ochi mari, rotunzi, căprui și blânzi? A rămas la noi, să îi căutăm stăpânul. Am căutat timp de șase luni, apoi l-am dus (din nou) la veterinar, ni s-a spus că are vârsta de 2-3 ani și i-am fâcut carnet de sănătate: se numea Boby (numele la care a reacționat) și era al nostru!

Mare diferența între femela rasa boxer și masculul rasa boxer dar… în povestea-scrisoare am scris câine, uitând vorba aceea înțeleaptă: ai grijă ce-ți dorești pentru că s-ar putea să primești.

În dimineața de Crăciun Boby a primit și el un cadou, făcut în seara precedentă – îl vedeți în poză. L-am desfăcut puțin din hârtia în care era împachetat și i-am arătat un colțișor de jucărie. Restul a făcut singur, cu frenezie – spre distracția celor prezenți – și a alergat cu jucăria prin toată casa… A rămas jucăria lui preferată.

Pe scurt: dimineața de Crăciun pe care mi-o amintesc aici avea parfum de frezie și mosc, de șampon pentru căței, de brad argintiu, de cozonaci și de friptură – pentru că se afla în cuptor carnea pentru masa de prânz.

Crăciunul are același parfum în fiecare an și, totuși, are mereu alt parfum.

Povestea scrisorii și a lui Boby este o poveste adevărată: am trimis povestea la un ziar și în Ajun de Crăciun l-am întâlnit pe Boby, de care ne-am bucurat până în martie anul acesta.

Cine are timp și dispoziție poate citi povestea pe care în anul 2004 am trimis-o la redacția unui ziar în speranța că voi primi ce doresc – așa cum scria în regulament. Am primit! Fie ca toți să primească ceea ce își doresc! Dar dacă nu le-o plăcea mai târziu să nu dea vina pe Moș Crăciun, pentru că Moș Crăciun oferă (și el) tuturor după sufletul lor! Asta știe toată lumea! Sau ar trebui să știe!

Am povestit povestea, deci nu trebuie să citiți... cum am ajuns să primesc un cățeluș, de Crăciun! :)

Vă doresc ca dorințele să se îndeplinească.
Sărbători Fericite!
La mulți-mulți ani cu bucurii alături de cei care vă sunt dragi!
Bomboane pentru toți cei care doresc!
Rânduri scrise pentru Clubul Povestii Parfumate gazduit de Mirela. Tema a fost aleasa de OchiiVerzi.

41 de comentarii:

  1. Mos Craciun exista!:)
    Povestea ta e si mai frumoasa pentru ca este adevarata :)
    Bobi a fost maxim de norocos ca Mos Craciun vi l-a scos in cale si ochii lui sunt cu adevarat blanzi si frumosi:)
    Mi-a placut mult si povestea scrisa pentru concurs,este sensibila calda...
    Sarbatori cu bucurie sa ai Diana! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Mos Craciun exista! :) Cum face, cum nu face dar gaseste drumul catre cei care il asteapta! :)
      Iti multumesc, pandhora!
      Fie sa ai o viata frumoasa, alaturi de cei dragi!
      Sa fii iubita si sa iubesti cu toata fiinta!
      La multi ani!
      Cu drag,

      Ștergere
  2. Ce surpriză plăcută mi-ai făcut la început de săptămână, Diana dragă! Am citit cu bucurie povestea ta, despre scrisoarea către Moș Crăciun, care uite, ți-a îndeplinit dorința! Da, să avem grijă ce ne dorim, dar asta chiar înseamnă că cineva ne aude și că Moșul există! E minunat Bobi, un scumpic! ;)
    Crăciun luminat și vesel îți doresc, alături de cei dragi, cu sănătate și multe daruri! Sărbători fericite! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, a fost un caine minunat, desi mai egoist decat catelusa boxer - care era incredibil de sensibila! Numai daca ne prefaceam ca plangem, si ne acopeream fatza in palme venea si sceuna, si dadea cu labuta si aducea mingiuta, care era jucaria ei... Cu Bobi puteai sa "plang" mult si bine! :) Sigur, pe el nu l-am crescut de mic. A fost superb! Toti cainii sunt speciali pentru stapanii lor!
      Dar Mos Cracium exista! Important e sa nu avem nicio ezitare cand ii cerem ceva! :)) Iar cand credem ca nu ne-a adus tocmai ce am cerut sa cercetam cu atentie: s-ar putea sa avem surpriza ca e tocmai ceea ce ne trebuia!
      Un an minunat sa aveti!
      Cu drag,

      Ștergere
  3. induiosetoare poveste !...si adevarata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand l-am vazut pe catel, asa slab si plin de cicatrici am simtit cum mi se sfasie inima... Era imposibil sa rezist tentatiei de a-l primi si de a-i cauta stapanul - si in sinea mea am fost cumplit de egoista: speram sa nu gasim stapanii :( Dar i-am cautat, scriind anunturi in tot orasul, publicand in ziar, difuzand la posturile de radio care emiteau local... Eu m-am bucurat de Bobi, dar, poate, altii au suferit ca l-au pierdut. Acesta e aspectul care mi-a umbrit bucuria de a-l avea pe Bobi!

      Ștergere
  4. frumoasa povestire!
    Craciun bogat in bucurii sufletesti sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere!
      Si multumesc pentru urari! Aurit sa-ti fie gandul!
      Viata frumoasa iti doresc, alaturi de cei dragi!

      Ștergere
  5. Cine a zis ca Mos Craciun nu exista? Superba povetioara ta!
    Un Craciun fericit sa ai, plind de bucurii alaturi de cei dragi!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am zis! :) Stiu ca Mos Craciun exista!
      Multumesc!
      Sunt convinsa ca ai avut o vacanta perfecta! :) Un an minunat sa aveti!
      Zile fericite alaturi de cei dragi!
      Cu drag,

      Ștergere
  6. Exista Mos Craciun! si cunoaste povestea fiecaruia! apreciaza intotdeauna corect tot ce am facut bun si rau pe parcursul anului ce se încheie... recompensa - cadouurile lui, sunt întotdeauna pe masura faptelor noastre!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceva de genul acesta scriam mai jos! Bobi a intrat in viata noastra la un moment foarte potrivit! :)
      Partea cea mai trista cu animalutele este ca atunci cand sunt bolnave nu pot spune ce le doare si veterinarii nu prea isi dau interesul... E un noroc sa intalnim veterinari cu suflet mare dar care si stiu ce trebuie sa faca si au har.
      Poate ca trebuie sa invat o lectie anume... Ma doare foarte tare sufletul cand moare un animalut drag - ma doare tare sufletul si cand moare un animalut "al nimanui"... Poate asta trebuie sa invat: moartea e fireasca, face parte din viata. Stiu aceasta, dar nu... simt ca ar fi asa :)

      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  7. Mos Craciun chiar exista si ne inplineste dorintele, mai ales daca suntem cuminti. Tu cred ca ai fost foarte cuminte, daca ai primit scumpetea asta de catel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si asa... Prea cuminte nu am fost nici atunci dar cred ca mi-a indeplinit dorinta pentru a ma cuminti :) Si, alaturi de Bobi, am avut o perioada mai... ordonata: il plimbam zilnic, nu ma mutam doar de pe un scaun pe altul si apoi in pat si la munca si la munca si numai la munca!
      Cel mai mult imi placea ca puteam sa ma plimb noaptea, tarziu, numai cu el. E frumos "in doi" dar uneori imi place sa tac si sa ascult tacerea, sa imi ascult gandurile (si nici n-am iesi chiar in fiecare noapte, ca deh! lenea e mare)... Cu Bobi puteam asta, noaptea - imi place noaptea, e misterioasa. Si cate am vazut, si auzit in plimbarile noastre! De-as reusi sa scriu o nuvela in care sa descriu toate cele traite si vazute in noptile cand plimbam pe Bobi ar iesi... un roman! :) De la barbati care-si bateau iubitele si tinere bete rasturnand cosuri de gunoi pana la hoti alergati de jangarmii care i-au surprins fortand usa unei banci!
      Gata, ca m-a luat valul dorului de Bobi. :)
      Un an superb iti doresc!

      Ștergere
    2. Un an minunat sa ai si tu, Diana!
      Ai putea incerca sa scrii, esti talentata si vad ca subiecte ai suficiente!

      Ștergere
  8. Si cica miracolele si Mos Craciun, nu exista! Prostii. Am citit si povestioara si cred ca de acum am sa fac si eu scrisori in fiecare an pentru Mos. Pana acum am avut doar dorinta, de anul asta o voi scrie si pe foaie. Poate, poate! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca Mos Craciun exista! Sigur ca nu l-am vazut niciodata dar am... simtit efectele benefice ale trecerii lui pe strada mea! :)
      Dorintele se implinesc atunci cand sunt "din tot sufletul" :)
      As vrea sa aflu cand si dorinta ta s-a implinit! Dar, sper ca stii cum se zice: dorintele se implinesc atunci cand e bine pentru noi - pe termen lung - sa se implineasca :)
      La multi ani!

      Ștergere
  9. Azi-noapte n-am mai reusit sa ajung desi am vazut ca la blogroll aparuse povestea ta. Nu reusisem sa le citesc nici pe cele deja aparute pana la momentul cand am publicat eu. Eram obosita rau, am avut foarte multa treaba, si azi la fel. Pregatiri de Craciun deja :) Nici acum nu sunt cum as vrea, adica tot obosita sunt.

    Mi-a placut foarte mult povestea si felul cum ai gandit-o. Uite ca Mos Craciun exista! :) In orice caz, gandul tau, dorinta arzatoare, cred ca au chemat intamplarea frumoasa cu Bobi care sunt sigura ca ti-a facut viata frumoasa timp de 8 ani. M-a emotionat povestea lui Bobi. Imi pare rau ca nu mai este...
    Am luat doua bomboane ;) Imi plac bomboanele.
    Multumesc pentru urari. Sarbatori fericite si tie, draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Elly, pentru aprecieri.
      Sunt genul de fiinta care crede in magia vietii dar... nu crede in superstitii si in... fiinte supranaturale! Si, cu toate acestea, am avut parte de unele chestiuni pe care le-as numi "ciudate" si pentru care caut explicatii mai mult sau mai putin logice, bazate pe argumente, sa zic asa.
      N-am idee cum si de ce se intampla unele "evenimente"... Dar de-as afla s-ar diminua farmecul!
      Un an foarte bun sa ai! Succese!

      Ștergere
  10. astazi am gasit ceva la Karmpolice, ce cred ca iti va face placere! http://cybershamans.blogspot.de/2012/12/perceptia-realitatii.html
    Sa ai o saptamana minunata! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandare, Carmen. Cu jena, trebuie sa recunosc ca, desi am salvat link-ul, inca nu am reusit sa accesez. Stiu, insa, ca la karmapolice voi gasi numai ceea ce imi place (doar am bantuit pe acolo) :)
      La multi ani!
      Cu drag,

      Ștergere
  11. Ce poveste frumoasă! Mai ales fiindcă e adevărată! Poate că, la urma urmelor, şi Moş Crăciun există cu adevărat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere.
      Mos Craciun exista! In sufletul meu va exista mereu! Imi place sa cred ca viata e magica! Si daca viata e magica magia e... reala! :)

      Ștergere
  12. Îți doresc un Crăciun luminos, fericit, vesel, îmbelșugat și voios! Să îți fie masa, masă, darurile cât mai multe și să ai bună dispoziție cât cuprinde! Sănătate și bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mirela!
      Si voua, sper, Mos Craciun v-a adus un sac cu bucurii si veti fi sanatosi si voiosi si veti avea spor in toate cele bune!
      La multi ani!

      Ștergere
  13. sarbatori fericite alaturi de cei dragi, sanatate, vise împlinite, pace în suflet, dragoste si armonie! Un Craciun plin cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen!
      Armonie si sanatate si belsug si tot ce ai nevoie sa obtii cat de usor se poate!
      La multi ani!

      Ștergere
  14. Beautiful. I wish you a Merry Christmas and a New Year full of joy with your loved ones. Leovi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Vă doresc un Crăciun plin de liniște și pace sufletească!
    Sărbători de poveste, pline de magie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Sara!
      Iti doresc un an in care sa iti indeplinesti cat mai multe dorinte! Sa fii sanatoasa si sa ai spor la invatat! Succese!
      La multi ani!

      Ștergere
  16. Craciun fericit, plin de zambete si cadouri! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. A fost frumos, deci ai avut... tastatura aurita!
      Un an minunata sa ai! Succese!
      La multi ani!

      Ștergere
  17. Sarbatori cu bine! Sanatate, bucurii, impliniri! Namaste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Lolita!
      Zile fericite iti doresc, alaturi de cei dragi!
      La multi ani!

      Ștergere
  18. În Noul An, fie ca toate dorințele să ți se împlinească! Să ai zilnic bucurii, să fii fericită, liniștită, iubită și să iubești! Îmbrățișări parfumate! An nou fericit!
    http://www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mirela!
      Si voua mult-mult bine!
      La multi ani!
      Zile fericite alaturi de cei dragi!

      E ceva timp de cand n-am mai ascultat aceasta melodie cantata de Abba - multumesc.

      **
      Ne intalnim la (parfum de) cinematograf :)

      Ștergere
  19. un An Nou fericit iti doresc alaturi de toti cei pe care ii iubesti!
    la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, pandhora!
      La fel si tie! La multi ani cu bucurie!
      Viata frumoasa alaturi de cei dragi!

      Ștergere