2024-06-02

Adolescente in balta

Ce mai fac copii? Se bălăcesc prin bălți, aleargă în patru labe pe strada. Treaba lor, în fond, cât timp joaca extravaganta, sa zic așa, nu e "defecțiune tehnică".

Doua copile in mijloc de balta

Aceste poze pentru jocul Reflexii in oglinda, preluat de la SoriN și găzduit de Carmen pe blogul Între vis și realitate nu am reușit să le postez joi, ziua jocului, și n-am vrut să le postez chiar de Ziua copilului. Așa că, iata-le azi, ca o continuare - și completare - la Miercurea fara cuvinte.

Doua fete in balta, iarna

Pozele sunt făcute în 26 decembrie 2023, când lichidam o țigară în balcon. Am văzut doua copile - cred că nu aveau vârsta mai mare de 12 ani (dar la cat de "corect" apreciez vârsta oamenilor...) -  oprindu-se lângă imensa balta care se formează de când fostul primar a asfaltat prin oraș aproape tot ce se putea, și "meșterii" astupând gurile de canal, au făcut se formeze un adevărat lac atunci când plouă. 

Doua fete discuta stand în balta

Puștoaicele și-au lăsat lucrurile pe bordura de langa tufele uscate și s-au avântat in balta. Nimic neobișnuit în asta - copii se mai joaca prin bălți - dar imediat s-au ghemuit și dădeau cu mâinile prin apa - s-or fi curățat (!) pe mâini de cine știe ce. Abia când le-am văzut sprijinindu-se cu palmele în balta și făcând pași a început să-mi pară curioasa activitatea lor. 

Terminandu-mi fumigena mi-a dat prin cap sa iau telefonul și să fac poze (sa filmez nu am vrut, din considerente... etice, sa zic). 

Puștoaica îmbrăcată în negru, pornind din balta, a plecat la plimbare in patru labe, practic, deplasandu-se cu viteza (dovada că avea ceva antrenament) prin zona. A mers așa circa 2-3 sute de metri, revenind la balta.

O puștoaica la mal de băltoacă, alta puștoaica alergând in patru labe

Când am făcut pozele nu știam ce vad. Abia de curând am aflat că e o noua "moda" printre adolescenți - fenomenul "blănoșilor" l-au numit unii, numindu-i therieni pe cei care se identifică cu anumite animale, umbla in patru labe, își pun masca și coada (sau nu) și se comportă în public ca animalul pe care îl imită.

După vreo 30 de minute cele două puștoaice și-au îmbrăcat hanoracele, și-au pus rucsacurile in spinare și au plecat liniștite, adoptând poziția și comportamentul bipedelor fara pene.

11 comentarii:

  1. Am stat și m-am uitat la cealaltă postare și nu vedeam decât niște copii in baltă, din fotografii este cam greu să îți dai seama ce fac. Abia după ce am citit și comentariile am înțeles ce se întâmplă. La vârsta lor poate este doar o joacă, sau teribilism dacă au auzit de moda animalelor. Iar la adulți... probabil că în mare parte este un mecanism de refulare, cred că sunt foarte puțini cei care au viața reală afectată de acest comportament. Adică, unii beau, se droghează, alții se costumează...
    Știam de acest curent de mulți ani, dar îl știam sub denumirea de furry, nu auzisem de therieni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copii in bălți am văzut - m-au amuzat mai întotdeauna, motiv pentru care nu am realizat imediat că cele două fete se comporta diferit de ceea ce văzusem. ☺️
      Am văzut două documentare cu și despre oameni care se tatuează sa arate ca animalul x, care își operează pavilioanele urechilor pentru a le avea lungi și ascuțite ca elfii, care se costumează intr-un animal... Nu mai rețin cum numiseră fenomenul. Azi, din ce-am înțeles, e numit in mai multe feluri și se vorbește, în cazul acestora, că sunt oameni care se consideră persoane non-umane.
      Raportat la numărul oamenilor de pe Terra sunt sigură că sunt putini aceștia. ☺️ Bănuiesc - spre sunt sigură ☺️ - că foarte puțini copii vor deveni adulți care se cred animale. ☺️ Mi se pare cumva aiurea că sunt atât de mulți imitatori (chiar daca mai apoi le trece). De fapt, experimentează... 😁 Dar tot mi se pare ciudat...

      Ștergere
  2. Oh...
    Cred ca am vazut la un moment dat o chestie despre cineva care se costuma in catel. Cred ca pe YT... si am senzatia ca era o persoana adulta :).
    Mai.. cred ca si noi ne jucam de-a animalutele cand eram mici, dar nu pentru ca era „trend” ci ... ca pentru ca ne jucam pe roluri. :)))
    Ce pot sa zic... hmm . Poate asa fac miscare - atunci nu e chiar asa rau, cel putin nu e un trend in care isi pun viata in pericol ... teoretic (banuiesc ca nu e asa circulat in zona).

    pupici cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In documentarele amintite erau adulți care își poceau urechile sau se tatuau sa arate cat mai bine cu o pisică...
      Și eu cred că nu e prea răspândită în Ro "moda" aceasta... Și sper sa nu se răspândească.
      Nu-mi amintesc sa fi jucat vreun rol ca animăluț, ci doar că, în copilărie, mă "gudurăm" pe lângă cei dragi imitând comportamentul pisicii... 😁 când voiam să obțin ceva. 😅
      Dar îmi amintesc de serbări in care unii dintre colegi aveau diverse roluri de animăluțe.
      Haha! Da, una dintre cele două fete făcea mișcare, nu gluma! Nu-i deloc ușor să mergi repede sprijinit în tălpi și palme! E chiar de admirat performanta! ☺️
      Pupici cu drag! 😘

      Ștergere
  3. Trista generatie rebela, revoltata, abandonata, condusa de sisteme carteziene spre... "balta"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plastica exprimarea ☺️ Ca observație e adevărată - prea sunt "direcționați" aiuristic tinerii. Din fericire, nu sunt multi cei care aleg direcția spre "balta" (macar în acest caz)

      Ștergere
  4. Cum ti-am zis, nu stiam ideea. Acum sunt atatea trenduri in jurul nostru, incat experimentarea lor este inevitabila. Aceste mode, ca nu le pot spune astfel, genereaza insa ceva destul de trist. Anularea personalitatii. Asta este cel mai grav. Uniformizarea. Mi se pare pe termen lung, mortala. Si am ajuns la o varsta cand chiar nu pricep cum un om poate renunta atat de usor la personalitatea proprie. La unicitatea creatoare. Imi dau seama cat de perfect functional a fost 'sistemul'. Din pacate.
    Pupici, Diana draga! O saptamana usoara!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu cred că prea sunt supuși uniformizării (și) prin ideea de a fi "la moda". ☺️ La nivel teoretic înțeleg de ce unii umbla in patru labe sau se costumează in te miri ce, dar mi-e destul de greu sa accept ideea că mulți oameni nu realizează că fiind "la moda" devin identici (la exterior, cel puțin) cu o mulțime, imaginandu-si că sunt "uau!"
      S-ar putea înțelege că "judec" acest gen de oameni... Nicidecum! Doar observ și comentez. 😁 Așa cum ei sunt liberi să-și manifeste... personalitatea ceilalți suntem liberi sa ne miram și să comentam. ☺️
      Îți mulțumesc, Suzana draga! 💗 Săptămână buna! Pupici!😘

      Ștergere
  5. da, bine ca nu "au simtit" ca sunt amfibii... s-ar fi târât prin balta! Ma rog, "spectacolul" ar fi fost mai înfricosator!
    Te pup Diana. Un start bun in noua saptamâna! Gânduri bune si imbratisari, de la trio pentru quattro ♥❤️😘♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! 😂 Ca amfibii chiar ar fi fost originale! ☺️ Și sigur ar fi sunat cineva pentru o ambulanță de le-ar fi văzut tarandu-se.
      Spectacolul mi s-a părut grotesc chiar și cum a fost - nu degeaba am ales sa nu filmez; în foto sunt doar "faze" statice...
      Îți mulțumesc, Carmen draga! 💗 Săptămână buna! 🍀
      Îmbrățișări și pupici de la quattro pentru trio! 😘🐾💞🌹

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.