2023-12-16

Didi si omul de zapada. AF2/15

Ziua a 15-a a sosit cu un drăguț om de zăpada pe care Didi l-a luat în primire imediat. Șed alături în zăpadă și tot șoșotesc de zor (nu-mi dau seama în ce limba își vorbesc – nu e ceva care să-mi sune chiar și numai vag cu ceva cunoscut – ceea ce ma duce, din nou, spre ideea ca Didi e spiriduș de iarna și, probabil, sub fesul acela înalt al ei și-a ascuns urechile cu vârfurile lungi (cele mai lungi vârfuri le au la urechi spiridușii de iarna). Nu a recunoscut când am întrebat-o, dar e a doua oara când se comporta ca și cum ar fi. Sa o întreb ce fel de iarna va fi aici, și când? De mi-ar răspunde... mi-ar plăcea răspunsul? Cine adresează o întrebare trebuie să-și asume răspunsul.

o papusa micuta, cu fes rosu, si un om de zapada din polistiren sezand langa un vas cu crengute de brad

Tema zilei 15 din Adventul fotografic ediția a II-a este om/oameni de zăpada. Omulețul de zăpada artificiala e din trusa exploratorului creativ și eu sunt cea care am avut grija sa ii pun nasturii (colorați cu marker negru) fularul din toarta unei pungi de cadouri, crenguța de care e mândru am tăiat-o pentru el dintr-un gard viu pe care l-au scos niște idioți de vecini în cursul zilei de ieri (nu eram acasă când s-a întâmplat); și de ochii lui negri tot eu m-am ocupat – la fel și de fesul pe care i l-am colorat în roșu și i-am pus moț alb dintr-un mic pompon. Nasul e varful unui creion portocaliu.

Nu-s invidioasa de apropierea dintre ei, dar mi-ar fi plăcut sa nu ma ignore chiar așa. Oh, de fapt, nu m-au ignorat: mi-au solicitat sa ii fotografiez. Si le-am făcut poze, da. 

om de zapada din polistiren alb, nedecolorat, nedecorat

Omul de zăpada s-a supărat pentru ca l-am fotografiat și postat și golaș, așa cum l-a făcut presa (suparacioase mai sunt fiintele acestea fantastice!)

3 comentarii:

  1. E o încântare aici pe blog la tine. Numai povești minunate care te fac să râzi bine.
    Frumoasă transformarea omului de polistiren. Acum chiar a devenit om de zăpadă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult omul de zapada. Ce dragut ca are "mana" din ramurica! Imi place muuult! ⛄Si proportia dintre Didi si omul de zapada este agreabila! 😘🤗
    Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾😘🤗💞

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai stii cat am cautat un varf de creion portocaliu. eran sigura ca am nu unul ci doi in ascutitoare :)))))))). Ah ce ma bucur ca ai folosit tu unul - tare as fi vrut sa vad cum arata. Super ii vine.
    Si crenguta e faina. Dar ce au avut cu gardul? zau asa... ce oameni. Asa au distrus in parcare unii gardul viu...la noi. PFFF.

    Imi place foarte mult poza cu cei doi stand la povesti :D.
    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.