2023-12-31

Gânduri bune în plic

Pe calea aerului sau cu trenul, telepatic sau altfel, gândurile bune ajung de la prieteni la prieteni, de la om la om.

Didi e atenta și la mesajul luminii lumânărilor din felicitarea de la Carmen.

felicitare cu motive de Craciun: lumanari aprinse, crenguta de brad, conuri, globuri

Lumânările de Crăciun aduc liniștea și împăcarea. Lumina lor duce cu gândul la lumina lui Hristos, la miracolul venirii Lui pe pământ; e legătura dintre minunea pe care a făcut-o Dumnezeu și noi. Lumânările de Crăciun simbolizează liniște, împăcare cu sine și cu ceilalți, pace, armonie, lumină.

Câțiva pași mai apoi, de la Suzana sosește un gând bun, adus de Turta Dulce, pe care și Didi îl întâmpină cu drag. A avut parte de peripeții – de felicitare zic: a aterizat forțat în cutia poștală de sub a noastră, dar în final a ajuns la destinație.

felicitare cu simboluri de Craciun: turta dulce omulet, crenguta de brad, globuri si fundal colorat lucind discret

Turta dulce e – se știe! - un alt simbol de Crăciun, făcut inițial din fărâmituri de pâine, mai apoi din faina, zahăr și ouă. Elisabeta I, regina Angliei, a avut ideea omuleților din turta dulce.

Despre cei doi îngerași, minunat de minunați, v-am mai zis eu, într-o joi, și sunt de la Mihaela.

felicitare cu doi ingerasi

Îngerașii, de Crăciun, au și ei menirea lor. Arhanghelul Gabriel i-a spus Mariei ca va fi mama lui Isus Hristos pe pământ. De la un înger afla Iosif ca va fi tatăl pământesc al lui Isus. Tot un înger le-a vestit pastorilor ca Isus s-a născut. Altfel spus, îngerii de Crăciun sunt asociați cu mesajele pe care le-au transmis despre nașterea lui Isus Hristos.

Mulți oameni prind un înger în vârful bradului, pentru a simboliza importanța îngerilor la nașterea lui Isus (dar și pentru a tine departe de casa spiritele rele). În loc de înger poate fi steaua cu opt colturi care a apărut pe cer în noaptea Nașterii și a călăuzit Craii de la Răsărit. Mai apoi, îngerașii și-au găsit loc și în alte locuri din bradul de Crăciun.

Despre îngeri – asociați Luminii – se spune ca în preajma Crăciunului umplu văzduhul și cânta imnuri de slava, dar numai oamenii cu suflet pur le pot auzi.

De la Rux, sosit în plic, un brăduț strălucitor si pufos, într-o forma de triunghi.

felicitare cu brad cusut cu fir verde lucios si pufos, si impodobit

Se spune ca un călugăr numit Bonifaciu cândva, prin anii 700, a folosit forma triunghiulara a bradului pentru a-i învăța pe oameni despre Trinitate (Tatăl, Fiul și Sfântul Duh).

Nu va inselati. Postarea nu era aici in 31 decembrie. Am postat-o in zorii zilei de 2 ianuarie 2024, dar am schimbat data pentru ca e un continut potrivit anului trecut. Si apoi...

LA MULTI ANI, DE ANUL NOU!

14 comentarii:

  1. Cat de frumos!!! Cat de frumos ai scris. E o adevarata poveste si ai invaluit fiecare felicitare intr-un fel de film magic, care o face parca sa stralceasca si mai frumos (desi deja straluceau - bine a mea era ajutata de sclipici.. hahahaha).
    Mi-a placut tare mult calatoria! la multi ani draga mea, cu multa sanatate si pace si bucurii!
    Si... cu felicitari calatoare! Deja le-am trecut in meniul PV - ca mi-a fost dor :P.
    Pupici cu drag!!
    La multi aaaaani🤗🎉💗🎄💟💌

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru complimente, draga Rux! 💕
      Ajutate de sclipici sunt multe felicitari, dar scanteile de suflet prins in acestea le da stralucire - si mi-au adus un ghem de povesti (da am ramas la "cat mai scurt") 😊
      Multumesc! La multi ani si voua! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de zile linistite, de armonie! 💖
      Imbratisari si pupici cu drag! 💗
      La multi ani! 🤗 🎉 🍀 🐾

      Ștergere
  2. Felicidades
    y abrazos Bonito tu blog

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt! Felicitarea cu turtă dulce am îndrăgit-o de cum a postat-o Suzana, dar și celelalte sunt foarte frumoase.
    La mulți ani! Să ai un an așa cum ți-l dorești! Te pup, Diana. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac si mie, tare mult! "Turtita" e tare dragalas! Sunt atat de simpatici omuletii turta-dulce! 😊 Anul trecut nu am reusit sa tin pasul cu felicitarile pe care le-a elaborat Suzana - e fantastica! Ea face o felicitare pe zi, lasa mesaje la prieteni pe blog, si eu nu sunt in stare sa vizitez toti prietenii in aceeasi zi. :-(
      Multumesc, Mihaela! 💕 La fel sa fie si pentru tine: sa realizezi tot ce-ti propui si sa fi sanatoasa! ❤ Pupici!

      Ștergere
  4. M-am bucurat de fiecare bucurie pe care ne-ai prezentat-o.
    Lumina, turta dulce, ingerasii, braduletul, sa te inspire si pe mai departe in tot ceea ce faci, pentru a crea si alte povesti deosebite si vesele.
    La Multi Ani plini frumos si sanatate, Diana draga!
    Sa te bucuri mereu impreuna cu cei dragi!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa m-am bucurat si eu, primind darurile in plic, si "povestile" s-au conturat aproape de la sine.
      Iti multumesc, Suzana draga! 💕 Spor la bine si pentru tine si dragii tai! ❤ Sanatate, voiosie, motive de bucurie iti doresc! La multi ani!

      Ștergere
  5. Nu prea știam semnificațiile bradului și podoabelor. Poate știam despre lumânări, dar de un timp au fost înlocuite cu luminițe multicolore... Mulțumesc.
    La multi ani cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au fost inlocuite cu "beculete" - "asigurare" impotriva incendiilor, 😊 dar beculetele, desi lumina unora "palpaie", nu au "caldura" lumanarilor.
      Cu placere!
      Multumesc! La multi ani cu bine!

      Ștergere
  6. vaaaaai ce colectie minunata de felicitari! wow cat de iubita esti! Minnata postare, Diana draga!
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro, cu drag si dor 💕 🍀 💖 🐾 🤗 AnNou fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, esti o dragalasa! 💕 Iti multumesc!
      Mi-a facut mare placere sa scriu aceste randuri! Felicitarile pareau ca-mi "vorbesc" (si n-am "vorbit" cat mi-au zis ele) 😊
      Multumim! Ganduri bune si pupici si de la noi pentru voi! ❤ 😘 🍀 💞 🐾 🤗
      La multi ani! cu fericire! 💖

      Ștergere
  7. Absolut superbă aceasta postare. Mi-a plăcut enorm, mai ales că nu mă așteptam la așa ceva. Nu mai știu la ce mi-a fugit gândul când am văzut titlul în blogroll, dar sigur nu la colecția asta frumoasă presărată cu informații despre simbolurile de pe felicitări. Mulțumim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a facut mare placere sa scriu aceste randuri inspirate, efectiv, de felicitarile de la voi! ❤ Multumesc pentru gandurile bune! 💞
      Cu placere! 😊
      Iti multumesc (si) pentru compliment!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.