2023-12-03

Advent foto cu stea alba

Azi, 3 decembrie, a fost rece, mai întâi, apoi și mai rece, apoi frig, apoi și mai frig... E clar: pofta de ninsoare am agățat-o într-un cui... de gheață.

Ziua a treia în Adventul fotografic ediția a II-a este despre ornamente care pot fi agățate sau prinse. Pofta nu e ornament, așa ca... am apelat la steaua din polistiren din trusa primita de la Mihaela.

N-am uitat de Didi! Cum aș putea?! Nici bine n-am scos steaua albă ca s-a și prezentat sa dea indicații: dai cu lipici, apoi presari sclipici! S-o contrazic? Eu nu! Mai ales ca i s-au desprins mâinile de trup – în sensul ca acum sunt libere să se „miște” (nu în sens ca i-au căzut!) Probabil ca aveam dreptate: începe să-și recapete puterea de spiriduș.

stea din polistiren alb, cu sclipici, agatata pe o crenguta de brad

Didi a agățat steaua pe o
crenguță de brad și o admira de parca ea ar fi acoperit-o cu sclipici!

Ca sa vezi! Pe Didi ninge! Pe stea o fi praf de stele!

stea din polistiren cu sclipic pe crenguta de brad, papusa cu fes rosu si fular rosu cu dungi albe, felicitare cu ingerasi

Eh! Așa e când ești spiriduș: ești mai bine văzut de spiritele Naturii: vrei ninsoare, primești ninsoare! Oh! Ninsoare îmi doream eu! Mi-o fi citit gândurile și vrea să-mi facă în ciuda! Când vă zic că spiridușii pot fi și răutăcioși... să mă credeți.

Știți ce murmură? Versuri din poezia Ninge, a poetului Liviu Deleanu:

Ninge... ninge... ninge... / Și din nori se-ntoarnă, / Fulguind pe drumuri, / Zvăpăiata iarnă(...)
Și de-a lungul nopții, / n-spre dimineață, / Înfloresc pe geamuri / Stânjenei de gheață.

Uitați-vă la ea cum stă, mândră, lângă stea:

stea argintata, din polistiren, papusa cu fes rosu, felicitare cu ingerasi

Fotografiile sunt editate în programul online, gratis, fără inregistrare pe site:

10 comentarii:

  1. Foarte frums ai ornat cu Didi. Tu îi spui stea, eu îl vedeam fulg. Merge în ambele ipostaze. Frumoase versuri fredonează Didi. Se simte și la noi miros de zăpadă deși nu se arată la orizont. Nici nu știu dacă mi-o doresc sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E clar! A obosit si pilotul automat! Evident ca-i fulg de nea! 😂 😂 😂 Acum, pentru ca tot i-am zis "stea", sa zicem ca e o stea de zapada.
      Vai, vai vai! 😂 Acum cateva zile nu am recunoscut clopotelul lui Mos Craciun (desi imi parea cunoscuta forma - nu din filmul de animatie, desi l-am vazut - ci pentru ca am clopotei mici, dives colorati, pe care asa ii stiu: clopotei de Craciun). Didi, spiridusul, stia sigur ce-i, dar nu mi-a zis! 😃 Bine, nici nu am intrebat-o, dar totusi... putea sa zica ceva! Sa mai spuna cineva ca spiridusii nu pot fi rautaciosi. 😊
      Imi doresc zapada, dar in strat de cel mult 50 cm, si sa tina pana fix in 29 februarie. 😊

      Ștergere
  2. Nu am incercat pana acum programelul tau. Imi plac efectele. Iar Didi parca se simte in elementul ei! Inca nu m-am hotarat ce si cum cu steluta. E foarte frumoasa asa sclipicioasa.
    Pupici si noapte buna, Diana draga! Ai acum pe cineva care te observa / vegheaza cu simt de raspundere. O sa faceti impreuna multe minuni!! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programul are mai multe efecte faine - unele si sclipicioase, dar nu m-am prins ce trebuie sa fac pentru a aplica acele efecte. Pot face si colaj, prin suprapunere de imagini.
      In realitate sclipeste mai puternic, mai ales cand, in intuneric, e o sursa de lumina mai slaba (nu am reusit sa "prind" stralucirea in poza).
      Sper ca ma va ajuta, si nu se va mai amuza pe seama mea (oricum, n-o sa ma supar pe Didi - ar fi chiar culmea!) 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! 💕 Zile senine iti doresc! Pupici! ❤ 😘

      Ștergere
  3. Vaiiii... am folosit si eu candva zapada - ba chiar am avut si ceva script care se putea pune pe blog. Si acum muuuuuulti ani erau si niste coduri pentru cursor (asta candva pe la inceputul anilor 2000).
    Imi place mult cum ai animat poza.Adica scuze, Imi place cum si-a folosit puterile Didi :D.
    Fulgul sclipitor este foarte frumos.Si decorul este de vis 💗.

    Pupici cu drag

    ps: vis a vis, in centru, au amenajat ditamai patinoarul.... nici nu ma mai uit afara. de ce sa imi fac sange rau... eh si oricum nu puteam sa ma dau cu patinele mele... pf.. strugurii nu sunt nici ei verzi, sau acrii ;)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi amintesc animatiile acelea care apareau pe "pagini" si cursorul lasa in urma stelute sau nu mai stiu ce - nu le-am folosit. Acum, pentru poza, m-am bucurat ca am folosit ninsoarea (folosesc de ceva timp programul amintit, dar abia zilele acestea am "cercetat" mai profund ce poate face) 😊
      Dada, bine zis: Didi s-a preoccupat... sa dea indicatii. 😃
      In realitate, fulgul e mai stralucitor, dar nu mi-a reusit poza sub nicio forma. Eu i-am zis "stea", desi vedeam clar ca-i fulg de nea - cred ca-i total ametit neuronul! Dar, cum zice Mihaela: e ok si-asa, si-asa.
      Ma bucur sa stiu ca iti place ce-am reusit.
      Pupici cu drag! 💗

      Oh! Nu-i rau cu patinoar aproape, dar... nu cand ti-e dor de patinat si nu e posibil. E un fel de consolare, ca nu ai patine potrivite. 😊

      Ștergere
  4. La estrella es muy bella y adoro ver al duende con la nieve. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias. Me alegra saber que te gusta!
      Te mando un beso.

      Ștergere
  5. Eeee, ce colţişor de basm ai acolo! Tare frumos e totul, Diana! Bravo! Te îmbie la poveşti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Potecuta! ❤
      Intre altele, e si sezonul povestilor (la gura sobei sau ba) si in capul meu nu se leaga nicio poveste (coerenta). 😊

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.