2023-12-28

Păianjenul argintiu AEC 18

Am zâmbit când am descoperit folia de aluminiu în cuibul 18 din bradul-calendar pentru Adventul Exploratorului Creativ. Tocmai decupasem niște fulgi de nea din bucățele de staniol... Oricum, din folie cred ca nu aș fi reușit sa decupez fulgi de nea... Dar nici ce sa lucrez cu ea nu-mi venea în minte. Pe internet sunt multe filmulețe în care unii oameni confecționează minunății – am văzut câteva și știam ca nu am timp sa realizez ceva sofisticat. Și atunci... mi-am zis sa lucrez un fulg de nea din scobitori pe care sa înfig cocoloașe de aluminiu făcute din folie. În mintea mea părea o idee buna, dar practica m-a contrazis – scobitorile cu cocoloașe argintii arătau jalnic în forma lor ciudată (și sărăcăcioasă, deloc festiva). Atunci am a tăiat fășii late de circa 2 cm și le-am răsucit pana au devenit șnururi, apoi le-am prins de fiecare scobitoare – voiam sa le răsucesc și să fie în fel de spirale lângă cocoloașele de pe scobitori. Văzându-le întinse... mi-am schimbat iar ideea: ceea ce făcusem pana atunci arata ca un păianjen alb cu picioare foarte lungi. Și păianjen a rămas. Doar se știe: un păianjen și-a țesut pânza pe un brad împodobit de o gospodina și așa a apărut beteala.

etape confectionare paianjen din folie de aluminiu

Rămăsese multă folie... Am spiralat șase fășii, dorind sa le prind pe picioarele paianjenului (dar am uitat). Și am făcut flori din ce-a mai rămas, decupând folia în spirala, apoi rulând fâșia tăiată... Nu prea arata a flori... Poate ciulini congelați. (sunt chiar lângă Didi, și nu se văd prea bine – cu intenție i-am izolat. Din folie mai sunt câteva cocoloașe-margele.

paianjen din folie de aluminiu asezat pe crengute de brad

Probabil ca am gusturi îndoielnice, dar îmi place păianjenul – cu spiralele atașate pe picioare va fi... ca un păianjen care a ajutat albinele la cules de polen.

5 comentarii:

  1. Es una linda araña. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place paianjenul care tese beteala....argintie (din folie de aluminiu) :D.
    Ca sa vezi ce a iesit!! Oricum, trebuie sa recunosti ca la mine a fost ceva mai grav cu fulgul din betisoare pentru urechi, infipte in mingiuta crosetata... :))))).
    Chiar imi place paienjenelulfulgbeteala :D
    Te pup si felicitari pentru turulde forta 💗🤗

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta nu m--as fi gandit la un paianjen. Arata super. Se potriveste materialul foarte bine. Firele rasucite din staniol imi plac mult si se pot transforma in multe proiecte. Felicitari pentru idee, Diana draga!
    Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte simpatic acest păianjen. Uitasem povestea apariției betelei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Paianjenul tău e chiar drăguț și îmi place ! Nu mi-ar fi trecut prin cap să fac un păianjen. Felicitări! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.