2023-12-13

Fulg de nea din betisoare AEC 9

Iarna calendaristica a început, dar zăpada prin oraș n-am prea văzut. Din când în când – spre foarte rar – dimineața e ceva pudra albă pe acoperișuri, mașini și prin iarba, dar repede se dizolva, deși soarele nu-și arata chipul.

Jocul Adventul Exploratorului Creativ continua, eu sunt în urma tare, dar ma străduiesc sa țin pasul.

Când am scos bețișoarele pentru urechi din cuibul noua al bradului-calendar de Advent am și văzut din ele făurită o stea, mai apoi un fulg de nea. Și-am pornit sa fac mai mulți fulgi de nea sau steluțe, ce-or ieși. Nu mi-am imaginat ceea ce mi-a ieșit:

fulg de nea din 21 de betisoare pentru urechi, lipit suprapus cu silicon si decorat cu bilute din polistiren si ceva sclipici

Dar p
ână la forma finală...

Am îndoit bețișoarele la mijloc, presându-le cu un patent, sa nu se îndrepte. Câte trei eu le-am lipit cu... silicon roșu cu sclipici! Bastonașul roșu era pe țeava pistolului și cum nu știu sa schimb bastonașele... am folosit lipiciul roșu. Evident ca nu mi-a plăcut! Și nu doar pentru ca la lipirea împreuna a celor trei nu le puteam fixa sa nu se miște.

etape montare fulg de nea din betisoare pentru urechi

Șapte fulgi de nea mi-au ieșit – am luat un bastonaș din ce-am găsit în cuibul șase, lângă pasta de dinți pe care va trebui sa o folosesc la pictat (inca nu m-am gandit cum rezolv tema). Șapte fulgi de nea nu tocmai frumoși, dar să ne înțelegem: fulgul de nea stilizat care s-a format nu este urât – e doar altfel.

Am introdus bumbii betisoarelor în lipici, apoi în sclipici argintiu. La al doilea fulg mi-am zis ca se va scutura sclipiciul, așa ca am renunțat. Dar ce ma fac?! Și atunci... i-am lipit unul peste altul, introducând undeva la mijloc o agățătoare din fir de nailon alb.

Lipitura cu roșu, ca o tija, nu-mi plăcea cum se vedea și am încercat s-o dreg lipind biluțe de polistiren pe unde se vede mai mult roșu. Și-am reușit ceva de genul na-ți-o frântă că ți-am dres-o.

Timp nu mai este, pentru încă un fulg de nea din bețișoare, așa ca ma prezint cu ce-am reușit.


Bețișoare mișcătoare

Modul în care am așezat aceste bețișoare în fulgii simpli de Advent (pe fond negru fotografiați) mi-a amintit un truc - cu scobitori din lemn/bețe de chibrit rupte de la mijloc (fără a se desprinde cele două bucăți) și așezate alăturat – pe care l-am învățat de la tata, în copilărie; la mijloc se pune o picătură de apă (cu un pai, cu o pipetă sau cu buricul degetului în prealabil introdus în apă, evident) și scobitorile/bețele de chibrit încep să se miște, formând o stea.


truc cu betisoare/scobitori din lemn rupte care se transforma in stea cu o picatura de apa

Fotografiile sunt editate în programul online gratis (fără înregistrare pe site):

9 comentarii:

  1. Me gusto la estrella. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte interesant fulgul tău, mă gândesc că sclipiciul roșu la vârfuri ar rezolva problema de la bază, dacă apare în două locuri altfel arată.
    Nu știam trucul cu chibriturile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine zici! Cu rosu la varfuri s-ar diminua "efectul inestetic"! Multumesc de idee! 😊
      Fara "fulgul" de acum cine stie cand/daca mi-as fi amintit trucul.

      Ștergere
  3. M--ai pierddut cu povestea, insa pana la urma rezultatul final este simpatic. Ma indoiesc ca odata batonul fiind in zona de topire, mai poate fi scos. Il utilizezi la maxim si apoi il pui pe urmatorul colorat. Asa cred, cel putin. Sau iti mai iei un pistol, pentru o culoare preferata.
    Nu stiam trucul. Chiar o sa-l incerc.
    Pupici si inspiratii pe mai departe, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am recitit acum... 😊 In dorinta de ascrie repede, cat mai pe scurt a iesit o ameteala. Nu puteam lipi intre ele cate trei betisoare indoite (picatura de lipici la centru)
      Asa m-am gandit si eu, ca bastonul nu poate fi scos cand e deja in zona de topire... (am tras de el degeaba - il puteam doar rupe). Mai am un pistol, dar bastonasele colorate sunt prea mari pentru acesta.
      Pe mine, trucul ma distreaza si azi - pentru ca tot mi l-am reamintit m-am tot jucat cu betele de chibrit (cate 4, cate 5) 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ La fel si tie! Pupici! 😘

      Ștergere
  4. HA!!! vai trebuie sa incerc trucul... :D cat de interesant este!!
    Iti multumesc ca ai impartit cu noi :D

    Doamne.. dar stiu ca ai muncit nu gluma la fulg. Foarte interesanta idee ai avut. Si a iesit super fain.
    Am vrut si eu sa fac fulg de genul acesta dar num-a ajutat banda la ce voiam eu :)). Vreau un pistol de lipit fara miros :)))).
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place de numa, trucul! :-)) Acum, ca mi-am reamintit de el... Dar n-o sa ma tina mult. :D
      Cu placere! <3

      Sa stii ca nu am muncit extraordinar de mult. Le-am lipit repede, le-am scufundat repede in lipici (si apoi in sclipici, dar am renuntat sa fac asta petru toate deoarece se desprinde sclipiciul). Una peste alta piesele s-au lipit repede - doar ca usor stramb, iar bilutele le-am indesat printre betisoare, cu lipici pe el. Cred ca dureaza mai mult sa descriu decat sa mai fac unul. :-)

      Nu s-a aerisit pistolul de care ziceai la un moment dat?! Apoi, nu stiu daca ar fi fara miros cand se topesc betisoarele... (betisoarele translucide par a avea miros mai slab decat cele colorate - sigur, probabil ca depinde si de marca)
      Pupici! <3

      Ștergere
  5. Pot veni cu o sugestie? Că tu ai rămas setată pe fulg. Așa cum ai lipit fulgii unii peste alții, cum e așezat în ultima poză, îi mai pui o tijă și o stea în vărf și gata un brăduț. Dar în poza de prezentare arată deosebit. Nici nu se vede prea mult roșu. I-ar dacă îl faci brad poți să-l împodoești cu bobișe roții din silicon.
    Sclipiciul, dacă vrei să nu cadă, îl dai cu fixativ. Măcar pentru o perioadă va ține.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile scrise dupa trei zile de la data publicării articolului vor fi moderate. Multumesc pentru intelegere.