2023-12-08

Funde din paste fainoase. AEC 5

Ma gândesc, uneori – mai ales de când cu aceste jocuri creative – unde s-a refugiat imaginația mea... Pe vremuri lucram fel de fel, și-mi reușeau bine. Acum, pentru ziua a 5-a din Adventul Exploratorului Creativ, am învârtit fundițele și infiniturile (forme din paste făinoase) primite de la MNiko și nu-mi venea nicio idee cum le-as putea folosi. În final, ceva-ceva am combinat: doua coronițe.

doua minicronite ornament brad Craciun, din carton, bile polistiren, beteala plus funde si semnul infinit din paste fainoase vopsite

Din octombrie, mi-au rămas doua felii din dovleacul de Halloween – am înfășurat pe inele banda decorativa primita tot de la MNiko, când cu jocurile din anul 2022. 

forme din paste fainoase: funde si semnul infinit; inele de carton, banda decorativa, bile polistiren

Pe una dintre coronițe am lipit, pe marginea cercului, biluțe din polistiren găsite în cuibul din ziua a 4-a a bradului-calendar de Advent și trei în jurul agățătoarei, și un puțina beteala; la a doua mini coroniță am folosit biluțe numai în jurul agățătoarei și mai multă beteala. 

mini coronitele ornament decorate cu bile polistiren, beteala, funde din apste fainoase vopsite rosu si semnul infinitului vopsit argintiu

Ambelor le-am lipit câte doua fundițe din paste făinoase și câte un semn al infinitului (sau cifra opt, așezate vertical), găsite în cuibul deschis în ziua a 5-a. Infiniturile nu știu câte au fost, dar întregi am găsit numai trei, din care au rămas numai doua pentru ca le-am pus într-o cutiuța, pe marginea mesei, am agățat cutia cu o haina și s-au împrăștiat pe jos – în jurul mesei (cu ocazia acestor jocuri) e un fel de zona crepusculara; am regăsit toate fundițele dar numai doua infinituri – al treilea a dispărut spre... infinit (probabil ca va fi un infinit finit pentru ca sigur îl voi găsi când voi face ordine în zona).

În anii 1980 apăruseră paste făinoase sub forma de rozete și floricele – pe lângă tuburile mici care existau (și alte forme mai puțin pretabile a fi transformate în bijuterii). Din cele sub forma de rozete și floricele am făcut multe șiraguri de margele, brățări și cercei. Le prăjeam în tigaie (fără ulei!) pentru a le da diferite nuanțe de maro – de la bej la maro foarte închis, spre negru; cu cât stăteau mai mult în tigaie cu atât mai mult se închidea nuanța pastelor. După ce le prăjeam le înșiram pe fir de pescuit apoi le lăcuiam.

E adevărat, nu am purtat, dar am făcut pentru unele-altele. Prăjitul pastelor făinoase era simplu, și înșiratul lor pe fir, dar chiar și așa, cele mai multe le voiau de-a gata. E adevărat, mai era nevoie de toarte pentru cercei și închizători pentru brățări, plus unele combinații cu margele sau diferite modele de montare (sa nu fie identice prea multe). La acea vreme făceam singura toartele pentru cercei și închizătoarele pentru coliere și brățări, din sarma din otel inoxidabil pe care o găseam din belșug în atelierul unuia dintre unchi.

Pastele făinoase de azi mi-au amintit pastele făinoase de ieri...

6 comentarii:

  1. wow... cat de delicate toate! Bijuterii adevarate! Wow Diana draga, ce minunatii ai creeat! Felicitari! Si ce frumos ai rezolvat doua teme intr-una! Minunat!
    Pupici, îmbratisari si ganduri bune de la trio pentru quattro! 💕 🐾 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Las coronas son muy lindas. Eres muy habil. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei lasa, ca inpiratia e la locul ei, poate se lasa mai greu pornita - de la frig... sau poate ca vrea sa ii mai canti un colind ceva, sa o rasfeti :))).
    Imi plac mult coronitele - patania cu 8-ul imi aminteste de ultimele mele reusite de a scapa diverse.. cred ca acum 2 zile am agatat cu bluza rama cu desenul pe care i l-am facut lui Mami. Cu cat talent am spart geamul.. de fapt s-a spart singur cand a picat pe jos...
    Dar ce mult mi-a placut amintirea... :D Am stat si mi-am imaginat!
    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie nu mi se pare deloc că îți lipsește inspirația, coronițele arată minunat! Și se potrivesc cu Didi, și cromatic și la mărime.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am facut niciodata din paste ceva. Oricum, accesorii aveam spre zero, asa ca nici nu se punea problema.
    Imi place mult cum ti-au iesit. Sunt tare ochioase. Si se vopsesc surprinzator de bine. A le praji nici prin cap nu mi-ar fi trecut.
    Acum ca ma uit la pozele tale, mucenicii aia parca se pot transforma in ochi de bufnita. Ma gandesc, ca tot am mucenici vechi.
    Felicitari, Diana draga, pentru realizare. Poate vin si teme mai usoare...
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Au ieșit foarte bine coronițele! In prima poza am avut impresia ca sunt lipsite pe ceva crenguțe, qppi cand am citit textul am deslușit misterul!
    Îmi plac foarte mult!
    Paste nu am prajit niciodată.. cum le înșirai pe fir, adică nu trebuiau găurite? Sau foloseai doar macaroane? M-ai făcut curioasa..hihi
    Felicitări, Diana! Spor in continuare. Pupici

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.