2023-12-28

Craciunul pentru mine. AF2/22

Simt că e Crăciun – dincolo de simbolistica religioasă - atunci când afară e zăpadă și fulgi albi, strălucitori și reci se cern peste Natură. Bine, ar fi frumos să fie așa în cele trei luni pe care Natura i le-a rezervat Iernii. A fost iarnă sâmbătă, în 23 decembrie.


Bomboanele de pom sunt un alt simbol specific Crăciunului – nu e ca și cum nu le-as extermina și în alt anotimp (dacă ar fi prin magazine, de cumpărat) sau în alte zile, dar pentru Crăciun le cumpăr și parca au gust mai bun în chiar ziua de Crăciun. Probabil ca Didi simte la fel. Altfel de ce s-ar fi așezat printre bomboane, ca și cum le-ar ține o cuvântare?! De laudă, presupun.

Am un fel de nostalgie după acel ambalaj cu hârtie albă franjurată și staniol pe deasupra, dar dacă gustul e bun ambalajul nu mai contează așa de mult doar ca... în mintea mea, dacă e tradiție sa rămână așa, tradiție: hârtie albă franjurata, staniol și bomboana de ciocolata. Când am zăpada și bomboane de pom sigur e Crăciun. Acum am doar bomboane. Azi a fost o minunata zi de primăvară în decembrie. Poate o veni și iarna.

Pana una, alta, înregistrez postarea cu tema zilei de 22 la Adventul fotografic ediția a II-a: ceva ce vouă va simbolizează Crăciunul.

5 comentarii:

  1. Câtă dreptate ai cu bomboana cu hărtie albă franjurată și staniolul acela divers colorat. Asteptam cu nerăbdare să primească părinții punga cu dulciuri de la serviciu ca să împodobim bradul cu aceste bomboane.

    RăspundețiȘtergere
  2. Yo tambien amo los dulces y en navidad puedes comer cerezas , pasas y nueces. Y aunque hay como comprarlas el resto del año en navidad se siente más ricas. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi amintesc si eu gustul bomboanelor de pom. Erau delicioase. Nici nu mai stiu cand am mancat ultima data .. dar in ultima vreme schimbasera reteta.. si oricum si ingredientele nu mai sunt chiar ca inainte.
    Imi e dor insa de cipi :))))
    Eu vad muntii cu zapada - macar atat :). Desigur, cand nu e smog :)). Ca atunci nu se vede nimic.
    Pupici si.. vezi sa nu termine Didi singura toate bomboanele :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum am putut uita acele bomboane! Erau minunate, intr-adevar. Le puneam cu ata in pom si le mancam discret, lasand ambalajele...
    Este clar ca acea coronita este foarte dulce, asa ca nu ma mira ca Didi le priveste insistent. Si posibil pofticios...
    Mi-a transmis...
    Pupici si seara frumoasa, Diana draga!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai amintit de bomboanele cu hârtie franjurată pe care le legam cu ață în brad! Mâncam bomboanele și lăsam ambalajul în pom. hihi
    Și aici în Craiova a fost mai cald ca într-o zi de primăvară! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.