2023-12-06

Conuri impodobite

Prima luna din iarna e în curs de derulare. Aglomerata tare, luna aceasta, dar și cu multe momente de relaxare, adică jocuri. Intre aceste jocuri din blogosfera se număra și cel prin care mai recuperam obiecte vechi, mai modificam: Transformări creative – decembrie2023. Sunt patru teme, ca de obicei - una pentru fiecare săptămâna, și ordinea în care ne facem temele este la alegerea fiecărui participant.

Tema cu nr. 2 (9 – 15 decembrie) este despre un aranjament pentru masa sau orice alt loc din casa, grădina, balcon etc., dar să fie un aranjament care necesita a fi așezat. Ornamentele vechi, decorațiunile deteriorate au acum șansa la o noua viața.

Am ales pentru tema doua conuri de pin vopsite cândva cu argintiu și auriu – colorați cu mai mulți ani în urma. 

doua conuri de pin; unul vopsit cu argintiu si unul vopsit cu auriu

Bronz pentru ei nu mai am (am neglijat sa cumpăr) așa ca doar i-am curățat de praf și i-am împodobit cu margele ciclamen și albe, sidefate, beteală dintr-un șirag de mărgeluțe rămas de la jaluzele (vag atinse, din loc în loc, cu oja gri-sidef) și la vârf are fiecare un nasture steluță (colorat cu alb, roșu și albastru). 

conuri de pin vopsite in argintiu si auriu, impodoite cu margele sidefate albe si ciclamen

Pe o bucata de carton am lipit satin alb, dublând apoi cartonul, sa nu se vadă lipiturile pe dosul suportului.

carton ondulat decupat aproape oval si o bucata de satin alb

Am adăugat și biluțe din polistiren descoperite în cuiburile din bradul calendar de Advent.

conuri impodobite cu margele si bile de polistiren, lipiete pe carton nvelit in satin alb si o piesa din ghips ilustrand un cadou

Intre cele doua conuri am lipit imaginea – în ghips – a unui cadou. 

conuri de pin vopsite auriu si argintiu, decorate cu margele sidefate albe si ciclamen si cu bile polistiren sidefat, pe suport din satin alb si un mic cadou intre ele, langa un fir de beteala argintie

Poate ca nu se potrivește foarte bine cromatic, cadoul, dar pe sub zăpada, în realitate, mai putem zari și verdele (chiar dacă un pic ofilit) al vegetației. Mulajul este din „trusa” exploratorului creativ, primita de la MNiko.

8 comentarii:

  1. Mie imi place cum arata. Si va sta bine pe masa. Imi place mult satinul tau. Nu cred ca am bucatele de acest fel. Sper sa nu imi vina vreo idee din cauza careia sa cumpar ceva... Ca s-au scumpit materialele ff mult.
    Cred ca acum ma duc sa ma culc. Am facut pozele pentru azi, insa nu mai am chef sa fac nimic. Asa ca iti spun noapte buna si inspiratii pentru zilele urmatoare.
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place si mie, facand exceptie ca unul dintre conuri e cam stramb. 😊 Nu stiu cum de s-a strambat - cand, cu ani in urma, i-am vopsit erau amandoi drepti.
      De cand nu-mi mai fac singura unele haine nu mai stiu preturile. Hm! Cred a nici unde mai gasesc "metraje" nu stiu...
      Iti multumesc, Suzana draga! 💕 Zi frumoasa iti doresc! Abia acum, spre zori de zi, o sa merg si eu la nani - pentru 4 ore... Mdeh. 😊
      Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Dragut aranjament! Daca l ai darui ca si cadou de Craciun, oricine ar fi fericit! Mi se par culorile foarte bune! Culorile Craciunul sunt vii, pestrite 🤗😍
    Felicitari!
    Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾💞😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Carmen draga! Esti o dulce! 😊 ❤ 😘 Ma bucur sa stiu ca iti place!
      Ai dreptate! Craciunul e cu multe culori, dar patratelul colorat cu verde si rosu cred ca s-ar fi evidentiat mai elegant in alt proiect. Dar... incepe sa-mi placa. 😊
      Multumesc!
      Imbratisari si pupici si de la noi pentru voi! 😘 💕 💞 🤗 💖 🐾

      Ștergere
  3. E tare drăguț și îmi place mult ideea de a folosi mărgeluțele de la jaluzele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place cum ti-a iesit ornamentul! SI chiar va arăta foarte bine ca decor pe masă!SI ornamentul de ipsos vine foarte bine! Crăciunul este colorat așa că.....Felisitari si spor! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce taaaare! Azi (de fapt deja ieri daca ma uit la ceas) era cat pe ce sa decorez un con - am doua de pin culese de ai mei. Ma gandeam sa le pudrez cu zapada si apoi sa fac o decoratiune de pus pe masa folosindu-le si pe ele :))))))))))
    Dar ce mult imi place cum ai facut decoratiunea -satin-ul alb iti da senzatia de magie.. :)
    Si imi place si cadoul - abia astept sa pictez si eu decoratiuni (mi-am varat un biletel prin bradul de advent ca sa ma pot ocupa de decoratiunile cu tematica de iarna, primite data trecuta, voi suplimenta si cu ce am primit acum :D. - doar ca habar nu am cand va pica activitatea .. hahaha).
    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am ratat pănâ acum postarea asta, scuze. Îmi place mult cum ai recondișional conurile mai vechi. An samblul este foarte simpatic și potrivit petru masă. Nu știu de ce, îl văd ca pe un suport de pus numele pentru așezarea la mese.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.