2023-12-17

Un sirag din staniol. AF 2/13

Sper ca nu zăpăcesc (prea tare) pe cineva cu dezordinea în care postez pentru jocuri. Mi-e drag de numa’ să mă joc, doar ca... are cotidianul alte planuri. Am intarziat cu raspunsul la mesajele lasate, am intarziat cu intoarcerea vizitelor... Sunt cam intarziata. Incerc sa recuperez, dar vreau si sa ajung la zi cu temele. Multumesc pentru intelegere.

Când am citit ca tema zilei de 13 decembrie în Adventul fotografic ediția a II-a este înșirate pe o ață gândul mi-a zburat direct la ceea ce cred ca am făcut pentru prima data cândva în școala generala (oricum, în copilărie).

bucati de staniol, margele din staniol de diferite culori si papusa cu fes rosu

Ce ciudat.. De fapt, nu-i deloc ciudat cum dau buluc unele amintiri atunci când se întâmpla să se facă anumite legături între prezent și trecut la vederea unui obiect și/sau imagini, la mirosul unui parfum s.a.m.d.. Poate ca nu e deloc întâmplare aceasta legătura, dar nu cercetez, ‘că nu voi avea certitudini și, apoi, acum este despre prezent și despre șiragul din margele de staniol (mai bine zis, cocoloașe de staniol – hm! în fond, nu orice mărgea e perfect sferica și perfect neteda).

Didi s-a arătat încântată de șiragul cu margele din staniol. L-a scos din cutiuța unde l-am pus și – mai cu chiu, mai cu vai – a reușit sa îl așeze printre crenguțele de brad.

papusa cu fes rosu pe o lumanare cu bile langa un vas cu crengute de brad impodoite cu sirag confectionat din margele de staniol diferit colorat

Acum șade pe cubul cu bile din ceara și așteaptă sa primească laude. Când m-o lauda ea pe mine o voi lauda și eu pe ea. Glumesc! Am lăudat-o! Cum sa nu laud așa un ajutor?!

3 comentarii:

  1. Imi place mult ideea siragului din staniol. Ai incercat sa faci biluta din staniol de bomboane de pom? Nu prea iese bine. Sau nu am avut eu rabdare...
    Arata bine pe verdele bradului!
    Pupici, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci te joci cu staniol ... fulgi, mărgele....Staniol, folie de aluminiu....oare ce-o să mai faci?
    Felicitări și ție și spiridușei Didi. Arta bine colierul pe post de beteală.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai! Din astea nu am facut. Cocoloase da mai faceam dar ... ce tare arata!!! Imi place super mult. Chiar ma intrebam ce margelute ai insorat tu acolo. Suuuper fain :)
    Pupici cu drag

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.