2022-03-07

Noapte de iarnă în martie

Primăvara calendaristică a început cu zăpadă! Îmi place zăpada, mult, dar în lunile de iarnă, nu primăvara și cu atât mai puțin vara! Eh, să zicem că zăpada din martie are o „scuză”: primăvara astronomică începe abia în 20 martie. Nu știu de ce nu înțelege vremea aceasta ce-am rugat-o! Poate nu am rugat-o suficient de frumos să-mi ofere zăpadă iarna?! Am uitat să-i explic în care emisferă a Terrei mă aflu?! Cum o fi, cum n-o fi, zăpada mi-a plăcut. În noaptea de patru spre cinci martie a nins serios. Când am ieșit cu câinele, pe la miezul nopții, am lăsat „urme proaspete” – singurele! - pe stratul alb și pufos. De la fereastră se vedea covorul alb, dar numai afară am înțeles că are circa cinci cm înălțime! Cățelușa abia reușea să înainteze, dar o făcea cu vitejie. M-a pufnit râsul! Bineînțeles că nu e prima dată când ninge așa de mult în martie; a nins, în nu mai știu ce an, în luna mai - era stratul de zăpadă înalt mai ceva decât a fost peste iarnă. A nins și în noaptea ce abia a trecut, dar nu la fel de mult.

Am făcut câteva fotografii, care – evident! - au ieșit aiurea. De fapt, pe ecranul telefonului se văd chiar fain, dar nu știu ce se întâmplă cu fotografiile când le copiez pe laptop. Știu că e și o „chestiune tehnică”, să zic așa, fiind diferite configurațiile (nici nu știu dacă zic corect!) pe diferite aparate.

Pentru că tot le-am făcut, m-am jucat cu ele în programul de editare online „tuxpi”. Cu această ocazie am mai aflat ce „știe” să facă programul și ce filtre se potrivesc la ce fel de poze și cum arată mai apoi pozele respective.

Înainte să ies din casă am fotografiat copaci care se văd de la fereastră, În prima poză sunt (trebuie să mă credeți pe cuvânt) o parte dintr-un corcoduș și o parte dintr-un castan.

Pozele următoare sunt cu diferite „por
țiuni” din tei.
În colajul de mai jos sunt două poze făcute când eram cu Miki (cățelușa) afară.
În programul pixlr x am făcut colajele și l-am încercat și pe cel de mai jos, plasând fotografiile la întâmplare.
Toată această joacă m-a „luat” doar pentru că nu mi-a reușit floarea cusută!
Niko a postat un articol cu
instrucțiuni, pe înțelesul tuturor, dar... nu pot cupla o imprimantă la acest laptop și n-am avut răbdare să scot hârtia de calc și să copiez modelul. Am încercat să fac găurile simetrice, să urmez indicațiile de coasere, dar nu mi-a ieșit! Petala din dreapta arată ce mi-a ieșit! Petala din stânga e încercarea de a coase pe carton după cum m-am priceput, dar pentru că nu-mi place – vreau stilul „stitching card”! - am renunțat. Am renunțat la această floare, nu la a reuși măcar o floare lucrată în această tehnică!
Unii ar spune că toate aceste câteva ore petrecute jucându-mă cu fotografiile le-aș fi putut consuma recuperând "restanțele cotidiene". Le spun că sunt liberi să spună ce vor. 😊

32 de comentarii:

  1. Hotărâtă tare ninsoarea la tine. La mine n-a mai avut atât curaj, s-a dus de cum a venit :)
    Îmi place cum te-ai jucat!
    Să ai o săptămână frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este, este! :) Si azi a fulguit, dar fara vlaga.
      Multumesc, Potecuta!
      Saptamana minunata iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. Dimineata era zapada pe copaci dar acum cand scriu s-a topit in zona mea, cel putin. Insa s-a innorat, asa ca poate va mai fi o runda!
    Imi place cum te-ai jucat. Imaginile par cumva misterioase si imi plac culorile. Pixlr de care zici este on line? Scuze, dar acum nu pot vedea!
    Referitor la floare, fii putin mai relaxata. La urma urmei iti poti face propriul concept floral.
    Spor la facut chestii. Eu am mai facut uun fluture si ma gandesc cum sa-l lipesc...Se zvarcoleste insa o idee...

    Pupici si spor la tot, draga Diana!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De pe ramuri s-a cam dus si aici - mai multa e prin brazi. Zona verde, insa, e alba bine. A si fulguit un pic, fara spor deosebit dar si aici pare ca cerul se mai pregateste pentru o runda.
      Asa-mi par si mie, unele dintre imagini: misterioase (cel mai "misterios" e cand folosesc la caleidoscop 3 "raze").
      Da, e online, si nu trebuie nici cont. Mai e si pixlr E, pentru "avansati".
      Relaxata sunt, dar nu-mi iese! Cusutul cu mana n-a fost niciodata o placere pentru mine, indiferent ce sau pe ce trebuia sa cos. 😊
      Abia astept sa vad fluturasul! Inseamna ca ti-a venit o idee pentru corp?
      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Spor la tot si pentru tine! Pupici! 😘

      Ștergere
  3. Povestești despre urmele pașilor voștri, dar nu și despre zăpada galbenă. La ce-ați mai ieșit la miezul nopții? :) Altfel și la noi a nins. Nu s-a depus decât pe copaci și mașini. Asfaltul era ud, fără pic de zăpadă. Cât despre felicitare... asta este. Măcar ți-au ieșit celelalte felicitări. Și încă foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Mare figura esti! :)) De-ai sti de cate ori am vrut sa scriu - de-a lungul timpului - despre zapada galbena! De fiecare data imi vine in minte si "sfatul" cu "nu mancati zapada galbena"! :D
      E catelusa, nu face pipi "din picioare" si "centreaza" bine (are si picioare scurte), asa ca se vede doar o "gaurica" in zapada; cand e cazul, acopar galbenul (care nu-i tocmai galben, ci mult mai decolorat) cu zapada pufoasa din jur. Masculii, in general, stropesc cu galben pe raza mult mai mare. Noh! Am facut "filosofia" zapezii galbene. :))

      La miezul noptii, in pustiul alb! Cum sa rezist tentatiei? Si aerul e mai curat! Si-apoi, cu cat o plimbam mai tarziu nu ne trezeste in zori, a doua zi, ca vrea afara! 😊 Imi place pe-afara noaptea (indiferent de anotimp sau vreme) si cand nu e Miki la noi. E alta lume! 😊
      Multumesc pentru compliment, Jo!

      Ștergere
    2. :D Adăugăm la gluma cu zăpada galbenă și maxima de azi: ”filosofia zăpezii galbene”. Nice!

      Ștergere
    3. In comentariul de mai jos mi-a sugerat @gigi cuvantul pe care nu-l gaseam: "teorie". Aveam un "lipsus" de zile mari ;) si-am ales referirea la "sofisticata" filosofie. 😊

      Ștergere
    4. Nu se schimbă mare lucru. E în continuare nostim. :)

      Ștergere
    5. M-ai provocat la... filosofie! :))

      Ștergere
  4. Foarte amuzantă teoria galbenă. Zăpadă galbenă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Teorie" e cuvantul pe care-l cautam!! Am ales "filosofie" pentru ca se poate "filosofa" pe absolut orice tema. 😊

      Ștergere
  5. Și mie îmi place zăpada. Martie sau nu , are un farmec aparte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca are un farmec aparte! Cand ploua, plange Natura, cand ninge pare ca râde Natura (de oameni sau, asa, ca-i vesela) sau... doar ne transmite sa zâmbim, un fel de "keep calm and gangnam style". 😊

      Ștergere
  6. A nins și la noi cum n-a nins în iarna asta. Dacă ar fi numai aceste câteva zile, nu ar fi ceva rău pentru că la noi nu a dat vegetația încă.
    Era nevoie și de apă.
    La mulți ani cu sănătate, Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel si aici. Azi-noapte a nins din nou, marunt dar cu simt de raspundere si s-a depus serios. Nici aici n-a prea dat coltul ierbii si nici n-a prea plouat, asa ca pamantul poate fi doar fericit ca are acum apa.
      Iti multumesc, Stef! Sanatate! La multi ani dragelor din viata ta!

      Ștergere
  7. Bună Diana, a fost puțină sau deloc ninsoare aici în NL toată iarna. În timp ce îmi place mereu să mă uit la el, pentru că experimentez, la fel ca tine, că zăpada zâmbește puțin și dă lumină și în vremurile întunecate. Am crezut că ceea ce ai făcut este foarte frumos și da, broderia pe carton nu este întotdeauna posibilă. Îmi amintesc că când eram copil, am încercat și asta și nu a ieșit bine. Continuă, pentru că îmi place foarte mult ceea ce faci. Și dacă doriți să răspundeți data viitoare pe site-urile mele, puteți scrie și în limba dvs. Pentru că o voi traduce decât. Așa cum fac acum cu conversia limbii olandeze în a ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Tine!
      Iarna a fost si aici putina zapada - compenseaza acum. :) Noaptea, in special, orasul arata superb cand e zapada.
      Multumesc pentru incurajare. Vreau sa mai incerc broderie pe carton - trebuie sa reusesc!

      In limba engleza inteleg aproape tot - e greu sa scriu si sa vorbesc corect. Iti multumesc, asa voi face.
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  8. It is still snowing here. According to news channels, it continues to next Monday. Hope streets dont be closed by the snow. Happy Women's Day.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It hasn't snowed in my city today, but it's snowing the country. The same thing here, from the news: "winter until March 14th".
      Thank you! For you the same!
      All the best!

      Ștergere
  9. Sunt in urma rau cu postorile pe blogul tau. Am cautat azi poastarea cu frunzele spirelli si am vazut ca am ratat multe. Nu stiu ce ai facut intre timp cu floarea, dar, la cea prezentata aici, ai o greseala de coasere. Descoase ultimele doua ”dungi” si fii atenta la ordinea in care cosi. Nu ar trebui sa fie parale ci sa se intersecteze, ca si cum ai coase in cruce.
    Pentru un efect deosebit, chiar daca cosi in urma acului, sau stitching card, iti trebuie găruile sa fie mai dese. Poate făra sa printezi exact unul nu pare, dar ăn seturile stitching card ele sunt foarte dese, aproape la 2 mm distanta unul de altul.
    Multa bafta data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cate sunt de facut zi de zi blogurile sunt, uneori, ultimele la care ne gandim (desi mie-mi sta mintea pe aici si cand nu reusesc sa ajung) 😊
      Am pastrat floarea. Voi face alt model, cu prima ocazie.
      Multumesc pentru indicatie. La aceasta floare cred ca am gresit si cu perforatul: am perforat pe dosul cartonului si am cusut pe partea alba si cartonul (fiind prea gros) arata de parca are tepi de la perforari. :)) Tot reusesc si eu o floare in stilul acesta!
      Sa fie!

      Ștergere
    2. Indiferent cat de gros sau subtiere e cartonul, de perfoart se perforeaza pe fata, ca sa nu mai ramana acei tepi. Ma poti cu o lingura sa apesi peste ei ca poate se mai estompeaza.

      Ștergere
    3. Perforatul a fost prima greseala - cred ca m-a "ofticat" cam tare neatentia si cand mi-am dat seama ca ata nu se vede fain deloc pe partea maronie mi-a cam pierit entuziasmul. 😊 Dupa ce am facut foto am mai insistat - am netezit tepii cu o bila metalica, dar cu ata tot nu m-am descurcat, si tot destul de aiurea se vedeau tepii...

      Ștergere
  10. pana te obisnuiesi cu ata, iti sugerez sa exersezi pe forme rotunde (cerc sau oval) si procedezi ca la spirelli. gandeste-te ca spatiul dintre doua perforari este un zimtisor de la spireli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru idee! 😊
      De renuntat, nu renunt! Am obiceiul prost de a ma incapatana pana reusesc! :)) Chiar daca-mi ia mai mult timp decat altora. 😊

      Ștergere
    2. Foarte bun obiceiul asta. Absolut deloc prost. Daca nu l-am avea nu am mai reusi in niciun domeniu.

      Ștergere
    3. Adevarat ceea ce spui, dar ma gandesc la vorba 'ceea: "5% inspiratie, 95% transpiratie" si parafrazand: "5% talent, 95% munca". Mi-e ca mie, in acest caz (dar nu numai!), imi cam lipeseste acest 5%. 😊

      Ștergere
  11. Iarna in toata regula... Cum trebuia sa fie in februarie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in ianuarie ar fi trebuit sa fie asa, si-n decembrie... 😊 La noi, cred ca a fost zapada, intr-o saptamana, cat pentru o luna de iarna (hai, pentru juma' de luna de iarna) 😊 Mi-a placut.

      Ștergere
  12. Văzând traducerea din olandeza, am mai prins ceva curaj pentru a face o vizită fiicei mele stabilita la Haga...
    Succes in broderie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales daca nu ai mai fost cred ca ar trebui sa profiti de ocazie. 😊
      Multumesc! 😊
      Numai de bine!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.