2023-12-29

Un con din coji fistic pe cleste de rufe AEC23

Cojile de fistic îmi plac la joaca – anul trecut am învățat să mă joc cu ele. În cuibul 23 din bradul-calendar pentru Adventul Exploratorului Creativ am descoperit o punguță cu coji de fistic. Alegerea (aproape) fireasca a fost de a construi un con de brad. Simplu de zis, mai greu de făcut, pentru ca nu aveam prea multe idei despre cum se face, dar...

confectionare con de brad din coji de fistic, fixt pe cleste de rufe

Am tăiat o felie dintr-un dop de pluta, am înfipt în ea o crenguța (rămasă de la omul de zăpada) – am fixat-o la baza cu silicon – și-am lipit (cu silicon auriu cu sclipici) cojile de fistic în relativa forma a unui con de brad.

Alunecau cojile, nu am reușit sa le lipsesc în acea aparenta forma de spirala și a rezultat un con cam sifonat, înalt de 8 cm, pe care l-am lipit pe unul dintre cleștii de rufe descoperiți în cuibul 3 din bradul-calendar amintit mai sus.

Și gata! Mai am o provocare: cea a dopurilor de pluta. Și sunt cu pluta, dar găsesc ceva pe net (Suzana a scris, la alta postare, ca sunt mai multe filmulețe).

5 comentarii:

  1. Acum imi pare rau ca nu am incercat un bradut din coji, din acelasi motiv. Sunt greu de tinut, fara o piesa centrala. Vad ca totusi tu ai reusit. La clestisor de rufe nu ma gandisem. Mereu apar idei. Si arata simpatic. Interesant mi se par cupele puse in sus. Ceea ce am vazut erau lipite invers. Si asa cum le-ai pus pot suporta globuletele.
    Felicitari, Diana draga! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. O ai facut o decoratiune usor vintage - adica prinsa pe carlig. (desi in ultima vreme am vazut din nou mici decoratiuni aplicate pe carlige, de fapt am si eu set :))). Dar sunt din cele pe carlige micute care se pot prinde de ceva de.. sus in jos.
    Sa revin mai bine la subiect, care e foarte reusit! Ce idee faina ai avut cu suportul din pluta! :D
    Foarte frumos :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place conul tău, mie nu mi-a ieșit con și m-am dat bătută! Mi-a ieșit un păstor:))).
    Felicitări! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am inteles exact de ce felia din dop de ploută, dar e faină ideea cu lipirea lui pe clestele de rufe. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred că merge și un dop de plută că supoo, eu am folosit o foaie mototolită, dar îmi place ce a ieșit!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.