2020-04-23

Vȃrstnicii izolați total, era visul unuia - Actualizare

Zicea șeful de la “infecțioase București” că vârstnicii trebuie izolați total, inclusiv de familiile lor - timp de trei luni! (după starea de urgență) - pentru că cei tineri vin și pleacă și îi pun în pericol. Vârstnicii care nu au unde să meargă ca să fie singuri ar fi trebuit să ajungă… în grija statului! Probabil că în vreun azil în care - imediat mai apoi - s-ar fi descoperit infecția cu pandalie și gata! Au scăpat de vârstnici. A se vedea azilurile în care au decedat, deja, o mulțime de vârstnici! Desigur! Nu ar fi fost cazul și acum, când statul s-ar fi implicat de la început. Grijuliul șef (fost secretar de stat demis din ministerul sănătății) a venit cu aberația în ideea unui program de relaxare gradată a măsurilor de “protecție”. Guvernul a respins categoric aberația lui: În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică. (sursă digi24)
Acestui individ nu i-au tăiat, încă, microfonul. La faza cu scuturați de praf a mai dres-o ulterior… schimbând în “aspirați”.
Vine și grijulia de la U.E., Ursula von der Leyen, și zice:
În lipsa unui vaccin, contactele cetățenilor în vârstă vor trebui restricționate cât mai mult cu puțință. Știu că este greu și că singurătatea este o povară. Dar este o chestiune de viață și de moarte. Trebuie să rămânem disciplinați și să avem foarte multă răbdare (...) Trebuie să învățăm să trăim cu virusul pentru multe luni, probabil până anul viitor. [...] Sper că vor produce un vaccin până la sfârșitul anului, a declarat ea pentru Bild am Sonntag (info Agerpress) (sublinierea îmi aparține)
Să rămânem disciplinați?! Pe sistemul “stați la locurile voastre?”
Cum învățăm să trăim cu virusul, ascunzându-ne prin găuri ca șobolanii într-o casă cu pisici?
Chestiune de viață și de moarte! zice tipa. Oh, da! Că le mai pasă unor vârstnici dacă mor de virus sau de infarctul produs de stresul singurătății, temerilor de tot felul, amenințărilor cu izolarea de familie, lipsa medicamentelor… Poate că unii își doresc să trăiască mai puțin, dar bine, nu mult și chinuit.
Dacă tot e să fie, atunci să fie o măsură fără excepții de genul: agricultorii, producătorii, apicultorii, cei care muncesc oriunde au voie să iasă… Toți să fie închiși, inclusiv politicienii și alți funcționari de stat cu vârsta peste 65 de ani să aibă voie să iasă doar două ore pe zi! Unii sunt mai vârstnici decât alții deși au aceeași vârstă?!
E inadmisibil ca un individ, cu de la el putere, să sperie oamenii până-i aduce în pragul infarctului! Cei care fac astfel de planuri ar trebui înlăturați din viața publică! Ei uită că există o Constituție, o Cartă a Drepturilor Omului (valabile inclusiv in situații ca starea de urgență). Cică, ministrul sănătății analizează necesitatea demiterii individului… Ce să mai analizeze? Fostul ministru al sănătății a demisionat după ce-a dat pe gură testarea în masă și acesta va rămâne, după ce lansează așa ceva în spațiul public?! 
Prea multă putere în mâna a prea puțini oameni! Un fel de dictatură medico-militară.

Completare
Planul individului se numește “Vacanța mare” - ȋși bate joc de oameni! (citiți și… dormiți liniștiți) 
Mulțumesc, @vax-albina.
Aproape nimeni nu ar fi scăpat de interdicții după terminarea stării de urgență! Nici cei cu vȃrste ȋntre 40-65 de ani, nici cei sub 40 de ani și clar că nu scăpau cei cu boli cronice de orice vȃrstă. Izolare totală pentru cei care pot lucra de acasă, pentru cei care nu au un loc de muncă, izolare totală pentru cei care nu au un loc de muncă esențial in perioada de pandemie! In mediul rural poliția locală ar fi eliberat adeverințe pentru “mers la muncă” (după ce i-ar fi identificat pe cei care au loc de muncă), adeverință pentru aprovizionare și pentru mers la farmacie - cȃte una de familie. Restul… descoperiți singuri, dacă vreți.

Ideea centrală nu e că acest plan a fost respins (cel puțin teoretic, deocamdată) ci e faptul că există un individ care l-a putut concepe!

Actualizare
Ministrul sănătății l-a demis azi, 23 aprilie, pe tip de la șefia Comisiei științifice speciale anti-covid19. 
Actualizare 24 aprilie
Tipul cu “vacanța mare” iese cu o scrisoare deschisă, susținând că el a vrut doar să-i protejeze pe vârstnici scoțându-i forțat din familii, uitând că fiecare om are dreptul să refuze așa ceva dacă își asumă riscul să se îmbolnăvească și să moară acasă, în izolare, lângă familia sa. Poate se îmbolnăvește, poate nu, dar fiecare om are dreptul să aleagă când să moară (NU afirm că e moral, corect sau mai știu eu cum, afirm că are dreptul).
El n-a spus imediat că nu e corect să fie demis pentru că planul e, de fapt, unul vechi, pentru începutul pandaliei - nu, vine acum, când a găsit o fofârlică: etapa de transmitere locală la cea comunitară, etapă parcursă la un moment dat pe la începutul lunii martie, dar nu s-a terminat cu “carantinarea”, ci s-a instituit starea de urgență. Exact o astfel de etapă va fi și imediat după încetarea stării de urgență, după 15 mai, când transmiterea este tot de la locală la comunitară). Cu pandalia, ni s-a tot spus, ne vom confrunta cel puțin până la sfârșitul anului, nu ne relaxăm brusc imediat după 15 mai mai ales că spre toamnă sigur va fi un nou val dacă nu sunt luate măsurile necesare… In plus, nu are nicio calitate din care să dispună măsuri fiscale.
Din planul lui:
Toți cetățenii fără locuri de muncă active trebuie să stea acasă 8-10 săptămâni. Ceilalți merg la muncă cu un program modificat ca mai sus pe grupe de vârstă. Toți ceilalți cetățeni - fac curat în case (p.7) - ultima remarcă este, de departe, o obrăznicie, și numai pentru asta poate fi demis (sublinierea îmi aparține).
Aceste 3-4 luni trebuie considerate ca și cum nu au existat vreodată (p.8, la final).
Să zicem că nu minte în legătură cu vechimea proiectului! Chiar și așa: un astfel de plan “totalitar” nu are ce caută nici chiar într-o stare de urgență de acest gen. De ce nu a făcut vorbire despre el, așa cum a făcut ședința cu primărița Bucureștiului pentru testarea în masă? Nu-i mai tăcea gura atunci!
O fi el vreo somitate in domeniul lui, dar la ce-i iese pe gură e mai sănătos pentru oameni să stea cu nasul in “pattern-uri” de viruși și bacterii, să scrie articole, să susțină alte conferințe (unele sponsorizate de "big pharma" - "prietenii știu de ce") etc.. La ce somitate este spune cam multe prostii: “o gripă” - zicea la ȋnceputul pandaliei; “spălați-vă, naibii, pe mȃini”, “spirtul medicinal nu e bun ca dezinfectant”, ”testare in masă” ȋntr-o fază a pandemiei in care rezultatul putea reprezenta eventual o statistică “de cartier” (au spus-o, cu alte cuvinte, alți specialiști); “scuturați de praf”, când in praf pot exista agenți patogeni… Acestea sunt exemple din ultimele luni. Numai siguranță nu inspiră afirmațiile lui. Cum ieșea el la rampă, cum erau alții obligați să iasă pentru a infirma spusele lui.
La adresa de mai jos este publicată scrisoarea lui deschisă. Las aici link spre aceasta pentru că așa e corect: un fel de drept la replică, altfel spus.
Dacă vreți să mai citiți despre tipul demis ieri:
Din ancheta celor de la Rise Project (iunie 2018): Epidemiile televizate l-au făcut celebru, în două mari reprize. Primul vârf de audiență l-a capitalizat în 2005, când gripa aviară instala panica în țară, după ce aprinsese mapamondul. Avertizor de serviciu pe dezastre infecțioase, Cercel a trasat permanent coduri roșii în prime-time, punând presiune pe stat și influențând achiziții publice cu mesaje alarmiste. Ca acesta:
„Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv.” (Adrian Streinu-Cercel, iunie 2006) Au murit doar câteva sute de mii de orătănii contaminate de păsările migratoare sau, pur și simplu, ucise preventiv de guvern. În țările cele mai afectate, Vietnam, Indonezia și Thailanda, bilanțul funebru se ridica la 87.

În 2009, cu televiziunile după el, Adrian Streinu-Cercel era primul român care se vaccina împotriva gripei porcine și anunța dramatic noul pericol. Alt record de audiență. Fix atunci ocupa funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății și găsise un partener de încredere în Primăria Capitalei, condusă de dr. Sorin Oprescu, care organizase centre de vaccinare prin oraș. Unul funcționa la Institutul „Matei Balș”, unde demnitarul Cercel, cu mandatul suspendat la spital, făcea totuși băi de mulțime cu oameni încolonați la vaccin.

Sursa foto: pixabay; autor: ErikaWittlieb

38 de comentarii:

  1. Nu e nici o dictatura, nu tb generalizat pt ca un debil a scos ceva pe gura. O lege nu se face de catre un sg om, exista parlament, presedentie si tot ce democratia ne pune la indemana. Mai mare se face stresul cand omul reactioneaza la prima citire.
    Cercel nu o sa-si dea demisia ca nu are bun simt dar cei de deasupra lor ar tb sa il demita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am generalizat (n-o mai fac de cel putin 30 de ani) :)
      "Un fel de" dictatura medicala nu ai cum sa negi: toate aceste "directive" cu masti, distantare, inchiderea spitalelor, lipsa transparentei in informatii etc. vin de la anumiti medici (specialisti in epidemiologie, virusologie) si devin ordin - ordinul se executa, nu se discuta (ca in armata sau in dictatura). Poate la voi e altfel, dar aici asa este: ordinul de a scrie declaratie pe proprie raspundere, ordinul ca cei peste 65 de ani sa iasa din casa doar doua ore etc. Politicienii voteaza ce le spun unii medici, de teama sa nu fie acuzati ca zadarnicesc lupta impotriva bolilor transmisibile, de teama sa nu greseasca. In regimuri dictatoriale sunt restranse/suspendate drepturile omului - o fi stare de urgenta, dar atunci cand unii oameni nu sunt primiti in spital - si mor acasa de la coloana vertebrala franta - se cheama ca e un fel de dictatura: personalul medical trateaza pe cine vrea?! Pacientii au drepturi... dar nu in dictatura medicala. :)
      E clar ca cercel n-are jena... si de-ar fi lasat ar fi un dictator. Nu cred ca va fi demis, din pacate.

      Ștergere
    2. In Ro oamenii pot sa iasa afara doua ore, aici zilnic doar 30 de minute.
      Cei vulnerabili si cei peste 70 de ani nu au voie sa iasa deloc.
      Se dau direct amenzi pt cei care sunt vazuti departe de locul unde e inregistrata de exemplu masina.
      Parcurile sunt inchise, locurile de joaca sunt inchise.
      Nu poti sa iesi la plimbare ca nu ai unde.
      Sunt conditii mult mai restrictive ca in Ro.
      Din magazine poti sa cumperi doar mancare, cand se gaseste.....
      Daca era in Ro situatia asta lumea rasturna strazile!
      Dar nimeni nu se revolta aici, au un calm incredibil. Iar batranii peste 70 de ani fac tot felul de actiuni pe social media ca sa incurajeze oamenii sa reziste. Un capitan de armata, la 100 de ani, a strans 20 de milioane de lire, din donatii, pt NHS. Stand in fatza usii, nimic altceva.
      Tine si de felul in care sunt crescuti oamenii, sa se poarte demn in orice conditii. Aici chiar e Keep calm & carry on.

      Ștergere
    3. Aici au rupt strazile, in unele zone, desi restrictiile par mai putin aspre; culmea e ca n-au cazut ca mustele cei care au facut-o (dar au fost amendati). Si aici sunt inchise parcurile si locurile de joaca (si se cheltuiesc milionae pentru banci si leagane - schimba mobilierul de prin aceste locuri).
      Accesul celor care au peste 65 de ani este destul de limitat la mediul online (mai ales in zona rurala).
      S-au strans si in Ro milioane de lei, sute de mii de euro - au donat marile companii, oamenii in general, si s-au cumparat fel de fel pentru cei care au nevoie, pentru spitale (desi nu se prea mediatizeaza chestiunea - ar da prost statul). Practic, noi avem de la stat numai interdictii, de ajutat, ne ajutam intre noi.

      Partea rea este ca masurile despre care am scris voia cercel sa fie implementate DUPA ridicarea starii de urgenta (15 mai), cand se... "relaxau" interdictiile.

      Ștergere
    4. Democratia lucreaza si omul a fost demis.
      Cred ca ar tb sa copiem si noi din eleganta englezilor care calm le rezolva pe toate si tot calm actioneaza pt binele tuturor.

      Ștergere
    5. Greu de tot se misca pe aici democratia... Ministrul ar fi trebuit sa-l demita inainte ca organizatii, partide, cetateni sa ceara demiterea individului.
      Ma faci sa oftez adanc! :) Din pacate, prea multi dintre noi nu au "educatie democratica", prea multi dintre noi nu inteleg - cu adevarat - ce inseamna "drepturile omului"... De-ar intelege, ar respecta altfel toate aceste interdictii si altfel ar fi fost "implementate".
      Calm, eleganta?! :)) Fara a generaliza, dar cand privesc la parlamentari, in special... Parlamentarii reprezinta poporul! Of. :)

      Ștergere
  2. Idioti cu idei vor fi tot timpul! Eu zic sa nu iti faci asa multe probleme Diana ca nu are cum sa se indeplineasca planul lui maret. Nu sunt bani la bugetul de stat si mai ales oamenii nu ar fi fost de acord cu asa ceva!Poate ne-am fi razvratit si noi desi la romani le e tare greu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sentimentul ca astia baga batul prin gard, lansand cate o aberatie si asteapta sa vada reactiile oamenilor apoi ies si zic "dar, vai! am fost gresit intelesi; nu-i vorba de asa ceva".
      Cred ca fara reactii "pe loc" din partea oamenilor sunt in stare de orice "guvernantii" (cel putin, cei de la noi).

      Ștergere
  3. nici eu nu scapam :)... eram in grupa 2! vai de capul nostru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In grupa a doua as fi si eu. :)
      La fel zic si eu... Daca la ei "relaxare" ar putea insemna si mai multe interdictii... e vai de capul nostru.

      Ștergere
  4. Batranii care traiesc la casele de batrani sau la centrele de ingrijire sunt izolati de familie aici in Olanda! Nu au fost luati cu forta de acasa si ma refer doar la cei care traiau deja acolo! In stare de pandemie aceste institutii sunt inchise vizitatorilor. Probabil ca acel ministru a vrut sa "copieze" Olanda doar ca a exagerat!
    Cei care sunt acasa, inclusive noi desi nu suntem înca "seniori" nu putem primi vizite si nu ne poate controla nimeni dar constiinta nu te lasa! Adica de ce sa iau virusul daca tot m-am izolat?! Tragedia este ca la casele unde traiesc cei cu un handicap sever nu se poate respecta distanta de 1,5 m cum spune legea. Acolo "hugs" sunt la ordinea zilei si poate ca de aceea sunt multi infectai si multi au murit! Si acolo nu este acceptata vizita … Dar asta e! Eu nu vad o dictatura in aceasta situatie, desi inteleg ca uneori singuratatea poate sa omoare!

    "Contactul meu" nu te mai agita asa rau ca sunt convinsa ca nu vei putea face nimic, este ca si cum eu citesc aici ziarul si iese fum din mine! Ai vazut ce au facut cu spitalul ultra modern din Cluj?
    Hai sa ne î mbatatam de oftica! 😅 LOL
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘


    Eu stiu ca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ceva timp, s-a "cerut" ca cei care sunt in camine (azile) sa fie luati acasa de familie (cei care au familie sau cei ale caror familii ar avea unde sa-i tina cat mai izolati)... Si aici sunt izolati de orice vizitatori cei care sunt deja in astfel de locuri.
      Nu e ministru asta cu idei crete - e administratorul de la "Matei Bals", spitalul de boli infectioase Bucuresti, un individ "calit" in era comunista.
      Nici aici varstnicii nu au voie sa primeasca vizite altfel decat pana in fatza usii, unde sa isi ia cele necesare de la cei care le aduc - familie sau voluntari.
      La cei cu handicap, institutionalizati, mi-e teama sa ma gandesc... Cei care au copii care sufera de autism sunt disperati, pentru ca acesti copii sunt obisnuiti cu o anumita rutina si ei nu inteleg de ce nu au voie sa iasa din casa...

      Un fel de dictatura este - una acceptata de toti cei care vrem sa nu ne imbolnavim. Planul despre care am scris era imaginat pentru DUPA iesirea din starea de urgenta, cand ar incepe "relaxarea"...

      Dragul meu "contact" <3 noi trebuie sa ne agitam pentru ca "nomenclaturistii" erei comuniste sunt aici! :)) Astia care ne conduc nu reusesc sa inteleaga mare lucru din ceea ce inseamna o democratie.

      Ups! Nu am vazut ce-au facut cu spitalul din Cluj, dar daca au facut ce-au facut cu cel din Suceava... pfuuu....
      Hai noroc, si sanatate! :)) Te imbratisez cu drag! Pupicios! <3 Muaaah!

      Ștergere
  5. Draga Diana, eu lucrez in spital. Am prietene si colege in linia I, colege si prietene care au copii, parinti in varsta si care, pt moment, locuiesc separat pt a nu ii imbolnavi. Mi se pare lipsa de respect din partea celor care bantuie pe strazi, care iau totul la misto ori care se plang de ,,sacrificiul lor suprem - izolarea". Mai bine izolat decat in linia I ori bolnav ori cu constiinta impovarata ca ai imbolnavit pe cineva. Da, cred ca e vb de constiinta si de constienta. Nu ne comparam cu alte state care au un sistem de sanatate pus la punct. Nu ne permitem o imbolnavire in masa. Daca se recomanda statul in casa tot anul, tb sa te conformezi. Eu asa cred.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg foarte bine pericolul la care se expun medicii, chiar si de n-as avea "cunostinte" in randul personalului medical. De exemplu, mama are o prietena al carei fiu este medic specialist in pneumologie, la un spital din Bucuresti; nora e tot medic, la dializa, tot in Bucuresti. Ei sunt izolati de familia lor, dar tot sunt impotriva unor masuri - ca izolarea totala pentru cei ca mama lor. Evident, sunt cazuri si cazuri, fiecare cu ce crede, dar aceasta nu inseamna, neaparat, inconstienta din partea tuturor si trebuie sa fie gandite unele masuri astfel incat sa nu aiba de suferit si mai mult varstnicii (si nu doar ei! poate afli cum e cu sarmanii copii care sufera de autism! si multi altii cu probleme extra grave si care sunt scosi din minti in acest moment asa incat or mor de apoplexie ori de coronavirus tot pe acolo).

      Sa fie "statul in casa" pentru toti, atunci (cu exceptia celor care au locuri de munca esentiale pentru ca altii sa poata sta acasa, eventual), nu unii sa poata merge la munca si altii obligati sa renunte... pentru ca nu toti pot lucra de acasa, nu toti sunt angajati in fabrici si "multinationale" sau la stat... S-ar conforma "statului in casa" si cei saraci rau de tot daca statul ar avea grija si de ei - dar n-are... s.a.m.d.
      Fara lumina zile opt luni?! Ar fi dezastru pentru toti (exceptie: cei care sufera de agorafobie)! Multi oameni locuiesc in apartamente care nu au nici balcon!
      Presupusele sisteme de sanatate puse la punct au cam dat chix cand oamenii s-au imbolnavit in masa (pentru ca niciun spital din lume nu cred ca e - n-a fost! - pregatit pentru orice fel de imbolnavire in masa)

      Te rog sa nu intelegi ca sunt impotriva masurilor de protectie, dar n-am cum sa nu ma gandesc la cei care chiar au probleme mari cu izolarea, mai ales. Ma "enerveaza" :) la max masurile, dar stiu ca sunt necesare, si le respect (masca, de exemplu, nu pot purta, si n-o sa port - ma sufoc si incep sa gafai daca merg vreo 50 m cu ea pe moaca).

      Ștergere
  6. Cred ca unii sacrifica totul pt un popor de inconstienti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e putin cam hazardata afirmatia. :)

      Ștergere
    2. Zilnic am vazut copii jucandu-se la bloc, nu poarta masti, iar adultii care-i insotesc au masti sub barbie sau agatate de-o ureche. Zilnic am vazut batrani plimbandu-se sau stand la soare pe banci in afara orarului in care au voie sa circule. De care ori merg la cumparaturi e foarte aglomerat. In joia dinaintea Pastelui in magazine era ca acum un an. Sa nu uitam mesele in familie, aniversarile care inca se mai poarta. Nu se numeste oare asta lipsa de respect la adresa celor care nu isi vad copiii sau parintii pt ca lucreaza intr-un mediu riscant?!

      Ștergere
    3. Si eu am vazut copii jucandu-se: cate doi-trei, supravegheati de parinti (sau ce-or fi) fara masti... Unii copii aveau masca, altii nu.
      Batranii care se plimba in afara "programului" poate ca nu au peste 65 de ani (unii au 60 si arata de 70, si invers). Ordonanta militara 3, prin art. 1, lit. e) - deplasările scurte, în apropierea locuinței / gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie / domestice - permite acest lucru, conditia fiind sa nu se asocieze mai multi de 3 nici la plimbare sau pe banci, daca nu sunt din aceeasi familie.
      Intre 11 si 13 e, cu adevarat, foarte aglomerat! Toti varstnicii se inghesuie atunci, conform ordinului, si ceilalti nu evita acest interval - egoism, ignoranta, indiferenta... dar nu toti sunt asa.
      Poate fi numita si lipsa de respect, dar... pana sa fie izolati aproape cu forta chiar si unii medici mergeau la ei acasa, desi li se oferise cazare prin diferite hoteluri si pensiuni.
      Da, stiu ca inainte de Paste a fost si mai mare inghesuiala... Probabil ca nu va creste numarul celor infectati! La cata inghesuiala e zilnic prin cele mai multe piete numarul de bolnavi cu "19" ar fi trebuit sa fie cel putin dublu... Sper din tot sufletul sa nu se intample asa ceva!

      Ștergere
  7. Despre autoritati...ce sa zic?! Este ireal totul. Unul zice ceva, altul sustine contrariul. Intr-o zi sustin o chestie, a doua zi se anuleaza ceea ce stiam. Eu personal mi-am pierdut increderea. Cred ca numai Dumnezeu ne poate salva in contextul dat, o minune divina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta e una dintre problemele grave, as zice. Nu reusesc sa convinga oamenii sa creada ce le spun ei pentru ca... sunt incredibili de zeci de ani! Cand oamenii nu au incredere in autoritati haosul e gata.

      Ștergere
    2. Sper ca lumea sa fie mai civilizata si sa nu complice situatia inutil.

      Ștergere
    3. La fel sper si eu!
      Exista, insa, o mare problema in domeniul educatiei si prea putini cetateni "preseaza" politicienii sa cladeasca un sistem de invatamant adevarat, unde toti copiii sa aiba acces la invatatura/educatie, sa nu se mai perpetueze lipsa educatiei, ignoranta... O lume civilizata se dezvolta prin educatia fiecarui cetatean in parte - dar: cator oameni le pasa de ceea ce se intampla daca nu ii afecteaza personal? Iata ca azi ignoranta unora ne afecteaza pe toti, direct si personal. :( Se vor schimba lucrurile in viitor? Putin probabil...

      Ștergere
  8. Am ajuns cam tarziu si cred ca s-a comentat destul pe subiect. Eram sigura ca il vei aborda. Cand l-am auzit prima data am avut o senzatie de voma, scuzati expresia. Am citit azi pe tel. un articol al unui virusolog american care se termina cu indemnul: 'PROTEJEAZA-TI SANATATEA MENTALA!!! NU UITATI CA PSIHICUL INSTABIL DISTRUGE SISTEMUL IMUNITAR!!!'
    Este o idee esentiala, dar unii stiind asta, parca o fac special sa ne faca varza. E parerea mea, evident, dar ce alta concluzie pot trage? Ca sunt 'asimptomatici'? Chiar TOTI?
    Am facut un giumbusluc si acum vreau sa formez postarea... Asa, pentru detensionarea starii de spirit! :D Pupici, Diana draga! Un final de saptamana senin! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) La un asa proiect...! Numai gandul ca exista oameni care pot elabora astfel de planuri e de spaima! Am citit proiectul noaptea, si mi-a sarit somnul!
      E o concluzie la care au ajuns mai multi - inclusiv dintre cei care erau foarte multumiti de modul in care sunt "protejati". Aproape toate masurile pe care le inventeaza (in mai toata lumea), toate informatiile contradictorii par a fi menite sa zapaceasca oamenii. Vorba nu mai stiu cui: "nu-i poti convinge, zapaceste-i!"
      :)) Nooo! Nu sunt "asimptomatici" toti - unii stiu exact ce vor. Altii, cu putere de decizie, incep sa se balbaie cand sunt intrebati cate ceva si nu stiu ce sa raspunda sau... nu stiu cum sa nu raspunda.

      Cand apare, voi fi prezenta! :)
      Multumesc, Suzana draga! Un final de saptamana senin iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  9. Din pacate nu mai recunoaste nimic... Prin alte parti era dat afara din toate functiile dupa asemenea chestie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat... Am citit scrisoarea lui publica (am actualizat textul si am incercat sa argumentez de ce nu mi se pare credibil in scrisoare). Cred ca a prins un pic de curaj cand au inceput, chipurile, sa telefoneze pe la redactii tv fel si fel de... specialisti care-i laudau competentele si afirmau ca l-au intalnit la fel si fel de conferinte (unele sponsorizate de "big pharma", cum reiese din ancheta celor de la Rise Project).
      In alte parti exista oameni de bun simt la nivel inalt...

      Ștergere
  10. Mă bag și eu în vorbă.
    1. Linkul s-a încărcat foarte greu,dar am vrut să verific încă o dată chestiile care m-au șocat. Sunt acolo.
    Bătrânii ca bătrânii,dar se propunea un guvern Anti pandemie și ca toate costurile privind electrica, apa, salubritatea să fie plătite de Guvern. Plus alte minuni cu TVA-ul și alte costuri. Mi s-a părut o tentativă de naționalizare plus distrugere completă a economiei.
    Nu găsesc cuvinte să explic senzația avută citind. Era de groază.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si iti multumesc. :)
      Si la mine s-a incarcat foarte greu azi; m-am gandit ca or fi blocat documentul, sa nu mai poata fi citit (pentru orice eventualitate, am facut "print screen" lafiecare pagina) :)

      Daaa! Si-a arogat si atributii in materia fiscalitatii! Si acest gest i s-a reprosat in "cererile" facute de unii si altii pentru demitere.
      Pana si combustibilul folosit de oameni pentru a merge la munca ar fi trebuit sa fie decontat de stat; voia eliminarea TVA si a taxelor!
      Cred ca iti inteleg senzatia, pentru ca mie mi-a sarit, efectiv, somnul!

      Ștergere
  11. Povestea/cazul doctorului Cercel este 100% politică; l-au dat de gol politicienii care il apără.
    Sănătate si răbdare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E absolut clar!
      Prima data l-am vazut (am aflat ca exista) intr-o emisiune TV a lui Andrei Gheorghe; vorbea despre sida si a descris un simptom care poate aparea in cazul mai multor afectiuni ca fiind caracteristic cert numai pentru sida... A fost momentul in care mi-am zis ca omul trebuie sa fie razna... De atunci, de cate ori se intampla sa-l aud verificam imediat afirmatiile lui.
      Multumesc, la fel! :)

      Ștergere
  12. Cum să izolezi bătrâneii și să-i scoți dintre copii😲
    Mă mir cum sunt în stare să vină cu astfel de propuneri?
    Ar trebui să le fie rușine să se afirme, ei cu funcții atât de mari în stat, dar cu aberații care nici de un adolescent nu sunt tolerate..
    Cred că au vrut să se scape de vârstnici mai repede decât ar fi făcut-o acest virus..
    Weekend Plăcut iți Doresc, Diana !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A ramas administrator sef la spitalul "Matei Bals" - ceea ce tot e prea mult avand in vedere ce "obiceiuri" pare ca are.
      Propuneri de acest gen, cand sunt puse in practica, sifoneaza multi bani.
      Rusine?! La cei cu functii inalte in Ro?! Nu cred c-o sa traiesc s-o vad si pe asta. :)
      Cred ca el vrea doar sa-si dovedeasca puterea; cred ca e un fel de afrodisiac pentru el suferinta altora, enervarea altora...
      Multumesc, Stef! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  13. Nu stiam ce ai spus tu pe aici din antecendentele 'streinului'. Daca a rezistat atat, plasa e intinsa rau!
    Oricum, la fel de socant mi se pare si ce scrie aici:
    https://www.mediafax.ro/externe/ce-scrie-presa-internationala-despre-avalansa-de-amenzi-date-in-romania-pentru-incalcarea-masurilor-de-izolare-78-de-milioane-de-euro-19094167
    Rautatea unor oameni este maxima si monstruoasa, iar legislatia este svaiter!
    Nu mai vreau sa aprofundez, trebuie sa respir adanc, ca neuronii mei sufera! Este cu mult peste incredibil tot ceea ce se intampla.

    Diana, sa ne mentinem mentalul pe linia de plutire, ca astia sunt de groaza...
    Pupici si un weekend cat mai simpatic!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ales sa "actualizez" (si sa lungesc textul) pentru ca sunt multi cei care cred ca unii il critica pe individ doar pentru ca nu le place mutra lui sau pentru ca ar fi vreo... teribila concurenta profesionala pentru cineva. :)

      Multumesc pentru link. Din primul moment cand au marit amenzile nepermis de mult mi-am spus ca iar e o vanatoare de bani... Inteleg sa faci asta pentru a-i face pe unii sa respecte un ordin, dar sa amendezi cu 2000 de lei pe cineva care nu a scris data, sau data nasterii (in fine, o greseala de forma!) in declaratie este absurd! Celor din apropierea mea le-am spus ca de s-ar intampla sa fie amendati pentru ca nu au scris corect declaratia sa nu plateasca, si imediat dupa 15 mai sa conteste amenda in instanta - ar castiga fara efort (cel putin, conform legislatiei in vigoare). Cred ca si dintre cei care au platit pentru astfel de "contraventii" au sanse sa castige si sa-si primeasca banii inapoi. Am asa, un sentiment: cei care nu au platit amenda nici nu vor fi obligati sa o plateasca daca singura lor "contraventie" este ca nu au scris data in declaratie.
      Si pe mine ma ingrozeste rautatea unor oameni! iar cand acesti oameni mai au si putere de decizie e... teribil!
      Viata bate filmul!

      Multumesc, Suzana draga! Mentalul meu e bine - se "zapaceste" din cand in cand ratiunea si se cutremura logica - dar numai pentru scurt-scurt timp. Apoi vad ce se poate face. :) Ceea ce ni se intampla este rezultatul a zeci de ani de indiferenta a majoritatii preocupate numai de interesul personal imediat.
      La fel iti doresc si eu! Wekend vesel! Ce fain ar fi sa avem motive sa rȃdem in hohote macar la fiecare sfarsit de saptamana! :)) Pupici! <3

      Ștergere
  14. Eu sincer am incetat sa ma mai uit la stiri in ultima perioada pentru ca mi se pare ca totul se prezinta ca o melodrama, dar am auzit si eu despre aceasta aberatie. Incalca grav drepturile omului( care exista chiar si pe perioada de stare de urgenta, asa cum ai menitonat si tu) si numai prin simpla denumire a proiectului 'Vacanta mare' mi se pare o batjocora, o ironie de o nesimtire crasa.
    Sincer nu stiu ce avea in plan pentru 'grupele de munca', stiu doar despre inchidirea fortata( pentru ca asta voia sa faca) a batranilor peste 65 de ani...asta in opinia mea este o condamnare la moarte lenta sau directa, dar clar este o rapire a drepturilor fundamentale ale omul si o condamnare la moarte
    Absurd mi s-ar fi parut daca acest proiect batjocoritor ar fi fost aprobat, in momentul ala orice speranta as mai avea pentru viitorul acestei tari ar fi murit
    Daca chiar vor sa ajute batranii, pentru ca da, multi chiar au nevoie de ajutor, nu au puterea fizica si/sau materiala sa isi cumpere mancare, sa isi faca curatenie, nu au rude in oras cu ei, sa'i ajute pe ei, nu sa bage fortat toti batranii in azil si sa riste contaminarea in masa, du-le cumparaturi, du-le o masa calda, ajuta-i cu internarea in azil gratuita a persoanelor varstnice care doresc asta dar nu isi permit.
    M-am activat putin cam tare, scuze, ma super frustreaza chestiile astea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru prezenta!
      Si eu ma cam activez direct in viteza a cincea in anumite situatii. :)
      Sper sa nu ajungem in puntctul in care astfel de planuri sa fie aprobate si puse in practica! In lume, dictatorii isi consolideaza pozitiile in aceasta criza... Din Europa, Ungaria si Polonia sunt intr-un pericol real de a deveni, din nou, dictaturi...

      Sarmanii varstnici! Sunt unele organizatii (si persoane fizice individuale) care ii ajuta cum pot... Dar acestia nu pot ramane sa le tina de urat, sa le linisteasca temerile... Si eu vad ca un fel de condamnare la moarte lenta anumite masuri luate pentru "protejarea" lor.
      Le e teama multora dintre ei ca de vor accepta sa fie internati vor ramane fara locuinta... :( Unii se tem sa nu fie jefuiti de cei care par ca ii ajuta... (au motive, pentru ca multe de gen s-au intamplat si fara situatie de criza). E tare greu pentru unii dintre acesti varstnici. E greu si pentru multi tineri, care sunt alaturi de familie.
      Pfuuu... Sper sa se termine cat mai repede cu pandalia aceasta!
      Numai de bine! :)

      Ștergere
    2. Statul ar putea sa vina in ajutorul persoanelor in etate facand exact ceea ce fac acele organizatii si persoane individuale pe care le-ai mentionat si tu. Daca vor cu adevarat sa ajute batranii si pe cei in dificultate, pot face asta, nu sa vina cu idei de a impune masuri draconice, ireale, batjocoritoare si inumane

      Ștergere
    3. Teoretic, fac acest lucru: au pus afise ca se ocupa de cumparaturi diverse, inclusiv medicamente. Problema e ca nu se gasesc unele medicamente de care unii au nevoie; varstnicii se tem ca mor singuri in casa, ca nu vine ambulanta, iar daca vine cine stie unde ii duce si ce vor pati... Cred ca singuratatea este cea mai grava problema a unor varstnici.
      Chiar ca batjocoritoare apar unele masuri pe care unul (si, poate, nu doar el) a vrut sa le implementeze...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.