2023-12-02

Explorator și foto de Advent. Tricolor

Prima zi din decembrie a adus vreme caldă – mult prea caldă pentru prima zi de iarna calendaristica, dar nu s-a supărat nimeni, mai ales ca a fost cu parada militarilor, pompierilor, polițiștilor, sanitarilor și alții.

E un alt sentiment când cei care, teoretic, sunt în slujba cetățenilor defilează prin fața acestora și altul e sentimentul când cetățenii defilează prin fața unor politruci cu funcții politice care stau în tribune urmărind cum masele trec la vreo doi metri mai jos, scandând lozinci de viața lunga pentru unii care tot în slujba cetățenilor erau (tot teoretic).

In prima zi din decembrie a fost Ziua României, motiv pentru care a avut loc și parada amintita mai sus. Dacă e cu Unire, atunci e și cu tricolor, si-atunci Adventul Fotografic ediția a II (AF II) este cu tricolor. Didi prezintă mai jos tricolorul, o harta din plastic a României și creioanele colorate pe care le va folosi mai târziu.

papusa cu tichie rosie, fular alb cu rosu, langa harta din plastic a Romaniei, o panglica tricolora, creioane colorate si o lumanare-cub din bile

După ce a fost pozata cu harta, creioanele și tricolorul, Didi nu s-a mai saturat, s-a băgat și la Adventul Exploratorului Creativ. În cuibul cu numărul unu din bradul de Advent a descoperit creioane colorate cerate și un bilețel cu indicația de a le folosi pentru a crea ceva în culorile drapelului României: roșu, galben și albastru.

papusa mica, imbracata in alb, cu o caciula rosie, fular rosu cu dungi albe, un tablou cu harta Romaniei colorata rosu, galben, albastru si un drapel in mijloc si o inimioara rosie

A conturat harta pe hârtie albă, a colorat-o roșu, galben și albastru, și orașul cel mai drag ei l-a marcat pe harta cu o inimioara roșie cu sclipici. Pentru ca părea prea sărac desenul, a conturat și un drapel în mijloc.

După ce-a terminat de colorat a decupat hârtia albă pe conturul hârtii, a lipit-o pe un carton ondulat tăiat după același contur, a prins o agățătoare bleu apoi a camuflat cartonul maroniu cu hârtie albă. Intre cele doua hârtii, sa acopere cartonul și conturul hârtii să fie mai estetic a plasat silicon roșu cu sclipici.

Probabil ca data viitoare n-o mai las să se amestece – dacă am timp să mă ocup personal. Așa sunt spiridușii, curioși, băgăcioși și... răutăcioși din când în când.

6 comentarii:

  1. Rautaciosi? Nuuuu, nu cred. Poate ne mai trag de maneca, ca sa ne directioneze mana! S-a descurcat foarte bine. Data viitoare poate faceti un duet. Fiind doua, puterea creste!
    Pupici si o duminica placuta, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mie se pare că a făcut o treaba minunată, dar voi știti mai bine cum să vă împărțiți responsabilitățile. Minunată ideea. Felicitări!
    Spor si inspirație mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  3. UIte un sablon din acesta mi-ar fi trebuit mie in timpurile cand trebuia sa fac harti pe caiet :))))))).
    Imi place mult ideea - sunt curioasa de ce Didi a ales albastru pentru steag (ne zice? :D).
    Pupici cu drag si imbratisari :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Te quedo muy lindo. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place lucrarea ta! AM avut o idee asemanatoare, dar nu mi-am mai gasit harta de plastic sa fac conturul si am abandonat ideea. DEsenasem eu un contur, dar....
    Pupici. Duminica frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. A muncit ceva Didi la harta cu tricolor! Undeva în sertare mai am și eu un șablon cu harta de când eram la școală!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.