2023-12-13

Tigrisor mini puzzle. AEC 11

Afara se aude vântul suflând greu, aducând parfum de frunze ude, specific toamnei. E frig, dar e frig de toamna, așa ca nu aștept sa ningă (și poate va ninge!)

Oooof! Alunecam pe panta reveriilor și hop! Didi imi dă un cot, arătând spre micul puzzle deja montat din noaptea zilei de 11 decembrie. O înțeleg.

tablou mini puzzle capul unui pui de tigru

Tigrul este un animal fascinant chiar și în poze! E o specie pe cale de disparitie – trei subspecii se pare ca au dispărut deja. Despre tigrul chinezesc și tigrul siberian se spune ca sunt subspecii în mare pericol de a dispărea. În toată lumea, populația de tigri în sălbăticie este de vreo patru mii.

Mda. Revin la joc. Vreau sa postez relativ cronologic, dar ți-ai găsit! La puzzle, când am scos din cuib punguța am văzut un ochișor – cred ca l-a văzut și Didi pentru ca amândouă am zis: un tigru! Poate ca ea a stiut, dar eu am privit rapid celelalte piese care se vedeau și așa m-am gândit la tigru. Si mult m-am bucurat! 

brad calendat Advent si piese de puzzle demontate, apoi imaginea unui cap de pui de tigru

Doar ca nu ne-am împins una pe cealaltă care sa monteze piesele descoperite în cuibul unsprezece al bradului-calendar din Adventul Exploratorului Creativ.

Am câștigat eu, ca-s mai puternica decât ea – ea nu și-a recăpătat puterile magice. Mi-a atras atenția, la un moment dat, ca am pus greșit o piesa la boticul felinei:

- Pentru a monta un puzzle e nevoie de altceva, nu de forță! așa mi-a zis.
Cred ca și-a luat revansa pentru când am câștigat eu dreptul sa montez piesele și i-am spus ca trebuie să se mai antreneze pentru a avea forța.

Mai apoi, Didi s-a așezat, satisfăcută, lângă imaginea micului tigru.

papusa mica, imbracata in alb, cu tichie rosie langa un tablou mini puzzle cu un cap de pui de tigru

Sper sa nu-și imagineze ca e viu. De jucat cu el, se poate juca – oricine se poate juca cu un mini puzzle lipit pe o bucățică de carton (am folosit – în sfârșit! - lipiciul special primit tot de la MNiko).

E un mic tablou care ar putea fi și ornament în brad. Din piesele ramase – care nu se potrivesc în imagine - am montat altceva.

M-am mai jucat un pic în programul de editat fotografii și am înscris poza portretului de tigru pui într-o amprenta de.. câine, în ideea (declarata!) că puii nu prea lasă și urma ghearelor în pământ, dar, de fapt, nu am fost atenta când am ales urma. Hm.

imagine cap pui de tigru in contur de labuta de caine

Pentru ca e cu puzzle inscriu aceasta postare si in Club de puzzle gazduit de MNiko.

Fotografiile sunt editate în programul online gratis (fără înregistrare pe site):

8 comentarii:

  1. Ce idee mortala! Sa editezi puzzleul ca labuta de catel 🤗😍🤗💞🐾 tare fain tablou!
    Imi place mutrita tigrisorului 🥰 arata ca un motan mai altoit 😂😅
    Pupici draga Diana.
    Ganduri bune si imbratisari de la Trio pentru Quattro 😘🐾💞🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Ca un motan mai altoit!" 😂 Se poate spune si asa! 😂 In cartier e un motan/o pisica ce are o mutrisoara care seamana, la nuantele parului, cu un tigru - si cred ca are si fire de tigru, la cat de "artagos/a" este. 😊
      Pupici si de la mine pentru tine, Carmen draga! 💕
      De la quattro pentru trio urari de bine si imbratisari! 💞 🐾 🤗 🍀

      Ștergere
  2. Es un lindo tigre y una genial idea. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai dar este superb tigruletul :D Tare mult imi place. Va trebui sa imi lipesc si eu cele doua mini puzzle-uri. Inca nu am gasit pe ce - poate cu ocazia asta incerc si eu lipiciul (cu ajutor :D).
    Imi place si cum te-ai jucat - hihih.Eu stiu de ce ai nimerit labuta aceea.. uite.. e o 🧡intoarsa :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tigrisorul tau, parca este un bunic sfatos...
    Faina imaginea. Niko a ales tematic...
    Pe ce l-ai lipit?
    Pupici si seara frumoasa, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Iooooi, ce făţucă dulce are! E frumos foc şi ideea ta a fost tare faină!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am o vorbă când cineva încearcă să potrivească o piesă aolo unde e clar că nu e locul ei „ intră doar cu ciocanul”.
    Chiar e un ornamend deosebit. Pentru cineva pasionat de animale ca tine chiar s-a potrivit.
    Spor în toate!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.