2023-12-15

Capcana pentru vise de Crăciun. AEC 10

Capcana pentru vise (sau prinzătorul de vise) este un obiect specific folclorului nativilor americani – evident, nu specific Crăciunului. Un prinzător de vise poate fi utilizat de cine vrea, chiar și numai pentru decor.

În jurul nostru exista gânduri și energii pozitive, dar și gânduri și energii negative. Un prinzător de vise e utilizat pentru a ocroti pe cei mici și pe cei mari de coșmaruri, de gânduri negative, de energii negative și a-i ajuta sa capteze și sa păstreze doar energiile și gândurile pozitive. De regula, un dreamcatcher (prinzător de vise) se agata deasupra patului, pentru a filtra toate gândurile și energiile care circula în timpul nopții și a lăsa numai gândurile bune și energiile pozitive sa alunece pe firele atârnate în partea de jos a cercului care e corpul capcanei pentru vise. Dar poate fi așezat la fereastra, deasupra ușii și... în bradul de Crăciun sau în apropierea acestuia; de ce nu?

prinzator de vise din mileu agatat pe crenguta de brad
Ceea ce am făcut dintr-un mileu croșetat (folosit cândva ca suport sub căni, cești, pahare) am numit prizător de energii la Crăciun. Se presupune ca de Crăciun sunt toți oamenii mai buni, dar știm toți ca nu e tocmai așa. Astfel, am lucrat un filtru care sa țină departe energiile și gândurile negative.

dreamcatcher (prinzator de vise) di mileu macrame fetru verde, fir auriu, paiete diverse
Didi a fost la fel de vesela ca și mine când am descoperit punguța cu paiete și n-am convins-o sa iasă din cadru când le-am fotografiat. 

brad de Advent din tuburi carton, papusa si paiete
Mai apoi, însă... iar a găsit motiv de supărare și a refuzat să fie fotografiata lângă ornamentul făcut de mine.
Ea a susținut ca pe verso s-ar fi potrivit mai bine fetru roșu, dar eu am insistat cu verde. Când am terminat mi-am dat seama ca Didi avea dreptate. Cu roșu, s-ar fi văzut mai bine (cred) paietele pe care le-am lipit pe mileu (doua steluțe, doi fulgi de nea și un brăduț descoperite în cuibul 10 din bradul-calendarului pentru Adventul Exploratorului Creativ. Ideea de a folosi macrame am preluat-o de la MNiko.

Intre mileu și fetru am înghesuit un smoc de fire aurii care s-au încurcat foarte tare pentru a putea fi ușor folosite altfel.

Am înșirat pe ață doi clopoței (paiete), trei paiete aurii pe care am lipit un brad, un pom de Crăciun, și o steluța. Agățătoarea e panglica de la o punga de cadouri.

În realitate sclipește, dar în poza nu am reușit sa redau sclipirile, jocul de culori al paietelor.

6 comentarii:

  1. vai ce dragut! Chiar o idee mega pentru mileutul iesit din moda! Cât de bine se completeaza toate ornamentele - o sa fie un decor perfect pentru bradul de Craciun! Felicitari Diana draga ♥
    Pupici si îmbratisari de la trio pentru quattro 😘 💕 🐾 🤗 Gânduri bune ❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos mileul și potrivit pentru un prinzător de vise. Îmi place cum ai folosit paiatele, dar de data chiar trebuie să-i dau dreptate lui Didi. Poate că roșu ar fi fost mai bine, nu am văzut paietele de pe el decât după ce am citit de ele.
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai avut o idee foarte buna! Mileul arata superb e post de prinzator! Si ce frumos l-ai decorat, cu sclipiri! Didi sa nu mai fie suparata si sa faca bine sa se prezinte la poze (la datorie)...cu cat sta imbufnata, cu atat isi recupereaza mai greu si incet puterile.. zau asa :D .
    Noroc cu prinzatorul.. cred ca deja este vindecata de ... suparare:)))
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dear Diana,
    How creative to create this out of what others would consider nothing. I love green, so the green background works for me. I'm thinking we all could probably use at least one dream catcher in our lives. I know I could. Yours is lovely. I'm not always on here much, so I want to wish you a beautiful holiday season filled with what makes you most happy. Take care.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca imaginatia poate face ca orice sa se potriveasca oricand.
    Imi place enorm cum l-ai gandit si realizat. Si ar fi minunat sa tinem la distanta
    energiile negative prin intermediul unui obiect magic!
    Felicitari, Diana draga! Un weekend cat mai placut!❤️😘

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.