2023-12-15

Figurine textile. AEC 8

Pfuuu! Un început bun; nu-i așa? Ce-am vrut și ce-a ieșit.

În cuibul 8 din bradul-calendar pentru Adventul Exploratorului Creativ am descoperit zece dischete pentru demachiat. Ups! Nu m-am gândit vreodată ca se poate lucra din ele ceva decorativ (nici nu am avut ocazia sa văd, întâmplător, ceva decorativ făcut din astfel de dischete).

Am văzut ca Mihaela a lucrat ingerași din aceste dischete, și o floare, postând și link activ direct spre pagina cu indicații de pe site-ul krokotak. Am dat fuga acolo și mi-am zis ca-s ușor de realizat îngerașii.

Îmi plac îngerașii – ideea de ingerași, arhangheli și alte ființe spirituale, fantastice, magice – așa ca alegerea a fost perfect fireasca. Ha. Alegerea a fost simpla, lucrarea îngerașilor însă... Pfuuuu! (cum ziceam la început)

trei ingerasi albi din dischete demachiante si o floare din acelasi material

Eu zic ca am urmat instrucțiunile doar ca... nu am reușit sa tai cum ar fi trebuit. Corpul îngerașilor e ok, dar aripile și capul... Mvai! Sper sa nu se supere îngerașii pe mine. Contează gândul, sa zicem, și mai puțin modul de realizare.

dischete demachiante si figurine realizate din acestea

Cei care au văzut îngerașii lucrați de mine au avut diverse.. reacții. De exemplu:

- Sunt fantomele Crăciunurilor trecute?
- Sunt trei dintre cei patru călăreți din Apocalipsă, și-și caută trompetele prinse de discul cu bile?
- Primul îngeraș pare că-și ridică aripile, speriat de ceva; al doilea pare ca mimează nerăbdarea, iar al treilea are aripioare ca de albină.

Le-am spus tuturor celor care au comentat că aceștia sunt ingerași. În fond, ce om ar putea jura că un îngeraș arata într-un fel sau altul? Contează puterea lor, nu aspectul. Părerea mea. Hm. Știu... Din păcate, nu sunt tocmai reușiți, dar dacă-i privesc ca fiind ingerași ii văd chiar frumușei. Asta e: am ratat, dar contează și intenția; nu? M-am străduit, dar nu mi-a ieșit ce-am vrut.

Ornamentul (?!) cu trei petale l-am vrut floare – biluțele sunt din polistiren (din cuibul patru al bradului-calendar amintit).

Talentul mi-a patinat serios de data aceasta, dar a alunecat rău de tot în altele... pe care nu le-am prezentat încă. Cred ca am lucrat în perioadele când neuronul meu avea somn de voie.

4 comentarii:

  1. Recunosc ca nu m-am uitat cum se fac. Insa cred ca nu le-as fi facut atat de evident ochii. Deturneaza putin atentia, cred eu. Poate de aceea au fost reactiile. Oricum nimeni nu stie cum arata, sau aproape nimeni. Poate in vis.
    Oricum, s-a marit colectia de podoabe de pom, ceea ce e foarte bine.
    Pupici si weekend placut, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am fost pozată citind articolul tau, cică arătam tare fericită. Adevărul e că m-a distrat încheierea. Știi, de pe margine e ușor de comentat. Depinde și de tonul cu care au fost făcute comentariile, așa scrise, mie acum mi s-au părut haioase.
    Îmi plac îngerașii tăi și eu îi văd exact așa îngerași. Dar eu știu cât de greu se lucrează cu dischetele demachiante și cât de dificil e să tai. Așa că din partea mea ai toate felicitările!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea., dar stiu ca le-ai facut o reclama Ingerasilor, numa-numa. Eu ce sa zic cu movilele mele. Intre timp le-am unit si le-am transformat in baza la decoratiunea de pus pe masa si suportul caruselului. :)))
    Dar apreciez umorul (si sa nu se supere Ingerasii) - am ras pe saturate. Multumesc.
    Cred ca va trebui sa fac si eu inca ceva cu dischete acum ca movilele s-au metmorfozat.. Poate alte movile :))) ca dadeau bine in decor .
    Puuup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  4. Lindos angelitos. Eres muy habil. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.