2023-12-02

Advent fotografic, crengute de brad

Cald-cald afară! Vântul sufla foarte puternic, în rafale când calde când reci, ridicând, în oraș, covorul de frunze, spulberând, la înălțime, covorul de nea. Pe la ora două a.m. norii s-au scuturat serios de apă, dar nu mai mult de cinci minute; speram ca picăturile de apă să se transforme în... fulgi de apă, dar n-a fost să fie (deocamdată). Gata cu prognoza meteo! Sunt ocupata acum cu crenguțele de brad – tema pentru ziua a doua din Adventul fotografic ediția a II-a. Bine, sunt ocupată și cu Didi! Tocmai s-a cocoțat intre crenguțele de brad, privind spre zări... numai de ea știute. O las acolo; ce să-i fac?! În mintea ei de păpușă-spiriduș, își imaginează că supraveghează îngerașii. N-are, ea, habar că-i tocmai invers.

crengute de brad in vaza, felicitare cu ingerasi, brad impodobit, din ghips si papusa cu caciula rosie intre crengile de brad

Poate că-și recuperează puterile de spiriduș?! În cazul acesta, mai bine nu m
ă cert cu ea.

Legenda spune ca spiridușilor le place să adune aur, pe care îl păstrează într-o oală, la capătul curcubeului. Dacă o fi așa sau ba sunt sigură ca nu voi afla. Nu de la Didi, cel puțin. Se mai spune ca omul care capturează un spiriduș ii poate cere acestuia sa ii îndeplinească trei dorințe dacă vrea să fie eliberat. Pe Didi nu am prins-o, am primit-o în dar anul trecut de Crăciun, ca păpușă, dar o eliberez, de-i musai, fără să-i cer să-mi indeplinească dorințe - eu ce-as mai face atunci?! Cine mi-o fi dat-o o fi știut ca, de fapt, e spiriduș? Spiridușii sunt duhuri binevoitoare – în cele mai multe cazuri, dar le arde de șotii.

5 comentarii:

  1. CE frumos s=a asezat in crengutele de brad - deci asa! Asa a ajuns la tine :). Eu cred ca tu oricum nu o tii captiva, ca sa fie nevoie sa o eliberezi. dar partea cu cele trei dorinte cred ca mi-e simie cunoscuta. Pesemne am citit in Spiridusa Adevarului despre ele.
    La noi vremea a fost un smog desavarsit. Ce pot sa zic...poluare cu „talent” si multa inconstienta.
    Dar mi-a prins bine intalnirea cu Didi (nu stiu de ce tot imi bate Dodo, pe cuvant ... daca cumva imi va scapa si n corectez, suspectez ca domnisoara imi joaca un renghi.. hahaha). Serios vorbind, parca mi s-a desfundat si mie nasul si pot respira uman. Sa fie intr-un ceas bun:D
    Somn usor :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Aranjamentul tău este simplu, dar foarte frumos! Didi chiar pare o mică spiridușă! Felicitări! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun loc și-a găsit spiridușul in vârful bradului!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte simpatică spiridușa Didi. Cred că știe că nu e captivă, dar și-a asunmat o misiune să te ajute în această provocare și nu pleacă că tu ești un suflet cald și bun. Îi place la tine și poate că visează să fie mai mulți oameni ca tine. Sau poate cheamă îngerașii în ajutor să potolească vremea capricioasă.
    PS: am recunoscut figurina de ipsos. Frumos pictată.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cate lucruri nu stiu despre spiridusi. Imi pare bine ca un strop aflu de la tine.
    Ce frumos ai aranat totul pe matase alba! Minunat!
    Felicitari, Diana draga! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.