2023-12-15

Bradul din clesti de rufe. AEC 3

Cleștii de rufe m-au nedumerit un timp. Deși am văzut cam cum pot fi folosiți pentru a deveni obiect decorativ nu am reușit sa aleg – aveam senzația ca n-o să-mi iasă mai nimic. Și... Hm. Iată ce-a ieșit:

Brad si Mos Craciun din clesti pentru rufe

În cuibul trei al bradului-calendar pentru Adventul Exploratorului Creativ am descoperit șapte clești de rufe: doi mari, doi mijlocii și trei mici. Am zâmbit. Clești mici-mici am mai folosit, pentru mărțișoare, dar pe cei mari ii știam numai având utilitatea de a prinde rufe pe sarma.

clesti pentru rufe, brad si Mos Craciun din clesti de rufe

Am folosit cleștii mari, formând din ei o forma de brad. Am vopsit cu acrilice și am ornat bradul și pe o parte și pe cealaltă cu biluțe din polistiren (din cuibul patru al bradului-calendar amintit) și cu paiete. Beteala e fir auriu. În vârf am lipit steaua din ghips descoperita în trusa exploratorului creativ. Am colorat-o cu acrilice și am lăcuit-o.

Brad din clesti de rufe, impodobit cu bile polistiren, paiete rosii, verzi si albastre, beteala din fir auriu si stea din ghips in varf

Nefiind atenta când am lipit-o, am lipit-o invers – adică, având doua colturi în sus. Și am fost întrebată ce vreau sa transmit. M-am prins mai greu de sensul întrebării, dar am avut bafta: s-a dezlipit ușor și am așezat-o corect.
Bradul poate fi agățat, dar are echilibru și așezat.

În legătura cu Moș Crăciun... O-hooo! Am fost întrebată dacă știu ca a trecut Halloween. Da, știam, dar... Cred ca arata așa de aiurea pentru ca i-am făcut un fes prea mare, iar melana prinsă la fes e prea multă și banda prea lata (arata ca și cum ar fi legat la cap).

Oricum, și Moș Crăciun are echilibru dacă e așezat. Dacă îl strâng de cap îl pot prinde și pe ramura de brad.

Cele doua ornamente sunt terminate de ceva timp doar ca... acum le-a venit timpul pentru publicitate.

4 comentarii:

  1. Iarasi o idee deosebita sa faci un bradulet din clestisori. Parca seamana si cu un modul din acela pentru aselenizare. Nu stiu de ce am ajuns atat de departe. Cred ca ma obsedeaza... luna! Poate ca se ascunde ceva sub fesul Mosului. Poate ca de acolo izvorasc cadourile...
    Joc placut in continuare si weekend fain, Diana draga! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Să înțeleg că și co coabitezi cu un „comentator sportiv”? Așa îi spun eu partenerului când găsește nod în papură la orice fac. La urma urmei nu ne-am născut învățati și orice obiect nu tocmai reușit are farmac poate mai mult decât unul ca scos din cutie. Are o poveste în spate și cu siguranță va fi șinut minte mai mult decât cele perfecte.
    Felicitări și pentru brăduț și pentru Moș.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt invidiosi pe Mos. Iti zic eu. Pfff.. auzi! E super haios. :D Ce idee faina ai avut!
    De bradut nici nu mai zic - a iesit genial :D. (am rasucit lapopul sa vad cum ar arata cu cele doua colturi in sus :)))) - mi s-a parut ca arata ca un motanel ... nu m-am prins ce altceva ar fi putut fi .. dar sunt si obosita si oricum daca o fi vreun simbol a ceva, nu il stiu).
    Felicitari pentru ornamentele realizate. Sunt superbe!!
    Pupici 🧡

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai avut o idee super să realizezi din clesti un bradulet! Cred ca e primul bradut facut din carlige de rufe pe care il vad! Si a iesit chiar bine! Felicitari. Pupici

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.