2023-12-16

Pictura kitsch peisaj de iarna. AEC 7

M-am străduit, dar degeaba! A fost binișor pana când am aplicat pasta de dinți. În realitate arata un pic, un pic mai bine, pentru ca se vede altfel sclipiciul adăugat, altfel textura.

Abia am convins-o pe Didi sa apară în poza, sa vadă privitorii și ceva drăguț! Greu s-a lăsat convinsa să fie asociata cu pictura mea (patratul cu latura de circa 14 cm).

o papusa mica si un desen urat cu peisaj de iarna pictat cu pasta de dinti alba si bleu

În cuibul 7 din bradul-calendar pentru Adventul Exploratorului Creativ am descoperit doua pliculețe cu pasta de dinți (albă și bleu), și un bilețel pe care scrie: pictează cu pasta de dinți. M-am bucurat, pentru ca s-au activat amintiri din școala generala, când am folosit destul de multă pasta de dinți albă. Tubul cu alb se termina mereu și mereu primul, în momente perfect nepotrivite! Locul de unde aș fi putut cumpăra tuburi separat de setul de culori era prea departe, dar pasta de dinți aveam din belșug (părinții aveau întotdeauna stoc)

Amintirea a rămas plăcută, dar pictura mea... Mvai! Tot ce-i alb e pasta de dinți albă, cu rol de zapada; ce e albăstrui e cerul. Copacul, casa, gardul, conturul dalelor aleii sunt făcute cu creioanele cerate descoperite în cuibul unu al bradului-calendar amintit. A ramas suficienta pasta de dinti dar, efectiv, nu mai am timp sa ma orientez spre altceva.

pliculete cu pasta de dinti alba si bleu plus o pictura cu aceasta pasta de dinti

Dacă profa mea de desen ar fi văzut acest desen m-ar fi lăsat corijenta! Aveam note de zece la desen, în general – un singur 8 și un singur 9 am avut în... șapte ani de școala generala. Oh, nuuu! Nu va gândiți ca ceilalți erau catastrofe! Nu erau. Daaaa... Ma laud acum, încercând sa înțeleg cum de n-am reușit ceva dagut cu aceasta ocazie. Oare cum de am putut pierde acea îndemânare? Sigur, nu eram extraordinara, dar... Gata, nu ma mai laud!

La grădinița am fost catastrofa, dar desenul pe care îl prezint aici e, cred, mai rău decât ce desenam când abia știam sa mânuiesc creionul.

Simt ca ar trebui sa ofer scuze tuturor celor care vor vedea ce-am făcut – scuze ca am agresat simțul artistic al privitorilor!

4 comentarii:

  1. A mi me gusto el dibujo. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi place. Seamana cu The Little House. Desenul meu animat preferat din copilarie.
    Cred ca ar trebui sa desenam mai des - dar ti-a iesit foarte bine ! Insa cred ca ne-ar prii o portie de desen... de aia zic,
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ideea nu e rea, dar din păcate nu te-au ajutat nici creioanele cerate. Am văzut și eu că sunt destul de dificile la colorat. Și cred că s-ar fi văzut poate mai bine pe o coală colorată, un albastru închis cred.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toata lumea a desenat cu pasta de dinti in scoala? Eu nu imi aduc aminte de asa ceva. Ii pot spune harta comorilor? Ca parca are un aer misterios si cu multe urme! Acum ai scapat de grija pastei. Cred ca te-ai linistit!
    Pupici si o duminica linistita, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.