2023-12-23

Cuibul cu pufoase AEC 14

Didi crede ca nu e văzuta ascunsă după bradul verde stilizat. Privește printre crengi (am văzut doar când am editat fotografia) la ornamentele de langa ea. 

papusa cu fes rosu langa crengute de brad si ornamente din sarma plusata: coronite, clopotel, brad, sarpe

N-a vrut sa stea la pozat pentru ca nu i-am dat ei o coroniță, în acel moment, nu mai târziu. I-am spus ca-i dau după ce fac poza de grup. Probabil ca s-a apropiat pentru a fi sigură ca nu uit?! Treaba ei!

Descoperind pufoasele sârme în cubul cu numărul 14 din bradul-calendar pentru Adventul Exploratorului Creativ am reacționat la modul: șerpișori! 

brad advent din tuburi hartie, papusa cu fes rosu si o coronita din sarma plusata mov inchis, decorata cu margele alb-sidef agatate la centru jos in exterior si un clopotel paiata argintiu

Îmi plac șerpii și m-am bucurat să-i văd pe aceștia - e ceva timp de când nu m-am mai jucat cu un șerpișor adevarat. Nu mi-ar plăcea sa întâlnesc un piton flămând (nu e ca și cum aș avea mari șanse) sau sa calc o vipera pe coada (șansele sunt ceva mai mari – vipera neagră, de exemplu, poate fi întâlnită în zone înalte în mai toată România, mai puțin în Sud și în Est; pe lângă vipera neagră mai sunt în România doua specii: vipera cu corn, mai mult spre Vest, și vipera de stepă, care e în pericol de dispariție, în zona Delta Dunării).

Revenind la șerpișorii din cuib... În lume exista șerpi care au astfel de culori (nu doar o singura culoare, dar, preponderent, una dintre aceste culori). Șarpele de porumb, de exemplu, care trăiește în nu mai știu care America, este portocaliu cu galben – deși nu e veninos umanoizii îl ucid când îl întâlnesc. Exista și o specie/subspecie de șarpe vernil – nu mai știu unde – s.a.m.d. pentru toate culorile acestor șerpișori.

Coronita din colajul imediat mai sus e confectionata dintr-un singur fir pufos.

E prima data când ma joc cu astfel de șerpișori. Primul ornament pe care l-am făcut este clopoțelul, după un model găsit aici:

https://www.youtube.com/watch?v=pbG0ycVssOM

un clopotel din sarma pufoas cu bile portocalii din plastic si un brad stilizat din sarma vernil si impodobit cu margele

Mărgelele din filmulețul cu instrucțiuni sunt mici și sidefate – am folosit margele mari pentru ca prin cele sidefate și colorate pe care le am nu trece puful (sârma intra, dar puful se zăpăcea).

Coronițele și bradul stilizat (foto colaj imediat mai sus) sunt după modele găsite aici:

https://www.youtube.com/watch?v=pdOxmyKqiWU

doua coronite din sarma pufoasa, una verde cu galben decorata cu margele mov, a doua sarme in doua nuante de albastru decorata fundita rosie doi brazi argintii si stea confeti

Acum kitschul, pe care l-am vrut șarpe dar care pare... dropie groaznic stilizata. Nu am găsit un model pentru confecționarea șerpilor din sârma cu puf așa ca... mi-am imaginat unul – doar ca ceea ce mi-am imaginat n-am reușit sa pun în practica. Sunt sigură ca voi desface acest șarpe pentru ca-i păcat de sârma cu puf. De ce am postat, totuși, ceea ce... nu mi-a reușit?! Pentru ca... am făcut ce se vede mai jos:

figurina din sara plusata galbena si portocalie, cu limba rosie si ochi verzi

Editând fotografiile, cele editate se salvează într-un fișier dat și acolo, cu aceasta ocazie, am văzut și poza făcută unei excrescențe dintr-un ardei capia, cândva în vara, dar despre care nu aveam de gând sa scriu, doar ca... văzând-o, parca am văzut sarpele confecționat de mine:

excrescenta spiralata, aproape in forma de sarpe, dintr-un ardei capia

Excrescenței i-am atașat atunci doua scobitori, cu rol de picioare, si ceva material albastru, imaginându-mi un... flamingo cu picioarele in apa! (intre timp s-a uscat și a rămas mai nimic din el) 

Fotografiile sunt editate in programul online gratis: https://www.online-image-editor.com/

9 comentarii:

  1. Faine creatiile din sarma pufoasa. Numai la serpisori nu ma gandeam. Cred ca esti prima pe care o aud ca ii plac serpisorii. Am inteles ca sunt pesoane care au acvarii speciale cu ceva mai mult decat un serpisor. Ardeiul arata genial. Nu am mai vazut asa ceva contorsionat. Chiar e simpatic.
    Felicitari pentru pufosenii, Diana draga! Mai este putin si vine Craciunul!
    Inca mi se pare incredibil! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Lindas coronas. Te mando un beso y te deseo una feliz navidad para ti y tu familia

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ... deci sarpele .. stai cum i-ai zis? „dropie groaznic stilizata” este mortal. :))) Nu stiu daca descrierea chiar il cuprinde dar... dropie.. inghitie una bag seama, Ca in micul print :))).
    Hai ca e simpatic :))).
    Merita fie si doar pentru starea de buna dispozitie creata.

    Imi plac toate creatiile - sunt foarte dragute. Imi plac sarmele acestea :D. Eu am facut fluturi, cos cu portocale si braduti. :)))))))

    Pupici cu drag :D

    ps: interesant ce face natura :D. Imi place flamingo -ul :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarpele tău seamănă mai mult cu un dragon chinezesc. Imi plac foarte mult ornamentele, sunt foarte reusite. Esti foarte talentata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun fericit, Diana, impreuna cu cei dragi!
    Sper ca totul e bine prin Brasovul tau!
    Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Te deseo una feliz Navidad para ti y tu familia. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  7. Olá Diana!
    Desejo que Feliz Natal e próspero Ano Novo. Que Deus abençoe e guarde a todos os seus.
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
  8. imi plac toate ornamentele confectionate, insa ultima creatura - flamingo? , este cea mai faina! Ce faina idee, felicitari pentru spontaneitate!
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro 💞🌲😘 💖 🤗

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi place foarte mult cum te-ai jucat cu mărgelele și șerpiorii. Din specia serpilor mi-a plocut mult anaconda, adică încă îmi place, dar nu aș risca să mă întâlnesc cu el.
    Interesantă forma de ardei. Chiar fix culorile pe care le-ai folosit la serpișorul stilizat.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.