2023-12-04

Vivi și globul strălucitor

Un glob strălucitor, cu paiete albastre, e lucrat dintr-o bila de polistiren aflata în trusa exploratorului creativ primita de la Mihaela – eu am ales bila mica, Vivi a acoperit-o cu paiete, prin hocus-pocus, ala-bala fără portocala.

un glob cu paiete pe satin alb in conturul unei inimi

Probabil că de Halloween Vivi a purtat veșmântul unei vrăjitoare adevărate – altfel nu se explica magia. Ea, desigur, și-o explică: are puteri paranormale, fără legătură cu rochia sau mătura și degeaba am încercat să-i explic că numai de la costum poate fi, nu de la ea – pentru că nu și-a mai manifestat niciodată vreo putere. Ea insistă că bila a acoperit-o cu puterea minții, și din cum era, albă, netedă, a devenit glob strălucitor potrivit ca ornament în brad, prin casă sau... glob zglobiu în vreun club al spiridușilor (dacă or avea spiridușii club – vrăjitoarele au sigur).

bila din polistiren alb in curs de acoperire cu paiete albastre

Să nu mai zic cum încearcă să mă convingă să-mi spună viitorul citindu-l în globul strălucitor care – zice ea – are strălucire proprie, nu de la paiete. Degeaba-i tot spun că știu trecutul, trăiesc prezentul și nu mă interesează viitorul. La ce mi-ar folosi să-l știu?!

papusa in ostum de vrajitoare langa masa neagra pe care e un glob cu paiete albastre si in apropiere e o matura

Văzând că nu convinge pe nimeni să stea în fața ei, la masă, pentru ca ea să se dea mare că știe viitorul altora, a agățat globul de coada măturii, s-a așezat comod pe masă și așteaptă ca mătura să demareze.

papusa in costum de vrajitoare asezata pe o cutie de carton negru - pe post de masa - privind un glob din paiete albastre, suspendat

O să tot aștepte. Și cât ea așteaptă, eu înscriu postarea în jocul găzduit de Rux:
Salvăm păpuși, tema nr. 17.

Vivi nu și-a amintit nici până azi de ce a fost trimisa aici. Era ceva despre un mesaj pe care trebuie să îl transmită, dar, poate, scopul era tocmai acela de a fi mesageră la Salvăm păpuși – și în loc de mesager ea a reținut mesaj (se mai întâmplă, în cazul teleportărilor).

Fotografiile sunt editate în programul online, gratis, fără inregistrare pe site:

9 comentarii:

  1. Este FABULOS!!! Imi place enorm ce culoare ai ales pentru ea (sa stii ca m-am gandit cu jind la niste paiete in ultima perioada :)))) - asa ca m-am bucurat ca ai folosit asa ceva :D).
    Povestea globului mi-a placut Maxim (Si m-am bucurat sa o revad pe Vivi - careia i se potriveste cam prea bine costumatia - ia vezi.. ce face cu nasul, poate ca ne invata cum sa pacalim timpul. sa tragem de el.. sa ne ajunga pentru tot si sa mai si ramana.. haha.
    Imi place si efectul pus pe glob :D. Mesagerii transmit mereu mesaje prin ceea ce fac :D. UIte cum a transformat Vivi materia prima in ceva absolut fabulos. :D
    Pupici cu drag
    🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca-l consideri astfel! ❤ 😘 Multumesc. Si mie imi place foarte mult si - spre marea mea surprindere - le-am lipit mai repede decat ma asteptam (am avut mai mult timp sa ma joc cu pozele). 😊
      De cand e in costum de vrajtoare Vivi pare mai amuzanta. 😃 Acum ma bucur ca nu mai stiu unde i-am pus rochita initiala - de-as fi schimbat-o inapoi probabil ca nu mi-ar fi venit idee unei povesti.
      Mai bine n-o intreb ce si cum cu timpul - cine stie ce scoate din mintea ei de melana. 😃 Desi... tare mi-ar placea sa stiu cum sa... lungesc zilele fara a fi treaza si noptile.
      S-a priceput sa transforme. Puterea mintii pare ca are numai limitele pe care i le punem noi (hm. merg la somn - alunec pe panta filosofiei, e semn clar ca neuronul motaie). 😊
      Pupici cu drag! 💗 🤗

      Ștergere
  2. Olá Diana!

    Sua criatividade é espetacular, amei ver.
    Tenha uma semana repleta de luz
    abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare îmi ghicește mie viitorul, până când mătura ei va demara, ca să nu mai stea supărată la colț? Hazlie postarea ta și globul tare strălucitor. Chiar mi-ar plăcea, mai ales că e în culoarea lunii decembrie- albastru.
    Săptămână frumoasă cu lumină și culoare să ai, Diana dragă! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce idee mortala! Uite cu paiete nu m-am gândit sa lucrez,... poate pentru ca este foarte migalos !Deci cu atât mai mult apreciez globul!
    O wow, globul clipoceste! Este cu adevarat MAGIC! multumim pentru link!
    Pupici si îmbratisari, de la trio pentru quattro! 😘 💞 💖 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred că-i tare mândră Vivi! Şi are şi de ce, totul arată bine de tot. Îmi plac mult culorile!
    Seară bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce glob frumos! Si cata rabdare ai avut! Felicitări! Vivi este maximă în costumația ei de vrăji. :))))Pupici cu sclipici...hihi

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumoooos arata cu paiete! Nu ma gandeam sa le lipesc pe polistiren. Inca ceva de testat. Poate il pui langa o lumina, ca sclipeste perfect.
    Asta daca te lasa Vivi, ca cine stie ce idei ii vin.
    Felicitari, draga Diana! Pupici si alte inspiratii! O saptamana faina! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  8. Es un bello orbe. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.