2023-12-27

Impodobim bradul. Ingeras cu capul mare

Am ajuns târziu la împodobirea bradului din acest an, împodobire organizata și găzduită de Rux, pe blogul Copilărim. Înscrierea putea fi făcută pana în 11 decembrie. Chiar și așa, am ales sa prezint ornamentul realizat cu aceasta ocazie.

Tema din acest an este Secretul lui Moș Crăciun. Nu-i știu secretul lui Moș Crăciun – poate are chiar mai multe secrete, ceea ce ar fi foarte firesc pentru cineva ca Moș Crăciun.

Ornamentul pe care am ales sa îl fac este un îngeraș din... mileuri macrame.

ingeras din mileuri macrame cu funda aurie pentru aripi

A început să-mi placa se dau utilitate mileurilor pe care le am într-o cutie (de care uitasem pana la capcana pentru vise de Crăciun). E adevărat, făcând din ele ornamente, tot într-o cutie vor sta unsprezece luni din an, dar o luna, cel puțin, vor privi lumea dintr-un brăduț.

mileuri din macrame

Am ales doua mileuri: unul rotund, cu model lejer (din care am făcut corpul îngerașului) și unul mai mic – un fel de floare (foto 2 colaj) – cu model mai strâns (pe care l-am îndoit la jumătate și am făcut aripile îngerașului). Capul este din ceva ață mătăsoasă făcută ghemotoc și făcut ghem mai apoi, cu ață aurie. Am adăugat și un petec de material strălucitor, auriu, să fie capul mai strălucitor (poate nu era cazul, dar asta este). Sub aripi am prins o funda decorativa aurie, să fie mai ample aripile. Și cam atât.

La montaj nu am mai folosit paietele din foto 1 colaj pentru ca între timp am dat de funda aurie.

Din păcate, lipsa de imaginație, mi-a adus un îngeraș care are capul cam mare – în raport cu restul corpului. Abia după ce l-am agățat pe o crenguță de brad, să-l fotografiez, am realizat aspectul – nu mai era timp sa remediez. De ușor, e ușor, dar... E frumușel și așa doar ca... (și alte puncte, puncte).

6 comentarii:

  1. Ești foarte creativă și acest înger din macrame a ieșit destul de bine. Nici eu nu l-aș fi putut face mai bine. Îți doresc zile frumoase și confortabile și un An Nou fericit familiei și prietenilor și vizitatorilor de aici. Salutări, Tine, NL

    RăspundețiȘtergere
  2. O ideea bună de a reutiliza mileurile pe care nu le mai folosești. Cumva, din fericire pentru mine nu am așa ceva, dar mama avea. Nu știu ce a făcut cu ele, cred că și ea le are puse bine prin vreo cutie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i bai, dacă are capul mare este copilaș! E mai bine să fie afișate de Crăciun decât deloc, și eu am și am câteva planuri cu ele, inclusiv de pus pe haine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac mileurile si este bine ca macar o luna pe an au alta destinatie.
    Ti-am mai zis sa fii mai putin critica cu ceea ce faci. Ai punctat ceva ce mie nu mi s-a parut.. Dar asa esti tu si m-am obisnuit... Cand lucrezi cu ele le dai cu fixativ sau nu a fost nevoie?
    Pupici, Diana draga. ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar nu are capul mare!! :))) Of E Ingereas - ei sunt perfecti! :P
    E exact asa cum trebuia sa fie si ma bucur ca i-am aflat povestea.
    Mie mi se pare,daca vrei sa stii, fermecator! Si ma bucur ca a impodobit sibradutul virtual!
    Pupici cu drag!!

    🤗

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie nu mi se pare că are capul mare! Este chiar drăgălas îngerașul tău. Ești creativă și-mi plac lucrușoarele făcute de tine, uneori ești prea critică, cu tine. Pupici

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.