Părera domnitorului Dracula despre femeia leneșă și femeia necinstită

Femeia leneșă

Într-o altă povestire se amintește despre o plimbare a domnitorului în care, se zice, a întâlnit un bărbat care avea cămașa nespălată. Aflând că bărbatul are o nevastă merge la el acasă și ordonă ca femeia să fie trasă în țeapă deoarece se făcea vinovată de lenevie.
Povestea s-a transmis și altfel: o femeie a fost pedepsită pentru că, din lene, nu i-a cusut soțului o cămașă destul de lungă.
În altă variantă transmisă se spune că Țepeș a întâlnit un țăran care avea cămașa ruptă și murdară. L-a întrebat dacă are soție și dacă a semănat anul trecut și când acesta a răspuns că are soție și că a semănat, Vodă a mers cu el acasă, unde a găsit o nevastă tânără, sănătoasă – și s-a hotărât să o pedepsească pentru lenevia ei, dând ordin să îi fie tăiate mâinile și apoi să fie trasă în țeapă.

Femeia necinstită

Se zice că în vremea lui femeile care își înșelau soții, fecioarele necinstite sau văduvele care nu își păstrau văduvia erau groaznic pedepsite: li se jupuia pielea din deosebite părți ale trupului, li se înfigea un drug înroșit în foc și li se scotea pe gură, apoi erau legate de un stâlp, goale, până ce carnea și oasele se risipeau sau erau mâncate de păsări.

Alte povești:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.