2018-04-02

Universul. Citate favorite

Un fel de… condiţionare clasică: dacă e luni, e cu Citate favorite; dacă e miercuri, e Miercurea fără cuvinte şi Fleur and color on Wednesday. Universul e mare, e loc pentru toti, e timp pentru toate. Mi-am amintit o poantă: “Dă-te mai încolo, să am şi eu loc online”.
₪₪
Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat.
fotografia unui lup urland
Cred că viața extraterestră este destul de comună în univers, deși viața inteligentă este mai puțin comună. Unii spun că nu a apărut încă pe planeta Pământ. (Stephen Hawking: n.08 ianuarie 1942 - d.14. martie 2018).
*
Filosofii din Evul Mediu au demonstrat că Pământul nu exista, dar şi că era plat. Astăzi încă discută de existenţa Pământului, dar nu mai pun în discuţie faptul că e plat sau nu. (Vilhjalmur Stefansson: n. 03.11.1879 - d. 26.08.1962; explorator arctic şi etnolog canadian de origine islandeză).
*
Biserica spune că Pământul e plat, dar eu ştiu că e rotund, căci i-am văzut umbra pe Lună… (Galileo Galilei, care a fost la un pas de a fi ars pe rug pentru aceasta erezie).
*
În spaţiu există nenumărate constelaţii, sori şi planete; vom vedea doar sorii, deoarece aceştia dau lumină; planetele rămân invizibile, pentru că ele sunt mici şi întunecate. Există, de asemenea, pământuri nenumărate care se învârt în jurul sorilor lor  (Giordano Bruno; a fost ars pe rug deoarece susţinea, între altele, că universul este infinit şi Pământul nu e centrul universului).
*
Ni se spune ca Universul se extinde. Asta ar trebui sa fie benefic pentru trafic. (Steven Wright: n. 06.12.1955, comediant american)

13 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. :) Se va aglomera si spatiul... cosmic, cat de curand. :)

      Ștergere
  2. imi plac toate cele cinci idei pe care le-ai prezentat aici! Categoric sunt cuvintele unor oameni deosebit de inteligenti, spirituali si curajosi!
    O saptamana cât se poate de frumoasa sa ai draga mea!
    Pupici de la trio pentru trio, cu drag <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand vad unele "liste" cu numele unor oameni geniali in diferite domenii mi se pare ca sunt multi-multi, dar apoi... imi amintesc cate miliarde suntem pe Terra si chiar de-ar fi sa ii descoperim si pe cei cu potential dar fara sanse de dezvoltare / afirmare... tot ar fi putini. :) Dar... nu toti putem fi geniali; in schimb, ma bucur ca sunt multi-multi inteligenti, desi nu toti isi folosesc inteligenta in scopuri nobile. :)
      Multumesc, Carmen draga!
      Si voi sa aveti o saptamana minunata, va dorim cu drag!
      Imbratisari si pupici, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  3. Faine citatele si ideea postarii! Totusi nu inteleg de ce a spus ce a spus Stephen Hawking. Mi se pare un pic ciudat. Nu stiu daca se poate evalua cu cat s-a dat omenirea inapoi din cauza rugurilor! Cel mai cumplit lucru mi se pare sa se interzica gandirea! E horror!
    Oricum ar fi, suntem fiinte cosmice, ca vrem sau nu sa intelegem acest lucru.
    O saptamana frumoasa, Diana draga! Bucurii si senin! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc (si) pentru apreciere, Suzana draga!
      :) Avea simtul umorului! Si... poate... stia el ce stia. :)
      Poate ca omenirea n-a dat inapoi din cauza rugurilor dar... progresul sigur a fost incetinit (sau poate nu, cum ar zice istoricii). :) Gandirea era pedepsita prin arderea pe rug sau cine stie ce alte orori... :( Uneori, am impresia ca si azi se pedepseste gandirea (pentru unele locuri nu e deloc impresie, e certitudine pedepsirea "gandirii independente"). :(
      Realitatea fiintei cosmice poate fi chiar... prozaica: ocupam o planeta situata - unde in alta parte? - in spatiul cosmic - macar in acest sens cred ca toti sunt de acord. :)
      Zilele senine sa iti fie! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Du-te la un popa si spune-i ca minte si pacaleste oamenii, sa vezi atunci:))
      Toti avem un loc in spatiu:)

      Ștergere
  4. Toate sant interesante!Mie imi place mult cugetarea lui Stephen Hawking,
    inteleapta,adevarata si cam ironica!
    Ultima,cu mult haz si adevar,cred ca este si de viitor,cu atatia sateliti
    statii si cine mai stie(CFR!)ce,cu calatorii interplanetare...
    O saptamana luminata iti doresc,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place cel mai mult! :) E ironica bine! Avea simtul umorului. :)
      Deja au inceput sa apara prototipuri de autobuze care se deplaseaza pe o "perna de aer", masinute care "topaie" in trafic, peste obstacole si alte masini; majoritatea dronelor sunt interzise inca, dar multe firme gigant deja viseaza la trimiterea coletelor la destinatar cu drona; se pregatesc calatorii de recreere in cosmos si s-a vandut / cumparat teren pe Luna! :)
      Multumesc, la fel, Natalia draga! Sufletul senin sa iti fie! <3

      Ștergere
  5. In anii din urma Stephen Hawking a sustinut ca viata oamenilor pe Pamant va deveni insuportabila peste cca 500 de ani; era destul de increzator ca vom gasi unde si cu ce sa emigram...
    Sa ai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Diana!
    Ca de obicei toate interesante!
    O săptămână frumoasă îți doresc,draga mea!
    Pupici cu drag,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  7. Olá, gosto de reflexões quando elas atigem a realidade, é o caso da bela partilha.
    Continuação de feliz semana,
    AG

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte faine citatele. Iar tema este inepuizabilă, la fel ca și Universul pe care nu-l putem curpinde nici măcar cu gândul. Ultimul citat este cel mai amuzant. Chiar așa, nu prea mai avem loc unii de alții, cu atâtea orgolii infinite. Iar ironia lui Hawking se potrivește cu ceea ce ne spune fără echivoc istoria (ne)inteligenței umane.
    Zile frumoas și bucurii, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.