2019-07-08

Ţara lui “a furat dar a şi făcut ceva”

Cine nu s-a săturat de bazaconia “a furat, dar a şi făcut ceva” spusă in legătura cu fel şi fel de politicieni locali sau “de la centru” să stea jos, dar jos-jos, jos de tot!
Zău că nu-mi pot imagina o astfel de mentalitate! Cine fură se numeşte hoţ, indiferent ce fură! Că fură un ou, că fură din banii meniţi canalizării oraşului, de exemplu, că fura inima cuiva tot hoţ se numeşte. Desigur!!! Hoţul neprins e negustor cinstit! De s-ar lua la puricat averile unora şi altora ar sta mâţu’-n coadă de câte au unii, făcute din salariul de bugetar, din indemnizaţia de parlamentar sau de consilier local ş.a.m.d.. Aruncând o privire mai atentă se poate observa că dintre cei amintiţi mai sus cei mai mulţi sunt înfipţi ca acţionari, membri in consilii pe la diferite concerne - cine ajunge acolo?! Unul care are bani grămadă de investit - sau… ăia de au putere de decizie in anumite chestiuni de care e interesat un concern sau altul. Vă zic! Citind declaraţiile de avere ale unora vă minunaţi! Nici Rockefeller n-a devenit miliardar într-un timp aşa de scurt ca unii dintre cei implicaţi - la diferite niveluri - in structurile de conducere ale statului român. Cum să se schimbe ceva in bine când la conducerea instituţiilor de stat sunt fel şi fel de oameni pe care nu-i recomandă nimic pentru acele posturi. De primari şi consileri locali sau judeţeni ce să mai zic? Sunt aleşi de oamenii din comunitate, dar asta nu înseamnă că ştiu ce au de făcut şi ştiu cum să facă.
Câinii latră, caravana trece…

Mai avem o cretinitate care se vehiculează in ţara lui Papură Vodă, la nivel de guvernanţi mai ales: “decât să scape un vinovat mai bine omorâm 10 nevinovati” - şi uite-aşa apar legi care nenorocesc firmele mici in ideea că se “luptă” împotriva “marii corupţii” - apoi vin guvernanţii (nu parlamentarii iniţiază bazaconiile întotdeauna, ci şi guvernul, prin ordonanţe!) cu o lege de amnistie fiscală pentru toţi marii datornici, sufocând prin taxe şi impozite (de undeva trebuie adunaţi banii “amnistiaţi”) pe toţi cei care-şi plătesc taxele şi impozitele la timp.
***
Reportaj realizat de la jurnaliştii de la recorder.ro: Cum se fură la asfaltări in cadrul programului prin care se pretinde că se dezvoltă satele româneşti - 2019; drumuri construite prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, inventat de fostul şef psd in 2013 şi finanţat - din bani publici - cu 10 miliarde de euro. Drumurile puteau fi construite din bani europeni, dar ei au preferat să le facă din bani de la bugetul naţional - pentru că verificările nu se fac de cei care au dat banii, ci de… români afiliaţi.
Reportajul poate fi văzut pe YT:

16 comentarii:

  1. Ei lasă ca vin alegerile si ii mai Votează încă o data o jumă de țara de orbi...ca doar toți fura- alta expresie care ma face sa fumeg!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... Si expresia "toti fura" este un "tic" al celor mai multi români. Stii ce-i tragic? S-ar putea sa aiba dreptate - doar ca nu toti au fost dovediti (dintre cei care s-au tot perindat prin diverse functii politice si s-au imbogatit de numa-numa). Putin probabil sa se voteze la greu "chipuri noi". :( Vom trai, oare, vremurile in care sa votam pentru cineva, nu impotriva cuiva?

      Ștergere
  2. Lasa mai nu te mai necajii ... vin eu si candidez! Pe mine cu mana pe inima poti jura ca nu am furat ... Hahahahaha ....

    Sa ai o zi frumoasa draga mea! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haide! Oooo! Mai bine nu! :) Te-ai lega la cap fara sa te doara! Haita nu ti-ar permite sa fii cinstita, sa-ti indeplinesti promisiunile s.a.m.d. Te-ar hali! :(
      Multumesc, Ella draga! Seara frumoasa! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Dar cine a zis ca poti jura ca nu ... am sa fur, dupa alegeri?!
      Hahahahahaha ....
      Nu ma las eu asa usor "halite" ... le trebuie si lamaia daca vor sa o faca! :))
      Pupici! <3

      Ștergere
    3. :)) Esti hotarata foarte! Ai votul meu, dac-o fi sa fie! :) Nici nu jur, dar stiu ca n-o s-o faci!
      Au nevoie de lamaie, zici! :) Te halesc alde românaşii puşi pe capatuiala fara lamaie, 'ca le tulburi apele.

      Mi-ai amintit o intamplare de acum... hăt-hăt departe-nu urma. Doi tip au candidat pentru cate un loc in consilul local: unul independent, celalalt sustinut de un partid istoric. Amandoi si-au castigat locurile. Independentul, dupa vreo sase luni, a ales sa demisioneze, pe motiv ca nu resuseste sa isi indeplineasca promisiunile din campania electorala si nu are rost sa stea. Fiind independent, nici nu avea sansa sa reuseasca daca proiectele lui nu coincideau cu ale majoritatii sau ale unora care aveau puterea sa influenteze votul in consiliu. Nici cel sustinut de partid nu a reusit sa-si indeplieasca promisiunile, dar a ramas in consiliu... Altfel spus: buna credinta nu este suficienta cand e vorba de politica. :(

      Pupici! <3

      Ștergere
  3. Pe unde am apucat sa lucrez, cei mai mari hoti erau cei cu functii, maistri, ingineri, directori, preoti, pastori, avocati, etc. Nu numai ca se credeau dumnezei la locul de munca, dar se foloseau de muncitori si in timpul si in afara programului. In timpul programului, maistrul, directorul, isi faceau casa cu "ajutorul" angajatilor. Sefii nu aveau nici macar prizele, intrerupatoarele, cumparate, totul era de ciordit. Cu durere am vazut cu ochii mei, cum ingineri pe care ii apreciam mult, furau pana si dosare. Se mirau ca eu ma feream de a lua ceva. Eram un ciudat. Romanul crede ca haina il face pe om. Nu exista Legea Bunului Simt, nu exista moralitate. Indiferent de religie, majoritatea e corupta. Credeti-ma, desi fac doar 50 de ani, am vazut f multe lucruri si mi-am facut multi dusmani cand luam atitudine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si eu multe furtisaguri, indivizi cu functii prin intreprinderi care-si aranjau casa folosind muncitorii, solicitandu-le ba una ba alta sa le confectioneze, lua diverse materiale...
      Acum... ce sa zic... am luat foi de calc (nu kilometri, dar am luat) - aveam nevoie, din cand in cand, pentru tipare de haine, si in comert nu se gaseau. No! Am recunoscut-o si pe asta! Mea culpa. :) Altfel, nu m-au interesat nici rechizitele si nici alte materiale de prin fabrici si alte institutii.
      Nu toti romanii cred ca haina il face pe om dar e o realitate: prima data suntem cunoscuti dupa cum aratam, cum ne imbracam etc. abia apoi urmeaza celelalte "dezvaluiri" despre propria persoana si cei imbracati foarte modest au nesansa - in anumite situatii - sa nu mai aiba ocazia sa arate ce pot, ce stiu, cine sunt. E o prostie, e drept, dar e o realitate trista.

      Ștergere
  4. Nici nu stiu ce cuvant sa folosesc cand aud despre aceste subiecte. Cred ca ar trebui sa am multe lamai la indemana!
    Ai mare dreptate cu ideea votului impotriva cuiva. Daca insa ma gandesc mai bine si asta poate fi un mic truc, cele doua tabere fiind una... :)

    Seara placuta, Diana draga! Pe aici s-a mai racorit putin, nu ca ar avea prea mare importanta, ca tot din toamna vom cauta soarele. Ca asa e bucla! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiu cum sa numesc acest tip de gandire... Si cand sunt iar alegeri electorale aproape ca-mi vine sa nu merg sa votez. Efectiv, nu stiu pe cine sa votez, gandindu-ma inclusiv la faptul ca cele doua tabere (ramase in joc pentru un eventual tur doi de scrutin) pot fi, practic, una. :)

      Multumesc, Suzana draga!
      Si aici s-a racorit - si inca bine, dimineata si seara - e respirabil aerul, racoritor, pana navalesc "duhorile noptii". Pentru mine e egal, ca e toamna sau ca-i vara (suport canicula si-mi place atmosfera de toamna, primavara, iarna - cat timp nu depasesc "limitele calendaristice") :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  5. Tepes :P

    Hai sa iti zoc o chestie. Exista pare-se in tara noastra o localitate unde nu se fura. Au aratat la stiri (am vazut in fuga pe tel, ca stii ca nu deschid tv-ul). Ma intreb acum ca hotii stiu ca oamenii aceia lasa bani in anumite locuri si asa mai departe.... cat va mai rezista locul :))).

    Pupici cu drag

    ps: merg sa fur si eu un... pupic :))))) (de la Kouki mic)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kouki iti da pupici cati vrei! <3

      Bine zis! Cat mai dureaza pana dau nefericitii iama acolo?!
      Am vazut unele minireportaje despre locuri mirifice unde au mai ramas doi-trei oameni, si multe case parasite (un fel de a spune) si exact la asa ceva ma gandeam: nu poate dura mult pana iau unii initiativa sa "cerceteze" locul. :(
      Mi-e groaza ca am astfel de ganduri!! dar asta-mi arata realitatea din Ro: nici un reportaj "de bine" n-o sa mai vedem pentru a nu pune in pericol oamenii despre care e vorba in reportajele de gen. :((

      Pupici cu drag!

      Ștergere
  6. Intr-o țară cu sistemul de valori și cultură dat peste cap, normal că nu vom putea prea curand să avem o țară ca afară..

    Zilele trecute mergeam cu fratele meu să ducem o mașină la service, iar acest atelier ducea pe stradă întortocheată, iar in capu străzii zăcea ditamai castelul, undeva aproape de un cartier lângă
    Alba Iulia.. Mă uit in ochii lui și il intreb, da cine stă aici, că n-am mai vazut astfel de vilă ?? Atunci el a zis că un popă..
    Doar poarta și gardul era ca o fortificatie.. Ma cutremur când văd astfel de constructi nesimțite..
    Bine a zis Robert că cei mai bogați sunt tocmai cei care ne conduc, iar uni dintre ei sunt cei care ar trebui să dea dovadă și exemplu de smerenie și cumpătare, dar și oamenii intră în joc aici, pentru că mulți sunt implicați in acest lanț al faradelegii..
    Suzana a spus ca are nevoie de multe lămâi, dar eu am nevoi de un butoi din ăla mare in cu muștar, dar dacă se poate să intru cu totul sa mă nec să scap dev graţa asta produsă de acești hoți și tâlhari..

    Pe un Italian stabilit cu familia la noi in oraș, cineva la facut mafiot, atunci italianul a spus "la italia e mafia, dar la romania e mama la mafia"

    Să fie zile mai bune,
    Multe Salutări !!!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si eu cateva "modeste" locuinte de preoti - ei zic ca e "casa parohiala", deci nu e a lor decat cat sunt preoti in parohia x. :)) In unele "case parohiale" e loc pentru o scoala generala! Din fericire, stiu ca exista si preoti care se preocupa mai mult de suflet decat de... corpuri de cladiri si au cu adevarat ceea ce trebuie sa aiba preotii: compasiune, empatie s.a.m.d..
      In Ro, extrem de multi indivizi "au intrat in politica" pentru a se imbogati si cam atat. Cei care sunt de buna credinta isi dau seama repede ca nu au sanse sa reuseasca intre cei care s-au infipt ca niste capuse in bugetul national.
      Orice individ care indeplineste un minim de conditii poate candida la o functie politica... E un drept al omului: sa aleaga si sa fie ales in functii politice. Poate ca ar fi mai bine ca acesti doritori de cariere politice sa raspunda unor chestionare cu intrebari de cultura generala-generala! :) - si sau teste psihologice (nu 'ca ar fi testele psihologice mare scofala, dar totusi) - si sa dea un examen de limba româna (simplu; nimic complicat! Macar sa scrie dupa dictare propozitii de genul "mi-au luat voturile"). In "compensatie" sa nu mai aiba nevoie de liste cu mii si mii de semnaturi ale cetatenilor care sunt dispusi sa-i sustina. Desigur, glumesc, dar ceva ar trebui facut pentru a cerne candidatii pentru parlament, de exemplu. Sunt cu sutele si cei mai multi doar ridica mana cand li se cere sau apasa un buton - unii sunt la al nu stiu catalea mandat si nici cei care au votat pentru ei nu mai stiu cum arata!

      A gresit italianul! :) Aici nu-i mafie! E o gasca de "baieti de cartier" care baga spaima-n oameni pana cand oamenii se vor hotari sa dea cu ei de pamant - la figurat, desigur. Mafiotii au prestanta in comparatie cu astia de pe aici. Ca mafiot m-as simti jignit sa fiu comparat cu un politician român. :))

      Sa fie zile mai bune! :)
      Multumesc! Numai de bine!

      Ștergere
  7. Tara lui Papura_Voda. Ce subiect ''la moda''. S-au furat fabrici, ace si ibrice.... Ce nu s-a furat???
    E trist subiectul. Si exact cum ii spuneai Ellei, daca esti cinstit, te vor lua pe sus ceilalti, ce-s numeric, mult mai multi.
    La vot ii mai poti amenda ici colo, dar e o plimbareala si in partide. Acelasi polittician azi e liberal, maine democrat ...etc. O varza.
    Caragiale e actual. Furi voturi, furi capra vecinului, furi din gogoloiul mare ''al statului'' ca nu se vede...etc Ma deprima subiectul. :(
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar faptul ca nu vor sa lucreze la o lege impotriva traseismului politic ne spune ca toti sunt o apa si-un pamant: noroi. :) O astfel de lege ar fi un pas spre insanatosirea sistemului - un pas mic, dar foarte important.
      Ma mir ca nu le e rusine sa afirme ca sunt liberali convinsi - de exemplu - indivizi care zeci de ani au fost in vreun partid de stanga - brusc, cand ceva nu le-a convenit in partidul lor, si-au dat seama ca au "suflet de liberal". Ce sa mai zic de aia care au trecut de la un partid la altul ca puricii pe caini!
      Structural, Ro e o epava! Cine vrea s-o repare n-ar sti de unde - si cu ce - sa inceapa! Rugina a ros fiecare bucatica, pana la cel mai jos nivel in structurile de stat.
      Foarte trist ceea ce ni se intampla. :(
      Multumesc! Numai bine! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.