2012-11-19

Parfumul primilor fulgi de nea – Poveste Parfumată

- Zăpada se formează în straturile înalte ale atmosferei atunci când sunt îndeplinite trei condiții: vapori de apă, temperaturi foarte scăzute și particule străine: cenușă, praf, nisip și altele de gen… Vaporii de apă conținuți în aer se condensează direct în cristale de gheață în jurul particulelor străine în suspensie…

Tânăra visa cu ochii deschiși, privind perdeaua de nea care învăluia Natura pentru prima dată în acel an și răspundea, în gând, profesorului care se lua foarte în serios:
- Profesore, așa o fi! Da-n lumea ta rece și bicoloră, nu-n lumea mea multicoloră.
Fulgii de nea, profesore, sunt emoțiile iubirii; fulgul de nea e fluturele albastru pe care îl simt vibrând în mine.
Ce parfum au fulgii de nea? 1 Million, parfumul lui Paco Rabanne te-ar lămuri! Aromele lui îmbină notele condimentate cu cele proaspete. Te vei simți într-un univers al mentei și al portocalei roșii, al trandafirului din Damasc și al scorțișoarei și te vor învălui esențe de lemn alb, ambră, patchouli și câteva note misterioase și senzuale. Acesta este, pentru mine, parfumul primilor fulgi de zăpadă!

Era primul meu an în țara în care ninge. Nu văzusem zăpada niciodată și m-am speriat văzând căzând din cer acei fulgi de cenușă albă! Mă temeam de ce-i mai rău și nu voiam să ies din cameră. Un coleg m-a convins să mă îmbrac gros și să ies cu el pe covorul alb care se așternuse peste noapte. Mână în mână ne-am ascuns în pădurea de arbori veșnic verzi, într-o poieniță unde ne-am întins în puful rece, cu fața spre cer. Clipeam și râdeam de câte ori un fulg de nea îmi atingea fața. Era frig și totuși era cald. Se lăsa seara și totuși era lumină. Și frenezia fulgilor de nea mă cuprindea și pe mine. Eram veselă, voiam să fiu veselă și voiam să iubesc. Veneam dintr-o țară unde sentimentele trebuie ascunse, controlate, stăpânite și eram aici, în vârtejul liniștitor al fulgilor de nea și mă copleșea sentimentul de libertate și dorința de a fi ceea ce simțeam că sunt!
Am dansat până la sfârșitul dragostei! A fost mai mult decât vor avea mulți vreodată!
Sunt un frumos și unic fulg de nea și am dansat cu un unic și frumos fulg de nea în vasta sală a cerului nopții de iarnă, înlănțuindu-ne și plutind amețitor, contopindu-ne cu marea masă a celorlați fulgi de nea! Ceea ce oamenii văd privindu-ne nu e ceea ce noi suntem! Suntem asemănatori dar nu identici. Deosebirea între noi și fulgii de zăpadă? Noi nu suntem perfecți!
Uneori, din păcate, fulgul de nea oprit pe gene se transformă în lacrimă dulce…

Rânduri scrise pentru Clubul Poveștii Parfumate găzduit de Mirela

15 comentarii:

  1. Frumoasa povestire!
    Pentru mine, primii fulgi de neau au parfum de... lamaie si paracetamol! :)
    Zi faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!
    Super haios! :)) Parfum de lamaie si paracetamol! Nasol... :( Dar da-mi voie sa ma amuz! :)))
    O zi minunata sa ai! Cat mai putin (spre deloc) paracetamol! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit si eu despre I Million...am inteles ca e un EDT pt. barbati foarte buna. Se poate sa o fi intalnit dar nestiind cum este... :)
    Din nou ai oferit doua mici povesti frumoase. Ambele pline de bucurie, dar fiecare in alt fel.
    Mi-au placut urmatoarele: "Am dansat până la sfârșitul dragostei!" sau "Deosebirea între noi și fulgii de zăpadă? Noi nu suntem perfecți!"
    Adevarat. Nu suntem. De aceea iubim perfectiunea fulgilor de zapada :) Macar atat, caci iarna n-o iubesc :(
    O seara placuta, Diana!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur adori iarna, dragă Diana, dacă îi atribui parfumul 1 Million de Paco Rabanne! ;) De fapt, tocmai ai mărturisit la mine acest lucru!
    Fulgii de zăpadă sunt voioși și îmi plac, dar zăpada, nu prea. Doar până la Crăciun! :)
    o seară minunată! :)


    RăspundețiȘtergere
  5. frumoasa poveste, Diana draga! ce ma bucur ca ai reusit sa te înscrii si saptamânaa aceasta, pentru ca uite asa, mi-am bucurat sufletul citind aceasta sensibila a fulgilor de nea. Paco Rabanne, hmmmmm ce parfum deosebit ai ales! adevarat, miroase a fulgi de zapada! "Sunt un frumos și unic fulg de nea și am dansat cu un unic și frumos fulg de nea în vasta sală a cerului nopții de iarnă, înlănțuindu-ne și plutind amețitor, contopindu-ne cu marea masă a celorlați fulgi de nea!" "noi suntem perfecti!" Super-perfecti! viata lor este efemera, dar se sacrifica in numele bucuriei pe care o fac oamenilor ce iubesc zapada.
    O saptamâna minunata sa ai, Diana draga!

    RăspundețiȘtergere
  6. "noi nu suntem perefcti"...poate ca e mai bine ca e asa...perefctiunea poate fi obositoare si in plus,imperfecti fiind suntem diferiti...
    o poveste fierbinte despre frumusetea inegalabila a fulgilor de nea...mi-a placut mult :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand dispari cu zilele mi se face dor de tine asa ca nu mai stranuta sa virusezi computerul! :)))))
    Uneori chiar îmi este dor de acea "lacrima dulce" dar nu foarte des! :))
    Te pup si o saptamana frumoasa draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga diana m-ai convins sa incerc 1 million....ce frumos ai scris si ce frumos simti..mi-ai adus aminte de sotul meu car epina la 40 de ani nu vazuse zapada(locuia in ierusalim) si pentru el anul in care am nsacut-o pe fiimea(in decembrie) a fost si anul in care a vazut primii fulgi de nea....

      Ștergere
  8. Cat de mult imi place imaginea care mi se formeaza in cap citind "am dansat pana la sfarsitul dragostei" !
    Ca de obicei, povestile tale sunt pline de sensibilitate, sunt impresionabile...
    Mi-am amintit de un tip, cred ca fotbalist, pe care l-am vazut la stiri acum un an, doi. Tot asa, nu vazuse niciodata zapada. Avea o mutrisoara haioasa... Se uita la omatul asternut asa cum m-as uita eu la un OZN. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoasă poveste! Dans, fulgi de zăpadă, dragoste... Plec de aici păstrând în minte imaginea unei feerii!

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumos sfarsit,Diana! :) Care e tara cea rece dar fara fulgi de zapada? (asta paradox). Eu parca ma satur de iarna cu cat inaintez in varsta,nu mi-e dor.Da,imi place cum ninge,dar bine ar fi sa tina o luna maxim :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Primii fulgi aduc întotdeauna visare...

    RăspundețiȘtergere
  12. Din ce tara / lume vii tu Diana , zeita vanatorii , naturii , fertilitatii si lunii?
    "Dance Me to the End of Love", stii cântecul lui Cohen? Minunat! Te adaug în lista mea, ca vrei sau nu!!
    1 Million îl am, am multe, de fapt le am pe toate pe care le-am întâlnit si de la care nu m-a durut capul. Majoritatea sunt de la fiica mea Andreea, care ma cunoaste mai bine ca oricine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Desi in fiecare iarna mor cate un pic,desi astept cu dor inca de pe acum primavara povestea mi-a placut foarte tare!astept in continuare sa ma desfat cu celelalte povesti........cu simpatie diana radu

    RăspundețiȘtergere
  14. o sa ma parfumez...cu fulgi de nea...:)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.