2018-12-10

Citate despre animale. Citate favorite

Medicul uman salvează omul, pe când medicul veterinar salvează omenirea.
[Louis Pasteur)
Este tipic pentru vanitatea şi impertinenţa omului de a numi animalele proaste, deoarece astfel apar simţurilor lui plictisitoare.
(Mark Twain)
=======================================================================
Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat. Click&Comment Monday! e sloganul acestui joc.
=======================================================================
Cât timp sacrifică animale oamenii se vor ucide reciproc pentru că cel ce seamănă crima şi durerea nu poate culege bucurie şi dragoste.
Animalele nu cunosc nici îndoiala, nici lăcomia ... Uneori, chiar şi oamenii ajung la acel punct de "puritate" specific animalelor.
(Buddha)
Şi animalele sunt creaturi ale lui Dumnezeu, le înconjoară cu grija lui excepţională. Prin existenţa lor simplă ele îl binecuvântează şi îi aduc slavă. Şi oamenii trebuie să fie buni cu animalele. Unii îşi vor aminti cu câtă bunătate sfinţi precum Sf. Francisc de Assisi sau Sf. Filip Neri, au tratat animalele.
(Catehismul Bisericii Catolice)
Animalele sunt cea mai mică parte a creaţiei divine, dar într-o zi le vom regăsi în misterul lui Hristos.
(Papa Paul al VI-lea)
Nu numai omul, ci şi animalele au suflul divin al lui Dumnezeu
(Papa Ioan Paul al II-lea)
Animalul are mai presus de toate sentimentul.
(Georg Wilhelm Friedrich Hegel)
Câte animale se lasă supuse pentru că nu-şi cunosc forţa!
(François de La Rochefoucauld)
E necesar să privim orice animal fără dezgust deoarece in fiecare există ceva natural şi frumos.
(Aristotel)
Presupunerea că animalele sunt fără drepturi și iluzia că tratamentul nostru asupra lor nu are nici o semnificație morală este un exemplu clar scandalos al cruzimii și barbariei occidentale. Compasiunea universală este singura garanție a moralității.
(Arthur Schopenhauer, Bazele moralei)
Pe aceeaşi temă: Darwin despre animale.

16 comentarii:

  1. Stateam zilele trecute sa ma gandesc cum ar fi sa existe omenirea fara ca animalele sa fie sacrificate pentru hrana ei. Sincer, chiar daca incerc sa tind spre vegetarianism ca optiune personala, fara inca a absolutiza ideea, mi-e complet neclar la scara planetei cum ar fi posibil acest fapt. Dar cine poate sti...
    Multumesc, draga mea, pentru aceasta colectie. Mari nume in multe timpuri s-au preocupat de acest subiect si totusi rezolvarea inca se lasa asteptata...
    Pupici si o saptamana excelenta! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi posibil in cei "1000 de ani pace", altfel nu (sau... poate da?!) :) Inca sunt sub influenta citatelor alese de tine.
      Mie nu-mi trece prin cap sa devin vegetariana (nu m-am gandit vreodata) dar nu prea sunt departe, pentru ca mi-e tot mai mila sa mananc si singurele feluri de carne pe care le mai consum: vita, porc (pui si peşte destul de rar) - de altceva m-as atinge doar daca ar fi o chestiune de supravietuire. :)
      Cred ca mai mult si-au dorit sa inceteze violenţa gratuita impotriva animalelor - sacrificarea pentru hrana (in special) e vazuta ca violenţă de mai putini oameni.
      Cu multa placere, Suzana draga! Si eu iti multumesc, pentru ca mereu vii cu o multime de lucruri interesante.
      O saptamana excelenta iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Hello dear Diana!
    All the quotes are great choices from you!
    So true...the animals are the continued of humanity!
    Thank you for sharing and for your kind comments on my posts!
    I really appreciate your visits! Have a lovely day and a happy week! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thanks for appreciation!
      I like to visit your blogs! You have beautiful pictures of some beautiful places and you create such beautiful things!
      Thank you. I wish you a wonderful week! Hugs!

      Ștergere
  3. Aveam multi colegi si de scoala si de munca, care gaseau placere in a schingiui animalele. Nu puteam face nimic, erau majoritari, de multe ori le omorau. Injurau blestemau, beau si se distrau in timp ce faceau asta. Toti eram ortodocsi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo! Am intalnit si eu trei pustani de acest fel - nu aveau nici macar "scuza" betiei! Erau copii (vecini de bloc) cand faceau asta! Acum sunt barbati in toata firea, dar ii ignor cand trec pe langa ei. As zice ca ii ignor de-o viata! Putin le pasa, sunt sigura, dar si ei - si altii - stiu de ce ii ignor. Acum sunt genul care dau cu piciorul in caini, urla la copii si unul si-a batut nevasta - doi dintre ei sunt divortati pe motive de violenta. Doi sunt ortodocsi, unul catolic - religia, insa, nu conteaza daca din suflet lipseste iubirea, credinta...

      Ștergere
  4. ce cuvinte frumoase! citind aceste citate alese de tine aici, parca mi s-a transmis liniste, pace, tihna... Sunt adevaruri la care nu ne gandim prea des, dar animalele toate "au suflul divin al lui Dumnezeu" - perfect adevarat! Se spune ca "cine iubeste animalele, are suflet bun" sau cine loveste un animal sau ocaraste vre-o persoana ce tine mult la un animal , acela "are suflet negru". Cat adevar!
    Frumoasa tema ai ales Diana draga! multumesc <3
    Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio <3 cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga! Cu multa placere.
      Si eu cred ca cei care lovesc animalele si se leaga de cei care au grija de unele fara a avea "beneficii alimentare" de la ele au suflet negru - cred ca sunt nefericiti, nu se simt bine in viata lor si incearca sa strice si armonia altora. Si mai cred ca cei care iubesc animalele ar trebui sa le arate acestora intelegere - daca au suflet bun. Mie nu-mi prea iese. Din contra; dar invat. :)
      Iti doresc sa ai o saptamana minunata! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  5. Cred că nici nu trebuie să-ți spun cât de mult au rezonat aceste citate cu firea mea! Vreau doar să mă raliez la intențiile Suzanei. Nu cred că voi deveni exclusiv vegetariana, dar deja mă îndrept spre un fel de... Consum din ce în ce mau mult pește și mai din ce în ce mai puțină carne de alte animale. Deși, probabil că și peștele suferă când este ucis ca și celelelalte viețuitoare.

    Total de acord că aceia care nu iubesc animalele și le mai și lovesc sau le schingiuie au sufletul negru. Ca și aceia care iau animale la ei acasă, apoi le abandonează...

    Numai bine, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult sa citesc ceea ce ai scris - indraznesc sa afirm ca stiam ca ai sufletul larg deschis pentru animalute. :)
      Cam la fel si eu. :) Dupa ce am vazut un miel viu mi-a fost imposibil sa mai mananc (eram copil atunci), si asa am patit cu mai toate "vietatile comestibile".
      Oh! Acest abandon imi este foarte nesuferit! Stiu indivizi care, dupa ce i-au tinut cativa ani, au alungat caini pentru ca a nascut nu stiu cine, pentru ca au murit stapanii, pentru ca nu aveau timp sa-i plimbe, pentru ca era bolnav sau batran si bolnav... Au povestit fara sa-i intrebe cineva! Foarte crud! Sa obisnuiesti un animalut in casa si apoi sa-l arunci in "jungla"...

      Multumesc, la fel, Zina draga!

      Ștergere
  6. De multe ori animalele sunt mai umane decat oamenii. Mi-ai adus aminte de Max - lupul meu cu suflet de om, cum ii spuneam eu.
    Vom invata prea tarziu sa ne purtam ca niste OAMENI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorba lui Buddha: "uneori, chiar si oamenii ajung la acel punct de "puritate" specific animalelor". :) Ceea ce ma face sa scriu: unii oameni ar trebui sa invete sa se poarte macar ca animalele. :)
      Ai cunoscut (si) pierderea unui suflet de om in trup de catel. :( Acum nu ai altul?! :)

      Ștergere
  7. Sunt convins ca generatiile viitoare vor fi mult mai atente cu animalele; am constatat asta la nepotii mei care ma trimiteau sa le spun vecinilor sa nu-si tina cainii legati cu lant scurt, sa nu-i lase in canicula, etc.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E minunat ca se intampla asa! :)
      Nepoteii tai au si avantajul influentelor bune foarte aproape de ei. :)
      Multumesc, la fel!

      Ștergere
  8. Minunata colectie <3 !!!
    Chiar azi am vazut o pisicuta intr-un ungher. Sper din tot sufletul sa isi gaseasca un OM. Acum cateva zile am vazut un porumbel tot asa.
    Cand era Dodo de cate ori citeam sau vedeam ceva in legatura cu fiintele acestea schijuite il luam in brate si ma linistea... cand a plecat am devenit ma zbuciumata. Acum Kouki mi-a adus un pic de liniste si incerc sa fac ce pot sa ii fie bine. Sunt foarte fragile ca si noi. Pana la urma toate fiintele au nevoie de .. iubire.

    cat despre mancat eu ... am cam rezolvat problema.. Ca de la "stat" nu pot manca nimic de origine animala (prea aranjate). :))) si nici in rest nu prea tolerez (doar asa din cand in cand). Ehee... nu-i bai.
    Pupici!!
    de la mine si trei mici (prin mici a nu se intelege felul de mancare ci kouki si cele doua testoase. haha)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand eram copii am avut prin casa fel si fel de vietati - ne aducea tata. :) De cand am avut primul caine ("avut" in sens ca a stat cu noi si trebuia plimbat zilnic - altfel am tot avut) :) am inceput sa adun pisoi raniti, pasari ranite sau puiuti... Unele vietati am reusit sa le salvam, pe altele le-am pierdut. Pana sa plimb un caine zi de zi nu mi-am dat seama cate fiinte neajutorate exista. Acum stiu, dar nu le pot ajuta pe toate si ma doare sufletul. Sa nu mai zic de oameni! Mai ales noaptea, par sa iasa de nu stiu unde multi copii fara adapost, care 'trag din pungi"... E teribil! Pe acestia chiar ca nu am cum sa ii ajut... Nici politistii nu par sa fie interesati, pentru ca ii duc la cate un centru, dar nu raman acolo pentru ca nu e nimeni sa se ingrijeasca de ei si de dependenta lor groaznica, si care le distruge iremediabil creierul... :(
      Da... incet-incet multi renunta la produse din carne din acest motiv al aditivilor. Ce tampenie aditivii!!
      Sper ca pisicuta sa gaseasca un adapost.
      Multumesc, dragalasilor! <3 De Kpoki nu uit o clipa, dar broscutele imi tot ies din minte. :( Poate pentru ca sunt mai tacute si mai lente. :) Au niste ochisori!!! <3
      Pupici si de la mine! Pentru Ralu si Peta de la distanta. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.