2018-04-30

Ceakrele – afirmaţiile. Citate favorite

Noi toţi suntem parte a naturii; de asemenea, împărţim aceleaşi funcţii şi instincte cu alte fiinţe vii; suntem toţi parte a unei lumi. Dacă nu înţelegem astfel de lucruri suntem pur şi simplu, amăgiţi. Acest sens al apartenenţei la lumea fizică este vital in relaţiile cu ea. Dacă credem că putem fi despărţiţi de lumea naturală, ca indivizi in afara ei, observatori şi manipulatori, atunci comitem cea mai gravă eroare.
Centrul de la baza şirei spinării este sediul focului Kundalini: Poarta Pământului - ceakra bazei (ţine rădăcina Kundalini) – Muladhara: Eu sunt parte a universului viu. Recunosc legăturile mele cu toate fiinţele vii.
*
Centrul ombilical este sediul simţirii şi al sensibilităţii: Poarta Lunii – ceakra sacrală – Svadisthana: Eu am puterea de a crea. Pot să aduc ceva nou in această viaţă.
*
Centrul splinei este sediul vitalităţii: Poarta Soarelui – ceakra plexului solar – Manipura:  Eu imi controlez propria putere. Pot să iau decizii.
*
Centrul inimii este sediul înţelegerii vibraţiilor astrale: Poarta Vânturilor – ceakra inimii – Anahata: Eu simt milă pentru toate fiinţele vii.
*
Centrul gâtului este centrul auzului astral: Poarta Timpului şi Spaţiului – ceakra gâtului – Vishuddi: Eu exprim gândurile mele cele mai adânci şi sentimentele cu claritate.
*
Centrul dintre sprâncene este sediul văzului astral: Poarta Eliberării – ceakra sprâncenei – Ajna: Eu sunt in armonie cu o sursă infinită de îndrumare.
*
Centrul din creştetul capului este sediul perfecţiunii, care dă continuitatea in conştiinţă: Poarta Vidului – ceakra creştetului (locuinţa lui Shiva) – Sahasrara: Eu sunt cel care sunt.
(din Elemente de ceakra, de Naomi Ozaniec, Ed. RAO, 1995)
₪₪
Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat. 

13 comentarii:

  1. Am aflat o gramada de jucruri noi! Multumesc!
    Cat ma bucur ca ai revenit pe blog! Chiar ma gandeam sa-ti scriu pentru ca îmi faceam griji! Sper ca esti ok?!
    Te îmbratisez Diana draga si-ti doresc tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, Ella draga! :)
      Sper ca viata sa nu-mi mai dea palme cu piciorul! :)) Sunt ok - cel putin, asa imi place sa cred. :)
      Te imbratisez cu drag! <3 Multumesc, la fel! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Filosofia budistă (căci e mai mult filosofie decât religie) are multe aspecte interesante. În ceea ce privește chakrele, e interesant de remarcat că sunt plasate exact unde se află glandele endocrine. De jos în sus: glandele sexuale, cele suprarenale, pancreasul, timusul, tiroida, hipofiza și epifiza. Nu e o întâmplare.

    Să ai zile senine, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa simt si eu: ca e mai mult filosofie decat religie. :) De fapt... cred ca toate religiile sunt mai mult filosofie. :)
      Esti profesoara de biologie (ce tare!) :) , deci stii mai bine ca multi altii. :) Sunt sigura ca nu e intamplare (sper ca nu sunt prea.. infatuata) :)
      Multumesc, Zina draga! Zile senine iti doresc sa ai si tu! <3

      Ștergere
  3. Este foarte interesant ceea ce ai scris;am mai citit si eu cate ceva,dar
    ai explicat foarte clar ce ar trebui sa stim;desigur chacrele sunt situate
    in prezenta unor parti foarte importante ale corpului,care determina
    sanatatea noastra.
    Multe zile senine si bucurii,draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, draga Natalia. <3
      Poate parea... nerealist, dar chiar au importanta aceste "puncte". :) De le-am lua in serios ne-am duce la medic imediat ce simtim o "neplacere" in aceste zone... :) Deh... nu sunt sigura ca oricare medic ar gasi diagnosticul adevarat. :(
      Iti multumesc! Zile senine si multe bucurii iti doresc sa ai si tu! <3

      Ștergere
  4. Ai abordat un subiect important si delicat in acelasi timp.
    Stiind sensul acestor centri energetici si importanta lor pentru sanatatea noastra este foarte important si cum aplicam aceste idei.
    Multumesc, draga Diana. Imi pare bine ca te 'aud'. Sper ca esti bine.
    Numai ganduri bune de la mine! Pupici si o luna mai cu bucurii! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Hello dear Diana!
    Glad you are back again!
    A great post about Buddhist philosophy,I really don’t know much about this!
    Wishing you a lovely day and a happy and sunny May !! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Diana!
    Interesantă temă ai abordat,mulțumesc!
    Sper că ești bine,ți-am simțit lipsa!
    O săptămână minunată și La mulți ani de 1 Mai!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai ales un subiect foarte interesant și bine ar fi să reușim a ne pune mintea și corpul în armonie cu tot ceea ce trăim zi de zi. Să ai o zi luminoasă și înmiresmată, să fii bine dragă Diana! 😊❤

    RăspundețiȘtergere
  8. bine ai revenit Diana draga. Sincere condoleante, îmbratisari pentru mamica ta in mod special, în marea pierdere suferita.
    Va imbratisez si va doresc putere multa, sa va reveniti si sa va puteti continua drumul in viata voastra, cu echilibru, liniste si împacate sufleteste ca ati facut tot ce s-a putut pentru a usura ultimele saptamani de viata ale unchiului tau.
    Cred ca nu intâmplator ai ales aceste citate - meditatia este cel mai bun remediu dupa o astfel de suferinta sufleteasca.
    Kundalini - energia primordială prezentă sub forma a trei bucle și jumătate care se învârt sub formă de spirală la baza osului triunghiular de la baza coloanei vertebrale, numele pe care l-am învatat gratie tie.
    Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări pentru ceea ce ai postat !
    Mă bucur pentru că într-adevăr aceşti centri pot fi cunoscuți astfel de mulți cititori şi care pot porni, efectiv, la trezirea acestor energii atât de benefice organismului !
    Îți doresc multă sănătate !
    Pupic !

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana, am citit din comentarii ce s-a intamplat, si iti spun sincere condoleante! sa ai putere, rabdare, ingaduinta, acceptare....sunt cuvinte ce par de prisos..dar iti doresc sa va fie cat se poate de bine!....:(

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.