2022-04-18

Lumânare iris folding de Paște

Despre Lumânarea Pascală se spune că fiecare om trebuie să ducă o lumânare la biserică în ziua Învierii; această lumânare va fi aprinsă și va rămâne așa pe durata săvârșirii Sfintei Slujbe a Învierii, apoi fiecare se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă și, înainte de a păși peste pragul ușii sau după ce a intrat în casă, lumânarea va fi stinsă. Cum trebuie stinsă diferă, ca tradiție, de la zonă la zonă, dar lumânarea va fi păstrată și aprinsă în diferite situații grele.

În flacăra unei lumânări toate puterile naturii sunt active. (zicea Novalis, poet romantic german)

După romantica definiție a lui Novalis parcă nu-mi vine să-mi prezint lucrarea pentru tema 6 din Calendarul ReCreativ: Simboluri pascale – lumină / lumânări, dar onorez, după posibilități, Calendarul-joc inițiat de Niko.

felicitare cu lumanare verde in tehnica iris folding, si oua de Pasti

etape ale realizarii felicitare lumanare tehnica iris folding
Am ales să confecționez lumânarea în tehnica „iris folding”, care-mi place mult, dar n-o stăpânesc (încă) prea bine; oricum, am reușit ceva mai frumos decât floarea din fâșii de hârtie pliată, floare de care nu m-am mai ocupat deși afirmam că o voi face tablou (am decupat doar suportul de tablou).

Tiparul pentru lumânare l-am copiat de pe site-ul aflat la adresa de mai jos:

https://www.craftwithsarah.com/wp-content/uploads/cwsfiles/candles-iris-folding_craft-with-sarah.pdf

Ori trebuie să mai exersez cu lipirea cartonului pe verso – pentru acoperirea fâșiilor de hârtie lipite - ori greșesc pentru că lipesc o bucată care acopere strict partea din spate a lumânării (imaginea 3 din colaj) nu toată „pagina”. În ambele moduri, felicitarea îmi pare prea groasă pentru o felicitare, deși cartoanele pe care le-am folosit sunt destul de subțirele. Pentru că nu am văzut în realitate o astfel de felicitare nu-mi dau seama cum e ok să fie. Până voi înțelege ce și cum rămân cu ce știu să fac.

35 de comentarii:

  1. Chiar nu inteleg de ce spui asta despre floricica ta. Mie mi-a placut tare mult!
    Eu inca nu am curaj sa incerc tehnica. Imi trebuie un moment de introspectie!😊
    Mie stilul asta mi se pare potrivit pentru mici tablouri. Sau mari. Depinde.
    Arata frumos si ochios. Am intrat pe link si am vazut ca si lumina este in acelasi stil. Ti-a iesit bine, dupa parerea mea. Outele le-as fi pus totusi intr-un cosulet! 😊
    Cred ca voi incerca si eu dupa ce se termina cu provocarea. Acum... e mai complicat!
    Felicitari, draga mea. Mereu imi dai impulsuri cand am nevoie! Pupici! 😘 ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La aspectul florii nu ma asteptam la cine stie ce - si nu-mi displace total - avand in vedere ca am ales cam la intamplare fasiile de hartie (am decupat diferite reclame din revista cu pagini lucioase) 😊 Per total - sa zic asa - sunt dezamagita: e gros "ansamblul", usor... badaran, pentru ca am folosit o cantitate prea mare de hartie.
      La lumanare consider ca m-am descurcat mai bine (mai putin la decuparea "conturului"). 😊 Mai potrivit mi se pare si mie pentru tablouri, acest stil, desi la lumanare ar putea fi si felicitare - dar nu stiu cat de ok e cu o "pagina" prea groasa.
      Daaaa! Sigur! Cosulet! :))) In timp ce editam fotografia fix la cosulet m-am gandit, dar era prea tarziu sa mai repar - in sensul ca nu mai aveam prea multa rabdare (veneau altele la rand). 😊

      Iti multumesc, Suzana draga! 💕 Iti doresc sa se... simplifice cat mai repede complicatul. Sa nu se mai complice! 😊 Pupici! ❤️ 😘

      Ștergere
    2. Stii ce cred apropo de hartie? Exista seturi de hartie de orez pentru a ambala cadouri. Sau pentru lipiri pe tehnica servetelului. Este mult mai subtire. Si ideea aia, despre care cred ca ti-am spus, daca nu scuze.
      Hartia nu se indoaie pe jumatate ci partial pe parte ce merge spre spate, astfel ca per total nu se suprapun prea mult grosimile. Nu stiu cat de coerenta am fost. Poate mai gasesc filmuletul.
      Lumanarea nu trebuie sa fie uniforma. Nu arata natural...😊
      Pupici si noapte buna! Multumesc pentru gand!❤️ 😘

      Ștergere
    3. E posibil sa fie potrivita hartia de orez (nu stiu daca am vazut vreodata, dar daca zici ca e subtirica...) La flacara am folosit staniol! Se "muleaza" excelent! E si subtire si usor de "modelat". 😊
      Dada, mi-ai zis (cel putin asa cred, pentru ca am "pe retina" indoirea hartiei asa cum zici - era o fata care a lipit o pasare?). Am indoit "egal" pentru ca e subtire hartia folosita la lumanare - a devenit mai groasa felicitarea dupa ca am lipit cartonul pentru a acoperi "dosul". 😊 Fara "carton de camuflaj" ar fi chiar finuta - acum imi da prin minte ca, poate, s-ar potrivi sa decupez din hartie colorata (sau nu) "forma" lumanarii - un pic mai mare decat "design-ul" si sa acopar asa (ar fi o lumanare si pe-o parte si pe alta).

      Cu drag! 💕 Multumesc si eu! Noapte buna! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Se ve muy bonita y original. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias por tu apreciación.
      Original solo porque agregué tres "huevos". :-)
      Te mando un beso.

      Ștergere
  3. Inteleg ca te deranjeaza cel mai mult faptul ca felicitarea are o parte mai groasa si alta mai subtire(cea pe care scrii mesajul). Cam la toate felicitarile mele e asa, dar...din ceea ce vad, cartonul pe care ai decupat forma pentru iris folding este cartonul de baza pentru felicitare, adica este indoit el pentru a avea si partea a doua a felicitarii. Apoi in interior ai pus un carton sa astupe doar pe partea din stanga a felicitarii deschise. In acest caz, te sfatuiesc sa folosesti pt acoperire tot un carton indoit tip felicitare si sa-l lipesti si pe partea din dreapta a felicitarii deschise.
    Am avut candva demult o cate despre felicitarile decupate si in acea carte asa eram sfatuiti sa procedam, sa punem doua straturi de felicitare, unul care va fi decupat, altul pt contrast.
    Daca procedez ca tine, cartonul de pe fata sa fie si spate, pun in interior o felicitare/carton mai mic, eventual cu marginile dantelate. astfel ambele parti ale felicitarii par cam de aceeasi grosime.
    Dar cel mai des eu folosesc un carton pt felicitare peste care aplic cartonul cu "fata" felicitarii, indiferent de tehnica, ca la spirelli. In plus, cartonul cu modelul(iris folding, stitching card, decupate, etc..) este mai subtire decat cel care formeaza felicitarea.
    Sper ca am fost cat de cat coerenta si ca se inte;ege ce am vrut sa zic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Deranjeaza" e prea mult spus! E, asa... o nemultumire ca nu reusesc (nu reuseam!) 😊 sa inteleg daca e ok sa fie groasa. Acum am priceput! Iti multumesc tare mult pentru indicatii! "Dubland" felicitarea "per total" nu se mai "dezechilibreaza" asa de tare "paginile", avand greutate aproape egala, dar ideea cartonului separat pentru "figurina" iris folding e si mai simpla pentru mine.
      Mi-am notat in agenda fizica sa decupez forma pentru iris folding pe un carton separat de "corpul" felicitarii! Are logica! :))) Arata elegant! Cartonul lipit de mine pe verso e complet aiurea plasat, pentru ca se vede ca ceva neterminat.
      Multumesc, multumesc, multumesc! 😊

      P.S. Cand afirm ca-s tută in multe nu e falsa modestie, e adevarul! 😊 Mi-ar fi fost mult mai usor sa pricep de la inceput daca vedeam o lucrare in realitate.

      Ștergere
  4. Eu, cum nu am deloc îndemânare pentru aşa ceva, admir mult orice văd în sensul ăsta! ;)
    Zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Potecuta!
      N-o sa-ti scriu ca pana nu incerci n-o sa stii sigur-sigur daca ai indemanare (tocmai ti-am scris) 😊
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  5. Lindas luminárias, amei o design!

    Desejos de boa semana.

    Beijinhos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fico feliz em saber que você gosta.
      Obrigada!
      Desejo a você também uma ótima semana! Te desejo saúde!
      Beijinhos 💐

      Ștergere
  6. What a beautiful and elegance design! Composition is so nice. Really good job Dear friend. Greetings.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much for the compliment, dear friend.
      I wish you a wonderful day!

      Ștergere
  7. What a beautiful hand-made art-works! Very simple items turn to amazing art-works. Congrats.

    RăspundețiȘtergere
  8. Oi Diana

    Passando para desejar uma boa noite.

    Beijos 🌷

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá, Fatyma!
      Obrigada!
      Tenha um bom fim de semana!
      Beijinhos 💐

      Ștergere
  9. Sarbatori luminate! Numai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Cristi!
      Sarbatori luminate! Cele bune sa se adune! :)

      Ștergere
  10. Îți mulțumesc mult pentru cuvintele calde de la mine de pe blog... fostul blog. Din păcate rămâne ”fostul”, întrucât nu-mi plac lucrurile făcute doar pe jumătate, iar pentru ce-a fost nu mai am timp. M-am bucurat, însă, să aflu că efortul meu a fost apreciat măcar de tine și încă două-trei persoane. Chiar îți mulțumesc, Diana, că ți-ai exprimat gândurile în cuvinte scrise. Te îmbrățișez cu drag și îți urez un Paște liniștit. Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat!

      Si eu iti multumesc, Jo! M-am distrat fain la tine, am aflat o multime de lucruri si, cumva, am devenit mai interesata de regizori, de scenaristi. 😊
      Acest "fost" naste speranta ca va urma un "nou". 😊 Ar fi super sa fie asa! ❤️
      Te imbratisez si eu cu drag, si iti doresc un Paste linistit! ❤️

      Ștergere
  11. Hristos a Inviat!
    Zile pline de bucurie, draga mea!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat!

      Iti multumesc, Suzana draga! Zile pline de bucurie iti doresc sa ai si tu! 😘 ❤️

      Ștergere
  12. Lindo trabalho, Diana!
    Adoro artesanato, com a prática vem a perfeição.

    Desejo uma feliz nova semana com saúde e paz.

    Beijinhos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obrigado pelo elogio, Fatyma!

      Desejo-lhe dias de paz também!
      Beijinhos 💐

      Ștergere
  13. Mie îmi place rezultatul muncii tale, bravo! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Te admir pentru răbdarea de a realiza felicitări originale. N-o am. Ești formidabilă.
    Dar am o problemă. Ai zis că lumânarea trebuie să stea aprinsă la slujba de la biserică? Prea târziu.
    Eu primesc lumina pe la 9 seara. Am o vecină drăgălașă care lucrează la aeroport și cei de acolo primesc lumina direct de la Ierusalim. Mi-o aduce și mie fără a trece prin alți intermediari. Sunt ani deja și mă bucur sincer, oricât de sceptică sunt. Lumina e dovada că am mai trăit o sărbătoare.
    Să fii bine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti multumesc pentru minunatul compliment, si il primesc cu drag roșind usor pentru ca imaginatia le apartine altora (eu incerc sa execut cat pot de bine ce imagineaza ei). 😊
    Asa spun preotii (nu stiu daca toti). Ramane sau nu aprinsa in timpul slujbei cred ca mai putin conteaza. Cred ca ar trebui o candela pentru a nu se consuma repede (sau o lumanare groasa) 😊
    E ceva cat se poate de fain cum primesti lumina! Inteleg bucuria momentului! ❤️
    Multumesc! Bine sa fii si tu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce frumooooooos!!! :O
    Asa de dragut ti-a iesit - si ce efecte ai obtinut la flacara ❤️
    Super! Va trebui sa incerc si eu tehnica. :D
    Pup!!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.