2023-02-24

Mini sac din piele Transformari creative

Parcă e un făcut! Când nu e una, e alta! Miercuri, pentru că parte din planuri s-au dus pe apa Sâmbetei, m-am avântat spre laptop, să public postarea despre mini sacul din piele maro pe care l-am lucrat pentru Transformări creative – februarie 2023. Ha-ha-haaaa! Conexiunea la Internet a fost de altă părere și s-a cuplat cu intermitențe. Așa de multe încât m-am săturat după vreo două ore și-am renunțat. Am avut ce face, nu zic ba, dar dădeam mărunt din buze pentru că a fost cea mai bună șansă de a recupera restanțele pe blogurile prietene.

În luna februarie este despre recuperarea unor diverse textile, fire și altele de gen. Am ales resturi de piele după ce am încercat mai multe variante de materiale din care se poate face o gentuță. Eram așa de vitează zilele trecute încât am început să lucrez chiar și o geantă din resturi de blugi pe o căptușeală de la o geantă care s-a stricat. În ritmul în care reușesc să lucrez pentru propria-mi plăcere aș fi terminat acea geantă cândva în vară, așa că am ales un mini sac potrivit pentru păpușă.

mini sac din piele maro

Sigur că am greșit! Mă descurc la calcule de mă ia cu amețeală. Fundul sacului, bulina, are diametrul de circa 5 cm... Corpul sacului l-am „măsurat” așezând bucata de piele în jurul bulinei, lăsând rezervă pentru lipit. Ha-ha-haaaa! La asamblare s-a dovedit că bulina e mult prea mare pentru cilindrul obținut așa că am forțat lipirea și fundul sacului e ușor împins spre interior. Înalțimea mini sacului este de 10 cm.

colaj doua foto: 1 piesele componente ale mini sacului; 2 mini sacul din piele asamblat

La gură, mini sacul e strâns cu un șnur vișiniu, și i-am lipit o fâșie de piele ca toartă, să stea pe umărul păpușii.

mini sacul din piele pe umarul unei papusi

Păpușa aleasă pentru postare (sau pentru că i se potrivește mini sacul?!) este cea care a jucat rolul Nausicaa, în cadrul Provocărilor verzi, dar și în rolul Gi, în cadrul aceluiași joc Salvăm păpuși. Aici e, încă, în costum de Gi, personajul care deține un inel cu puterea apei.

18 comentarii:

  1. m-am amuzat, dar zau, nu am ras de necazul tau cu internetul ci este haios stilul in care scrii ♥
    Mda, artimetica ... Ce formula are perimetrul unui cerc? 2PiR... Haha, stiu cum e când esti in febra croitului. Si eu am cusut husa scaunelului rotund din hol fara sa calculez perimetrul si nu mi-a ajuns materialul sa dau o tura completa in jurul cercului ☺☺☺ M-am apucat sa cos bucatele si inca alte bucatele, pana am reusit sa termin "cilindrul" ☺☺☺
    A iesit dragut saculetul tau din piele, felicitari! Ei acum ca ai facut proba, trebuie sa faci si un sac pentru tine. A doua oara merge ca pe banda! ☺☺☺ glumesc.
    Te pup Diana draga. Imbratisari de la trio pentru trio ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce am scapat de "datul marunt din buze" m-am amuzat si eu, asa ca ma bucur ca te-ai amuzat - zambetele sunt bune. 😊
      Sa calculez cu formule nici nu mi-a dat prin minte! 😂 Ar fi trebuit sa caut pe internet formula. 😊 Dar era simplu sa fi masurat "cilindrul" in jurul cercului trasat pe bulina - dar de ce s-o fac? 😊 Ar putea fi si din cauza febrilitatii - sa ma incadrez in termen, sa iasa ceva cat de cat fain...
      Haha! Fain! Ma bucur ca nu sunt singura! Te-ai descurcat onorabil, in final si, vorba unora: asa ai vrut sa fie modelul. 😊
      Din piele nu m-as incumeta sa fac unul pentru mine - n-are suficienta putere motorul masinii de cusut (nu mai are) :( dar din panza m-as descurca, mai ales ca panza e mai usor de "ajustat" cand nu calculez. 😊
      Ma bucur sa stiu ca iti place saculetul. Multumesc.
      Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! ❤ 😘

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere si urare, Cristi! 😊
      Weekend frumos iti doresc!

      Ștergere
  3. Ce aer fashion are cu săculeţul la purtător. Şi a ieşit chiar bine, cu tot cu aventuri :)
    Zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa! Cand nu e ocupata sa salveze Lumea, Gi practica si yoga in timpul liber - saculetul e numai bun pentru echipament. 😊
      Multumesc, Potecuta! Weekend frumos in continuare!

      Ștergere
  4. Mi-aduc aminte! Tu ai tot lucrat atunci, eu am privit doar jocul. Stilul acesta de saculet este foarte sportiv, ca sa spun asa. Cred ca s-a bucurat Nausicaa de noul accesoriu al garderobei. Sunt curioasa pe unde vrea sa mearga, ca sa se mandreasca!
    Felicitari, Diana draga! Poate iti vei face si tu o gentuta!
    Pupici si weekend placut! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut sa ma joc cu papusile in 2019! 😊 Nici in copilarie nu m-am jucat cu ele cu asa placere. 😂 Pe de alta parte, a fost un tur de forta pe care nu stiu daca il pot repeta, dar voi incerca.
      La yoga va merge cu saculetul! 😊 Sau... unde-o vrea ea - eu nu prea am idei.
      Probabil ca voi termina, la un moment dat, geanta inceputa cu aceasta ocazie (intre timp am constatat ca nu am suficient material si pentru toarta lunga - genti cu toarta scurta nu prea mai folosesc)
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤ Weekend frumos in continuare! Pupici!😘

      Ștergere
  5. Sa nu le spui celorlalte papusele (pentru ca toate sunt foarte foarte dragalase) dar aceasta era preferata mea din jocul de atunci :)))).
    Ma bucur s o revad, tare-tare mult!!
    Si imi place ce saculet fain i-ai facut!!
    Din cate stiu - chiar exista astfel de rucsacele care au partea de jos bombata spre interior. Este tare frumos! Ai avut o idee foarte reusita, iar franjurile ii dau un farmec aparte.
    Tin pumnii sa reusesti s afaci si proiectul pentru tine - ah si tocmai mi-am amintit ca avea mami o gentuta formata din petecute de piele colorate diferit (nu erau diferente mari de culori, dar erau diferite) - ma intreb pe unde o fi pus gentuta.. hmmm.

    Pupici cu drag si felicitari!!! 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu le spun! 😂 Doua dintre cele de atunci (dintre cele cumparate special) au plecat de ceva timp, si-au gasit alta casuta. 😊
      De cate ori ma gandesc la Salvam papusi nu-mi vine a crede ca am reusit sa-l duc la capat - cred ca l-am dus la capat! sau... am pierdut o etapa, spre sfarsitul anului, cand am plecat...? Hm. Oricum, a fost un tur de forta pe care nu sunt sigura ca-l pot repeta, dar voi incerca. Totusi, inca nu am nici mesagera pentru jocul de acum! Uf! Maine e ultma zi! Daca rup piciorul unei papusi, apoi il "repar"... se pune ca am reconditionat-o?! 😂 N-o sa fac asa ceva!
      Rucsacelul i se potriveste la fix! Si la marime si la vestimentatie! Si nu m-am gandit special la aceasta papusa cand am lipit mini rucsacul.

      Reusesc sa termin si acea geanta - si-o sa ma laud pe aici! 😊 Cu cat am mai multe genti cu toarta lunga (sa le port ca pe tolbe) cu atat mai bine.
      Am si eu una cu petecute, dar torta s-a deteriorat...
      Iti multumesc, Rux! ❤ Pupici cu drag!

      (acest mesaj era in spam - am dat de el pentru ca am citit mesajul in care ai scris "credeam ca ti-am raspuns". in ultimul timp nu au mai ajuns in spam mesajele de la prieteni, iar ieri au ajuns doua! acesta si unul de
      la Mihaela). 😊

      Ștergere
    2. Din punctul meu de vedere poate fi si o papusa noua :))) salvata din cutie, de plictiseala (ceea ce ma tenteaza sa fac, sincer - si eu sunt in aceeasi situatie - aveam o candidata, a trebuit sa renunt la idee, apoi gasesisem o alta, doar ca o gasisem fara a o gasi, asa de bine am pus-o cand a venit micul H aici, ca e singura pe care nu o mai gasesc deloc - sau poate ca s-a ascuns cand a aflat telepatic ce am de gand sa ii fac...).
      Am zis de la inceput ca important e sa avem mesagerul - asa ca poate fi si una dintre papusile de anul trecut - ii faci si tu o fundita de par (glumesc, sti nu? - referitor la ce spuneai ca nu ti-au iesit funditele, sa nu cumva sa te apuci sa te chinui acum cu asa ceva) si o aduci la start.

      Si eu verific mereu spam-ul. Din blogger :)
      Puuup

      Ștergere
    3. Ma bucur ca ai scris ca poate fi si din cutie... :))) Ca ultima solutie vin cu o mini papusa dintr-un ou din plastic in care erau o papusica si o pungulita cu bombonele (mai e doar papusica) 😊 Primit acum vreo doua saptamani oul in cauza.
      Hahaha! Daca zici ca s-o fi ascuns papusa, strig-o! Poate-i curioasa si apare. 😊
      Noooo! De fundite nu ma apuc! :))) Dar tot am mai incercat sa fac. 😊

      Il verificam, dar de cand nu s-a mai intamplat m-am gandit ca s-a rezolvat... Iar voi verifica zilnic.
      Si eu! Pupici! ❤

      Ștergere
  6. Aventura lucrării este amuzantă dar mini-sacul este grozav ! Ca și păpușa !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De pe la finalul anului trecut toate par a-mi merge invers si prea s-au inghesuit unele in altele "cotidienele" si, uneori, ma simt cam cum ar trebui sa se simta o gaina fara cap. 😊 Si nu ma mai pot concentra - asta voiam sa zic. 😊
      Ma bucur sa stiu ca iti plac jucariile mele. Multumesc.
      Pupici! ❤

      Ștergere
  7. Nu știu cum am făcut de am ratat aceată postare a ta. Căutam pozele pentru galeria lunii februarie și mă uitam că nu-mi aminteam rucsăcelul care e absolut adorabil. Și apoi am căutat la comentarii să vad daca am scris si am descoperit că nu, deci clar eu am ratat postarea la vreme aia.
    Felicitări petru realizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E simplu, indraznesc sa afirm. 😊 La cate proiecte ai in desfasurare si cate de facut pe langa casa si nu numai nu e de mirare ca nu mai stii. Crede-ma, nu e nicio problema! 😊 La cate restante am eu... Uf. Sper sa recuperez cat mai repede, dar mereu apare cate ceva care-mi da planurile peste cap.
      Iti multumesc pentru aprecieri!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.