2023-02-14

Mini perna rosie din velur

Luna februarie a sosit în urmă cu 14 zile, dar par că abia acum constat și eu.

Transformări creative – februarie 2023 (etapa a 3-a) este despre materiale/haine, în sensul că modificăm / refolosim haine care și-au împlinit menirea, materiale rămase de pe la alte proiecte pentru a realiza ceva nou.

Deși am vrut să încep cu începutul – gentuță, adică – n-a fost să fie pentru că mi-am dat seama că azi e ziua Sfântului Valentin (Ziua Îndrăgostiților, altfel spus) și nu aș fi avut timp să termin gentuța în formă de inimă pe care o începusem așa că... am ales să fie mini pernă din velur roșu (bine, mini-mini pernă, pentru că e înaltă de 17 cm și lată de 14).

mini perna rosie confectionata din velur

Am confecționat mini perna din resturile de material rămase de la o vestă pe care începusem s-o fac și pe care am redescoperit-o în stadiul de „bun de cusut” abia acum, deși cizmulițele de Crăciun tot din aceste resturi de material le-am făcut.

etape confectionare mini perna din velur rosu, umpluta cu melana
Fapt divers

Fix ce-mi lipsea! Nu era suficient că sunt contra cronometru (să postez în data de 14)! Programul de editare foto online: pixlr x – în care (relativ) am învățat să mă descurc, și pe care l-am lăudat când am avut ocazia – nu mai e gratis începând cu a 5-a fotografie...

Colajul (excesiv de jalnic!) l-am făcut în programul: https://www.befunky.com/ - pe care nu-l cunosc deloc.

Fotografia „de prezentare” – rama cu inimioare – e editată în tuxpi.com și nu se vede fundița...

12 comentarii:

  1. Eu nu reușesc să mă împac cu programele de colaje. Folosesc doar funcția telefonului pentru a crea colaje și mă chinui că trebuie să selectez pozele într-o anumită ordine ca să iasă ce vreau eu. Dacă am gresit ordinea trebuie s-o iau de la capăt.
    Revenind la subiectul postării, pernuța ta e perfectă cu tema zilei. Ce este acel charm de pe ea? Îmi place materialul mult, Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai simplu - daca l-am inteles eu trebuie sa fie simplu! 😊 - program (si) pentru colaje imi pare a fi pixlr x; e si complex, in sensul ca poate fi "incadrata" poza in colaj, se poate adauga fundal s.a. Acum, stiind cat e "ratzia" de poze permise la editare voi proceda altfel. 😊
      Ziua a fost si motivul pentru care m-am grabit foarte, chiar daca a trebuit sa renunt la ideea gentutei.
      Oh... "Charmul" e un dreptunghi de la un fost sirag de margele, de care am agatat niste "banuti" desprinsi de la niste cercei care s-au paradit. Abia cu aceasta ocazie am vazut ca pe banuti este efigia Elizabetei a II-a. 😊 (si am purtat cerceii, nu gluma!) 😂
      Multumesc!

      Ștergere
  2. ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
    ╔╗╔╦══╦═╦═╦╗╔╗ ★ ★ ★
    ║╚╝║══║═║═║╚╝║ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
    ║╔╗║╔╗║╔╣╔╩╗╔╝ ★ VALENTINE'S DAY! ☆
    ╚╝╚╩╝╚╩╝╚╝═╚╝ ♥¥☆★☆★☆¥♥ ★☆ ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea buna este ca ai reusit sa faci pernuta :D !!! Si este adorabila! :D
    Sa stii ca am fost foaaaarte tentata sa fac si eu inimioara :)). Cred ca lui Rukkusu i-ar fi placut. Hahaha.
    Cat despre programe... eu fac acele poze inramate intr-o aplicatie inframe de pe telefon. Iar stampila (watermark-ul) il pun intr-un programel (gratuit) descarcat pe laptop - dar la care imi mai pune o banda pt ca e versiunea gratuita, banda cu scris pe care o sterg eu in editorul de pe laptop (care a venit instalat pe laptop (windows 10) si cu care efectiv crop-uiesc (tai) poza si uneori ii mai bag lumina daca este prea sabotata de becurile mele anemice.

    Pupici cu drag!!! :*
    (ps si eu faceam colaje pe tel)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ți- a ieșit tare bine pernuța. Să ai o zi frumoasă cu bucurie, Diana dragă!

    RăspundețiȘtergere
  5. da, foarte draguta INIMIOARA ta ♥♥♥
    Referitor la "discutia anterioara" cu MNIko --- pentru colaje, eu aleg in folderul "favorite" fotografiile pe care doresc sa le folosesc in colaj, asa este mult mai usor sa le gasesti. Eu folosesc programul de colaj clasic, oferit de telefonul meu gratis. Se pot folosi maxim 6 fotografii . Daca doresc un colaj complex, folosesc programul "paint" pe laptop. Imi creez o pagina maaaare si introduc pe rând fotografiile, stabilesc marimea lor si daca nu le-am amplasat corect, pot reveni prin "decupaj"
    Sper sa fie de ajutor :-) Pupici si imbtratisari
    Ganduri bune, de la trio pentru trio ♥

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mă pricep deloc la programele alea, nu ştiu ce să îţi recomand, dar cred că e tare aiurea că nu mai poţi adăuga câte vrei sau ai nevoie. Poate primeşti un sfat bun!
    zi frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Colaje mai fac cu https://www.photocollage.com/. Daca sunt multe imagini e mai complicat, intradevar. Insa si mie imi place materialul pernutei. Iar acel 'excesiv de jalnic' chiar e in plus. Orice program de colaje, am observat ca trunchiaza imaginile, dupa propriul algoritm. Nu ma astept sa iasa intregi, ma multumesc cu ideea de a se intelege totusi subiectul, daca nu, trec pe phoxo, chiar daca cere mai mult timp. Nu stiu ce vei face cu pernuta, dar as vedea-o suport pentru cateva bijuterii.
    La buna reauzire, Diana draga! Seara frumoasa! Pupici!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  8. Olá Diana!

    Linda sua almofada!
    Tenha uma semana abençoada
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
  9. A iesit fain! O zi buna, Diana! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ti-a iesit foarte bine pernuța! Eu folosesc https://photoretrica.com/collage pentru crea colaje. Este gratuit și ușor de folosit!
    Un sfârșit de săptămână minunat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hi-hi ! Ce frumușică este și mai ales că ai și decorat-o pentru merite deosebite ❤️
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.