2013-09-24

Căluțul cabrat - Parfum de nou


Photo: Norbert Aepli

Ferrari este una dintre cele mai iubite și mai puternice mașini din toate vremurile. Căluțul cabrat, pe fond galben, e recunoscut oriunde, oricând de cunoscători dar și de mulți profani. Să ai un automobil nou e interesant dar când ai un Ferrari nou intri în legendă. Automobilul e unul cu o mare forță dar de-ar putea caii putere să se cabreze precum mustangul puțini ar fi cei care conduc un Ferrari. Banchetele sunt astfel concepute încât par să completeze corpul celor care le ocupă și atât de comod șezând nici nu-și dau seama când ajung de la 0 la 100 de kilometri pe oră în câteva secunde. Cu forma sa aerodinamică și motorul puternic este o mașină dinamică ce poate învinge rezistența aerului fără mare efort.
Frumusețea interiorului constă și în aceea ca pielea este un material senzual. Una dintre preocupările designerilor este de a găsi pielea potrivită, mirosul și culoarea. Ca și oamenii, nu toate mașinile Ferrari au același parfum. Unele au acel miros de metal lustruit, de bronz și de piele uscată, un parfum masculin, puternic. E un miros simplu, și te obișnuiești repede cu acesta. În altele se simte ca un melanj din mirosul baloanelor din piele de la fotbal și baschet și pielea manușii de basball, acel miros ca de piele udă.
Azi, uleiul de pește folosit cel mai adesea pentru finisarea pielilor, a fost înlocuit cu produse sintetice și astfel, tot mai multe mașini au început să aibă miros de chimicale, dar înlaturând aproape integral mirosul pieii de vacă pe care o utilizează cei mai mulți în construcția de automobile. Cu toate acestea, mirosul pielii naturale nu poate fi înlăturat total înainte ca mașina să fi pusă în circulație și personalizată cu parfumul proprietarului. Mirosul interiorului mașinilor de lux, noi, nu va fi niciodată acela de plastic. După ce alergi cu ele miros a cauciuc ars, benzină, ulei de frână și bineințeles, interiorul fiind din piele captează cam toate mirosurile.

Lether Essence by Ferrari
Colecția The Essence, lansată de Ferrari, e inspirată de prețioasă piele fină caracteristică mașinilor Ferrari. Cea mai noua ediție, lansată în 2013, este Leather Essence, ca o invocare a spiritului mașinilor Ferrari GT. Tot în anul 2013 fiind lansat și  LaFerrari, ediție limitată la 499 de exemplare: cea mai rapidă mașină, deși hibrid. Performanța? Intergalactică, așa cum s-au exprimat cei de la Top Gear: “nebunesc de rapidă”. Ajunge la 200 de km pe oră în 7 secunde.
Așa cum banchetele din Ferrari sunt făcute pe conturul corpului și îmbrăcate în piele cu o textură foarte fină, așa se împletesc perfect în parfum ingredientele, ca o altă dovadă a atenției deosebite pentru detalii a celor de la Ferrari. Luxul, eleganța, senzualitatea sunt captate în Ferrari Leather Essence.
Compoziția celei mai noi esențe se deschide cu note de citrice (dar și ceva condimente): portocală amară și bergamota; notele de mijloc seduc prin notele de piele neagră, scortișoară și boabe tonka ușor afumate iar la bază are profunde note lemnoase care îi conferă acel farmec masculin, al forței, care se simt mult timp pe piele: amestecul de patchouli, lemn de guaiac și cedru care sunt îmblânzite cu un strop de vanilie

Clubul Condeielor Parfumate găzduit de Mirela, pe tema aleasă de Sonia 

Licența foto auto Norbert Aepli, Switzerland 

10 comentarii:

  1. Noul tău, Diana dragă, e concretizat prin două mărci distincte și de mare rezonanță, ambele venind din țara rafinamentului și-a gustului artistic desăvârșit, care este Italia (da, mai mult decât Franța). „Luxul, eleganța, senzualitatea sunt captate în Ferrari Leather Essence.” Total de acord! Am văzut și eu o emisiune tv despre confecționarea tapițeriei din piele naturală pentru Ferrari și am rămas impresionată. Și orice parfum citric, lemnos și vanilat mă încântă. Frumos parfum de Nou ai adus aici, m-am bucurat citind. O zi parfumată cu fericire îți doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb! Urmăresc şi eu cu drag emisiunile celor de la Top Gear şi îmi place enorm cum ai insinuat acest parfum de nou în interiorul unei maşini stilate, îmbrăcat în piele naturală... Sunt mai mult decât de acord cu afirmaţia "de-ar putea caii putere să se cabreze precum mustangul puțini ar fi cei care conduc un Ferrari."
    Zile luminoase şi parfumate frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am mai spus ca nu ma pricep la masini. Aproape deloc :)
    Dar citind ceva scris asa, cu sufletul, caci se vede ca-l iubesti pe monstrul soselelor intr-un mod special, parca ma simt si eu mai aproape de lumea unui Ferrari, mai ales unul nou, mirosind tot a piele noua. Care e o bijuterie, asta mai stiu cat de cat caci vorbeste lumea :)
    Iar prafumul...tot ce este cu note citrice dar si lemnoase ma atrage. Ma atrag mult parfumurile barbatesti ca si cele feminine cu note masculine.
    Sa ai o saptamana cat mai reusita!

    RăspundețiȘtergere
  4. In primul rand trebuie sa ai stradi/autostrazi pentru o asemenea masina :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu m-am gandit pana acum: as putea comanda, pentru masinuta mea, fosta candva de 11.000 de euro, niste huse din piele...Restul e OK.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta da parfum de nou! Puternic, excitant, obsedant .... Pana si mie mi-ar placea o aventura intr-un Ferrari: sute de kilometri viteza in cateva minute, wow!!

    Iar mirosul pielii cred ca poate fi cel mai interesant parfum! "Calutul" cabrat e un simbol in toata regula al opulentei, luxului, frumusetii

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt sigur că este un parfum deosebit. Dar maşinile Ferrari...nu-mi plac deloc! Sunt atât de... acre! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eh, nu ai gusturi rele! M-ai vrajit cu parfumul ales, cu masinile care reprezinta insasi eleganta si forta, cu detaliile legate de mirosurile cu care ies din fabrica. Nu as refuza o plimbare... :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.