2020-12-31

Cadoul de Anul Nou

Într-o zi o zână a apărut brusc lângă doi băieței care se jucau, și le-a spus: „Am fost trimisă să va aduc daruri de Anul Nou”. A întins fiecăruia câte un pachet și a dispărut la fel de brusc cum a apărut.
Cei doi copii – Carl și Philip – au deschis pachetele și au descoperit, fiecare, câte un caiet cu pagini la fel de pure și de albe ca prima zăpadă care cade.
După mai multe luni zâna a revenit la cei doi băieți și le-a spus că trebuie să ia caietele și să le ducă la Tatăl Timp, cel care le-a trimis.
- Nu-l mai pot păstra un pic pe al meu? întreabă Philip. În ultimul timp nu prea m-am mai gândit la caiet. Aș vrea să pictez ceva pe ultima pagină care e deschisă.
- Nu - spune zâna. Trebuie să-l iau așa cum este.
- Îmi doresc să-i privesc paginile măcar o dată – spune Carl. Am văzut numai câte o pagină pentru că de câte ori foia s-a întors s-a lipit repede și niciodată n-am putut deschide caietul unde am vrut.
- Vei vedea paginile din caietul tău, iar Philip pe cele din al lui – acceptă zâna, și a aprins pentru fiecare câte o lampă mică din argint la lumina cărora cei doi băieți vedeau paginile pe măsură ce zâna la întorcea.
Copiii priveau uimiți. Cum puteau fi aceste caiete cele pe care le primiseră cu un an în urmă? Unde erau paginile imaculate ca zăpada care cade prima dată? O pagină era plină de pete negre, urâte, în timp ce pe următoarea era o imagine minunată. Unele pagini erau desenate cu auriu, argintiu și culori superbe, altele cu un curcubeu delicat, dar chiar și pe cea mai frumoasă pagină erau pete și mâzgălituri.
Băieții au ridicat spre zână priviri întrebătoare.
- Cine a făcut asta? au întrebat. Fiecare pagină era albă și curată pe măsură ce o întorceam; acum nu există nici măcar un loc gol în tot caietul.
- Să vă explic câteva imagini – le zâmbește zâna. Vezi, Philip, bobocul de trandafir înflorit de pe această pagină e de când l-ai lăsat pe frățiorul mai mic să se joace cu jucăriile tale; această pasăre drăguță – care pare să cânte veselă – nu ar fi fost pe această pagină dacă nu ai fi încercat să fii amabil și ascultător zilele trecute, în loc să te cerți.
- Dar petele urâte de ce sunt acolo? întreabă Philip.
- Aceasta – spune zâna, cu tristețe, arătând o pată neagră – e aici de când ai spus un neadevăr într-o zi, iar asta – arată altă pată – a apărut când nu ți-ai ascultat mama. Toate aceste pete și mâzgălituri care arată atât de urât – și în caietul tău și în al lui Carl – au fost făcute când ați fost obraznici. Toate imaginile frumoase au apărut pe pagini când ați fost buni.
- Oh, dacă am putea avea caietele din nou! au spus într-un singur glas Carl și Philip.
- Nu se poate – le spune zâna. Acestea au fost pentru anul acesta și acum trebuie să se întoarcă în biblioteca Tatălui Timp. Dar v-am adus caiete noi și poate că pe acestea le veți face mai frumoase decât pe primele.
Spunând acestea, zâna le-a oferit caietele și imediat a dispărut. Fiecare copil ținea în mâini un caiet deschis la prima pagină, iar pe spatele caietelor scria cu litere de aur: „Pentru Anul Nou”.

Repovestită după „Darul zânei de Anul Nou”, de Anne Emillie Poulsson (08.09.1853 – 18.03.1939)
Postare înscrisă la Citate favorite.

PENTRU 2021!
Sănătate și noroc! 🍀
Prosperitate și noroc! 🍀
Bucurii și noroc! 🍀
Voioșie și noroc! 🍀
Oportunități și noroc! 🍀
Tot ce vă doriți și noroc! 🍀
Este ceea ce vă doresc! Și noroc! 🍀
LA MULȚI ANI! 
❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ 
🌟

24 de comentarii:

  1. Superba poveste pentru copii, pilduitoare pentru adolescenti, parinti, bunici si strabunici care mai primesc câte un "caiet imaculat" si constientizeaza importanta celor 365 - 366 de file albe ! :)
    Un An Nou fericit, împlinit, binecuvântat, nepatat, minunat, cu valori originale, naturale si adevarate învesmântat, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Iosif! Intorc urarile primite!
      Sa avem grija si sa "desenam" frumos in noile caiete. :)
      La multi ani si sanatate, pentru tine si cei dragi!

      Ștergere
  2. Da, da și la mine a venit "zânul bun" și mi-a adus niște agende și caiete de desenat minunate! LOL
    Am primit si o agenda roz!Awwwww... e asa de faina!
    Pentru anul ce vine îţi doresc: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi îmbrățișări o mie! (din alea adevărate în care simți că-ți pierzi respirația!)
    Hugs 🤗 Kisses 😘😘😘 and New Year wishes 🎇 🥂 ✨
    LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai desene frumoase sa fie pe paginile caietelor si numai evenimente fericite si ganduri bune sa fie pe paginile agendelor! (cu ani in urma am primit si eu o agenda roz, superba! inca nu are toate paginile scrise. O mentionez pentru ca e singura agenda roz pe care am avut-o vreodata!) 😂

      Iti multumesc pentru urari, Ella draga, si iti doresc la fel! ❤️
      La multi ani!
      Hugs, Kisses and New Year wishes! ❤️ ✨ ❤️

      Ștergere
  3. La multi ani, Diana! Un An Nou mai bun! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Crisit! 2021 super bun sa fie pentru toti! :)

      Ștergere
  4. La mulţi ani, Diana dragă! Să ai un plin de poveşti frumoase, ca asta, cu sănătate multă şi tot ce-ţi doreşti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Potecuta draga! Frumos sa fie si pentru tine 2021! Sanatate si implinirea dorintelor iti doresc!
      La multi ani! ❤️

      Ștergere
  5. O poveste atat de frumoasa, incat merita de pus si la citate. Poate ca fiecare primim un astfel de caiet fermecat si nici nu stim ca exista balanta aia cosmica. Doar ca acum eu o vad tot prin cheia energiilor emanate de noi. Oferim si primim zilnic. Ce oferim si ce primim? Cat de des ne intrebam? Nici nu e cazul sa ne mai intrebam, doar sa facem lucruri frumoase si bune si sa nu ne mai facem griji ci doar sa fim multumiti de gesturile noastre si atat.
    Anul acesta mi-am cumparat o agenda calendar cu anumite pagini de colorat, lunare. Asa, de joaca. Ti-am spus asta, cred din cauza caietului fermecat...
    Si imi place mult urarea condimentata cu 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀NOROC🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    La Multi Ani, Diana draga! Si poate am norocul sa ne vedem si in viata reala, in Brasovul tau iubit si in Brasovul de care mie mi-e tare dor!
    Pupici si o seara frumoasa si luminoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inscris link in tabel - acum am 3 acolo ("Floarea vietii" era dedicata Citatelor doar ca, fiind postare programata, abia azi am inscris link). 😊
      Cred ca nu trebuie sa ne intrebam ce primim. Important, cred, este sa oferim - vom sti daca e bine ce-am oferit. 😊

      Cele doua carti de colorat pe care le-am avut le-am terminta (am cautat sa cumpar altele, dar nu am gasit pe unde am reusit sa ajung). Agenda-calendar cu pagini de colorat poate deveni "caietul magic al anului". 😊

      Am insistat cu norocul deoarece, indiferent cum l-am numi, fara un dram de noroc... 😂 Mi-ar placea sa ne vedem! Daca sunt ani multi de cand nu ai mai fost pe aici vei sesiza imediat cat de mult s-a schimbat (in cele mai multe cazuri in bine). 😊

      Multumesc, Suzana draga! Seara minunata iti doresc sa ai si tu! Pupici! ❤️

      Ștergere
  6. Nu stiu daca nu am azvarlit in neant comentariul, dar mi-a placut mult urarea asa ca o reiau cumva:
    PENTRU 2021!
    Sănătate, și noroc! 🍀 Prosperitate și noroc! 🍀Bucurii și noroc! 🍀Voioșie și noroc! 🍀Oportunități și noroc! 🍀Tot ce iti doriți și noroc! 🍀 Este ceea ce iti doresc si eu tie si dragilor tai! Și noroc! 🍀
    LA MULȚI ANI, draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A ajuns unde trebuia, mesajul. ❤️
      Multumesc, Suzana draga! ❤️
      La multi ani!

      Ștergere
  7. La multi ani!!!!
    Multa sanatate, ca-i mai buna decat toate. Sa ne citim cu bine :*!!! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux!
      Asa-i! Sanatate sa avem - sa o pastram! - si celelalte de bine vor veni in functie de cat de mult le dorim. :)
      Pupici! ❤️
      Sa ne cititm cu bine!

      Ștergere
  8. Da, să sperăm că vom avea grijă de agenda noastră interioară și vom scrie acolo, astfel încât să ne placă și nouă și altora, conținutul filelor.

    Un an nou plin de realizări și satisfacții îți doresc, Diana dragă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca noi nu avem grija... nimeni nu are. 😊 Mi-ar placea sa vina o zana si sa-mi arate cum arata caietul anului care tocmai a trecut.

      Multumesc, Stef! La fel iti doresc si eu! Minunat an sa fie si pentru tine!
      La multi ani!

      Ștergere
  9. Foarte frumoasa si educativa povestea aleasa de tine. Pacat ca nu toti parintii se ocupa sa le ofere copiilor asemenea invataturi, pentru a face lumea mai buna.
    La multi ani, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar prin exemplu personal de le-ar oferi, toti, "modele de urmat". :)
      Multumesc, Vienela!
      La multi ani!

      Ștergere
  10. Ne-ar trebui fiecăruia un astfel de caiet. ☺

    Zi frumoasă, dragă Diana! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca avem, dar nu vine o zana sa ni-l rasfoiasca, sa vedem ce-am desenat. 😊

      Multumesc, Zina draga! Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu! ❤️

      Ștergere
  11. Interesant dar !
    Oare câte pete or fi fost prin caietele mele ?!
    Pupici ! ❤👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La pete in caietul propriu m-am gandit si eu dar apoi... Poate ca amandoua am fi surprinse (sau nu!) 😊 sa vedem ca sunt acolo mai multe desene frumoase.
      Pupici! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.