2015-12-17

O masa calda pentru fiecare

Luni si marti, 21 si 22 decembrie (in intervalul orar 12:00 - 14;00), se va organiza, pentru a XVI-a ora, actiunea O masa calda pentru fiecare - actiune caritabila organizata langa biserica ortodoxa “Inaltarea Domnului” (Biserica de lemn), in Centrul Civic al Municipiului Brasov. Cei direct implicati sunt, in principal, oamenii de la Fundatia “Transilvania Expres”, Brigada 2 Vanatori de Munte “Sarmizegetusa”, Asociatia Crestina Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Ocrotitorul saracilor de pe langa paraclisul militar al Brigazii 2 Vanatori de Munte, Asociatia Catharsis, Jandarmeria Brasov, sprijiniti de sponsori generosi si de alti oameni cu suflet mare.

Cine doreste sa afle mai multe amanunte poate contacta, pe FB, pe unul dintre cei implicati: Nicolae Uszkai (de pe pagina de FB a dumnealui am luat si fotografiile facute la unele dintre editiile precedente).

Sunt asteptati toti cei care pot si vor sa ii ajute pe cei aflati in nevoie si care vor sa doneze macar ce le prisoseste: haine (nu neaparat noi, dar “purtabile”), alimente neperisabile, electrocasnice mici functionale si orice altceva care ar fi util celor care nu au de niciunele.
Bunurile pot fi duse personal la locul desfasurarii actiunii caritabile sau pot fi predate organizatorilor pentru distribuire.

Parca an de an se mareste numarul celor care au nevoie de ajutorul semenilor… Milioane de oameni sunt necajiti in lumea asta mare, dar pe unii ii putem ajuta, macar putin…

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Aduce un strop de alinare nu doar pentru cei care primesc, ci si pentru cei care ofera. :)

      Ștergere
  2. Ar trebui sa fim mai generosi in tot timpul anului.E o initiativa laudabila.Acum ceva timp,ma gandeam sa ma inscriu si eu ca voluntar pe undeva in orasul meu,dar s-au ivit altele.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca fiecare ar fi generos tot timpul anului daca ar sti unde sa duca unele ajutoare - sau cum ar putea ajuta pe unii, altii si daca organizatiile neguvernamentale ar fi mai vizibile si ar face mai multa publicitate actiunilor pe care le organizeaza (desi multe organizeaza ceva de amploare doar cu astfel de ocazii).
      Multumesc. Ziua minunata sa iti fie!

      Ștergere
  3. peste tot exista oameni care fara sa fie vinovati, ajung in situatii triste, nevoiti fiind sa apeleze la ajutor social si mila publica. In Germania însa mai ales de sarbatori, oamenii sunt deosebit de darnici, inimosi! Toata lumea participa la actiuni de colectare bani, haine si alimente. Iar anul acesta cu atat mai mult cu cât Germania si-a asumat responsabilitatea gazduirii a peste un milion de azilanti... Statul nu face fata - daca nu ar exista voluntari si donatiile private, nu ar fi posibil ajutorul nici macar unui sfert din nevoiasi!
    Gesturile mărinimoase înnobileaza sufletele si confera o multumire aparte celor ce ajuta.
    Pupici si îmbratisari, de la duo pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la noi se organizeaza actiuni caritabile (inclusiv licitatii care se adreseaza mai ales celor bogati) si se ofera sprijin financiar (timp de un an) si unor elevi cu merite deosebite dar care nu-si permit tot ce le trebuie pentru a se dezvolta dupa capacitati.
      Nici la noi statul nu face fatza, dar nici comunitatile nu se implica in mod deosebit - exista si o mare neincredere aici pentru ca si acum, dupa atatia ani de le experienta "ajutoarelor" din anii '990, nu prea putem uita cum unii au ales ce-i mai bun pentru ei, familie, rude etc. si resturile au fost date celor care chiar aveau nevoie; unii si-au deschis cu acele ajutoare primele magazine second-habd... Azi, inca, unii dintre cei care impart unele ajutoare mai iau din ele pentru ei... Iau unii chiar din mancarea copiilor din orfelinate... E asa de trist... Dar sunt si oameni inimosi! :)
      In ceea ce priveste aceasta actiune, am inteles din cele scrise de dl Nicolae U. (unul dintre organizatori) ca unii sponsori au refuzat participarea pe motiv ca nu au avut - cu celelalte ocazii - o buna vizibilitate... :(
      Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru duo. <3

      Ștergere
  4. Ai mare dreptate: cuvintele frumoase si zambetele pot face mult. Apoi, nu e numai faptul ca oferim, ci si modul in care oferim...
    Multumesc. Ziua minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Binevenita actiune pentru cei in nevoie! Mi se rupe inima cand ma gandesc ca a venti gerul si sunt persoane care nu au un acoperis deasupra capului. as dori sa pot contribui la crearea unor case de dormit pentru cei fara locuinta, asa cum am vazut in filmele americane. Daca stiti vreo organizatie care se ocupa cu asa ceva, spuneti-mi si mie.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.