2017-03-07

Microcipul obligatoriu sau nebunia cotidiană

O doamnă de o vârsta venerabilă mi-a spus într-o zi că in Olanda au inceput să implanteze microcipuri oamenilor. I-am spus că nu e adevărat; nu se implantează oamenilor, in general, ci numai celor care vor să aibă sub piele toate datele despre ei: “dosarul de sănătate, donator de organe sau nu, datele de identificare, telecomanda pentru a deschide uşa garajului, datele de pe contul bancar, folosind microcipul implantat pe post de card, la cumparaturi etc”. Ceva de genul acesta s-a anunţat şi in Suedia, acum câţiva ani şi clipul publicitar ne arăta cum o angajată deschide toate uşile din clădirea unde lucra fără a fi nevoita să folosească o cartelă (care ar putea fi furată de persoane interesate sau pierdută). Ca şi cum dacă cineva ar vrea să intre într-o clădire protejată – sau să afle datele cuiva – nu ar putea folosi un scanner pentru a detecta “bobul de orez” şi a-l scoate sau nu ar reuşi să ajungă altfel la “bazele de date”.

Pe tema aceasta doamna mi-a spus ca noi, românii, suntem înapoiaţi şi nu înţelegem tehnologia viitorului, binefacerile acesteia. M-am abţinut greu să mă răstesc şi i-am spus, cât de politicos am putut, că, eventual, cei care vor fi obligaţi (de şefi) să-şi implanteze o vor face (pe lângă cei care vor).
Joker recomanda implantarea de microcip :))
Joker vă recomandă implantarea unui microcip! 

Apoi aflu - cu stupoare! - că in Italia, din anul 2016, se implantează - obligatoriu! - microcipuri tuturor nou-născuţilor… Italia fiind al treilea stat care adoptă implantarea obligatorie de microcip.
Am aflat din ziare online, deci n-ar trebui să fiu aşa de stupefiată. Ziarele (cele online mai ales) scriu multe prostii, uneori. Am intrebat două amice şi mi-au zis că n-au auzit de aşa ceva deşi ar fi spus Renzi (premierul italian), in 2015, că din anul 2016 va fi obligatorie microciparea bebeluşilor, dar nu l-au auzit personal rostind cuvintele. De-ar fi aşa probabil că ar fi scris şi “presa românească” despre faptul că deja a început implantarea.

Primul stat care a început această implantare de microcipuri – ca cele utilizate pentru animale – ar fi fost S.U.A. – cică, din 2013 toţi cetăţenii americani vor fi obligaţi să îşi implanteze un astfel de microcip. Suntem in 2017 şi nu am auzit despre vreo astfel de “campanie” – dar ce n-am auzit nu înseamnă că nu există.
Ar fi vorba despre VeriChip, utilizat medical pentru a înregistrata anumite stări ale bolnavului (pe scurt), dar ar putea fi utilizat şi pe scară largă.
Ar fi fost aprobat in Mexic, unde deja ar fi fost implantat la mii de pacienţi. Acum, microcipul e in drum spre Europa.

Al doilea stat ar fi fost Suedia. Nici de aici nu mi s-a confirmat această obligativitate. Doamna amintită la început mi-a spus despre Olanda… Pfuuu….!

Oare chiar a început implantarea obligatorie a microcipurilor şi sunt singura care nu are informaţii clare?! Of-of-of!

E cert: se doreşte implantarea de microcipuri oamenilor dar nu cred că s-a ajuns la obligativitate. Tot ceea ce scrie acum pe te miri unde este, cred, manipulare, un mod de a obişnui oamenii cu ideea. Practic, un astfel de microcip ar putea fi „cutia neagra” a individului – şi nu ştiu cât e de necesară o astfel de măsura pe care o consider extremă deşi mulţi o dau ca fiind un mod de a fi in siguranţă, de a-ţi asigura un alibi in caz de cine ştie ce, de a nu mai pierde cardurile şi / sau cheile, actele de identitate etc. ş.a.m.d..

(foto prelucrata pe http://funphotobox.com)

18 comentarii:

  1. Pe la mine nu am auzit de așa ceva,dar poate ne vine și nouă rândul să participăm la „chermeza” microchipurilor :)
    Noapte bună și liniștită îți doresc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o informatie demna de retinut! Mai sunt si oameni care nu cred ca tot ce... se implanteaza in om este si benefic. :)
      Multumesc! Noapte buna! Duminica frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  2. Sa fie el al naibi de 'cip' ... dupa ce am scris aici aproape un articol cand I-am dat 'publicati' ... sa sters! :(((
    Deci, nu stiu cu ce doamna venerabila si senile ai vorbit tu dar este o minciuna! Copii nu au fost "cipuiti' niciodata aici in Olanda. A fost un experiment acu ceva vreme, cam 10 ani de atunci, cand un mare club si-a lasat clientela sa fie 'cipuita' (dar numai cine a vrut!) pentru a intra mai usor in club. A cazut si treaba aia ptr ca a falimentat clubul! Animalele de companie, daca vor stapanii sunt cipuite. O idee buna pentru ca asa sti unde a fugit Azorel sau daca Fifi este in pom!
    Hai sa nu facem ca si parintele ala de la voi care a zis ca in cardul de sanatate sunt "cifrele diavolului" ... hai sa nu ne opunem evolutiei pentru ca cineva nu intelege tehnologia noua!
    Daca avem cipuri aici in Olanda? Desigur ca avem ... în pasaport, pe biletele de tren sau autobus, pe cardul bancar ... etc,
    Eu iti doresc muuuulte cipuri pe cardurile bancare! :))
    pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am patit astfel de... "sa fie al..." :( Atunci cand scriu mai mult selectez textul si "copy", sa fiu sigura ca nu pierd tot cea-m scris.

      Stiu ca e minciuna - i-am si spus ca e dezinformare (sau informare scoasa din context).
      Cine doreste e liber sa aleaga cipuirea - nimeni n-ar trebui sa se opuna dorintei altora.
      Eeee... La noi, animalele de companie trebuie "cipuite" obligatoriu! Cica asa nu se mai inmultesc fara limita! De fpat, or vor sa fie mai catolici decat papa or e o firma care trebuie sa vabda cipuri... :( Si nici nu sunt dotate cu GPS, sa stii unde e animalutul - eventual, daca il pierzi si il gaseste cineva se duce (daca-i da prin minte sau are posibilitatea) la un veterinar si acesta citeste cipul si gaseste stapanul - practic, pe cip sunt datele de identificare ale animalului si ale proprietarului.

      Daaa... Faza cu "numarul diavolului" e tare! :))) Sunt multi care o afirma - inclusiv peste hotare, in state und enu sunt... "inapoiati". :))

      Cipurile astea sunt utile, nu zic nu - pana cand cineva le gaseste o intrebuintare in interes propriu. :)

      Multumesc, Ella! :)) La fel!
      Pupici! <3

      Ștergere
  3. Si eu citisem de Italia, dar mai degraba cred ca este o dorinta a unora de a controla tot ce misca! Cred ca acum vreo doi ani citisem ca peste ocean, cei ce lucrau in zone speciale aveau asa ceva, pentru a diminua riscul intrarii intrusilor in acele zone. Nu cred ca e doar manipulare pur si simplu. Se obisnuieste am observat, sa se arunce pe piata un subiect pentru a se vedea reactia "populara" si a se analiza potentialele reactii si studia contracararea lor. Eu asa cred.
    Sigur se va incepe la oamenii foarte bolnavi, pentru a fi conectati la zone medicale de urgenta si a se putea interveni in caz de o situatie naspa. Dar mai mult, poate doar intr-un viitor oarecare, asta daca nu ne spala cineva creierii...:D

    Pupici si libertate iti urez cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord ca au utilitate, in anumite situatii, dar de aici pana la a deveni obligatorii pentru oameni si animale mi se pare cam mult.
      Sigur ca se urmareste obisnuirea oamenilor cu ideea (si se analizeaza reactiile) - unii au ales sa implanteze cip copiilor, impotriva rapirii, cica - dar eventualii rapitori se modernizeaza si ei: scaneaza trupul, scot cip-ul (si asta inainte ca cineva sa observe lipsa copilului). Cu cip implantat pot fi opriti numai amatorii, nu profesionistii - profesionistii au alte metode de a avea acces la incinte super-protejate (daca isi pun mintea).
      Chiar si in cazul bolnavilor grav poate fi inutil daca cei care trebuie sa raspunda unei urgente sunt departe - cred ca pentru cei internati le folosesc; pentru ceilalti exista alte sisteme de alertare.
      Mai in gluma, mai in serios: sunt sanse mari ca multi sa se aleaga cu creierii spalati. :) Iar daca formeaza majoritatea... adio si n-am cuvinte: cip scrie pe noi.

      Multumesc, Suzana draga! Duminica frumoasa iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Daca arunci o piatra-n lac,10 intelepti se vor chinui...Din cate stiu eu,cip-urile se folosesc SUA si alte tari,dar nu pentru interesul "pacientului"
    Se "acopera" cu terorism,documente clasificate,armata mai speciala,etc.
    Sigur,se fac testari,pentru a vedea reactia populatiei,si tehnici de manipulare
    O primavara frumoasa,un 8 Martie fericit, si nu mai adanci problema !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in SUA se urmareste (si) implementarea in baza unei legi data de o comisie militara (parca - n-am prea mai urmarit subiectul).
      Acest bau-bau (terorismul) zapaceste de cap o multime de oameni! Noroc ca mai sunt multi cei care se revolta impotriva ingradirilor de orice fel in numele sigurantei...

      Multumesc, Natalia! Iti doresc sa ai o primavara minunata! Zile fericite iti doresc, cu drag! <3

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Multumesc! La fel si tie, si dragelor din viata ta! :)

      Ștergere
  6. La multi ani,Diana de 8 Martie!
    Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat!
    Pupicei cu mare drag și îmbrățișări generoase,draga mea!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elena draga, pentru urarea-ti frumoasa, pentru ganduri.
      Cu mult drag iti doresc si eu sa ai parte de multe-multe bucurii, sa fii sanatoasa si voioasa impreuna cu toti cei care iti sunt dragi! <3

      Imbratisari si pupici cu drag! <3

      Ștergere
  7. La Multi Ani de 8 martie, draga Diana!
    O zi minunata alaturi de dragii tai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Ziua a fost minunata, dar petrecerea... :))) A fost fain, totusi! :) Poate reusesc sa incropesc un text despre petrecere. :)
      Iti doresc, cu drag, zile fericite alaturi de cei drag! Pupici! <3

      Ștergere
  8. Nu aş avea o problemă cu asta. Nu ştiu de ce alții se agită. Pare încă o non problemă. Mulți vor spune că te controlează prin ele şi alte măgării dar nu s-ar introduce ceva dacă nu ar fi util. Şi da Diana, sunt şanse mari să fie o încă o şopârla jurnalistică, filtrează-ți siteurile de ştiri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat timp e optional nu am vreo problema cu "cipuirea". Deocamdata este o non problema - e destul de clar - dar poate deveni o problema atunci cand unii decid sa ia hotarari in interes propriu sau pentru altii, in schimbul unor avantaje. De-ar fi sa ma gandesc numai la ce pot face traficantii de organe cu anumite date pe care le pot fura online, din diverse baze de date - cu cip-ul le-ar fi si mai usor: n-ar mai accesa o baza de date "pazita", ar "scana" cipuri... Desigur, momentul "scanarii cipurilor implantate" e departe. :)

      Am "abonament" doar la cateva, pe care le consider de incredere (si tot mai verific ce aflu acolo)! :) Dupa ce mi s-a spus una-alta am cautat "la general", pentru ca la mine n-a ajuns informatia despre Italia, de exemplu. Cu aceasta ocazia m-am mai "abonat" la un site care pare a urmari "dezinformarile" si stirile false.

      Ștergere
  9. Nicio mirare! De când se tot vorbea despre acest lucru și cât au avertizat (în vann) unii, iată că lucrurile au devenit realitate. Și nu o să ne întrebe nimeni dacă vrem sau nu. O să ne trezim „cipați” fără să știm! Iar atunci se va ști absolut totul despre fiecare. Un control TOTAL asupra oamenilor, completat de aceste gadgeturi de care ne-am lipit singuri, de bună voie: computerul, smartphone-ul, internetul și multe altele. Vorba cuiva: suntme deja ca-n „Matrix” - complet integrați într-o matrice socială, bine gândită și controlată!
    Numai bine, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca sper ca nu va deveni ceva obligatoriu... dar... asa cum cardurile au devenit obligatorii pentru salarii (in cea mai mare parte), cum devin obligatorii "cutiile negre" pe autoturisme, cum a devenit cardul de sanatate obligatoriu (desi, cine nu-l are nu are - inca - cine stie ce probleme daca are timp sa mearga la "casa de sanatate" dupa adeverinta sau se trateaza "la privat"), cum au devenit atatea obligatorii... speranta mea e in agonie. :) Macar sa nu ma "cipeze" fara sa stiu! Asta chiar m-ar "enerva" daca se intampla si aflu! :)
      Mai devreme sau mai tarziu tehnologia o sa ne "explodeze" in faţă.
      Multumesc, Alex draga! Iti doresc sa ai o duminica minunata!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.